Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Menterwolde

Regeling mobiele telefoon Menterwolde 2008

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Menterwolde
Officiële naam regelingRegeling mobiele telefoon Menterwolde 2008
CiteertitelRegeling mobiele telefoon Menterwolde 2008
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Gemeentewet, art 160, lid 1

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

26-03-2009nieuwe regeling

10-02-2009

Tussenklappen; 25 maart 2009

onbekend

Tekst van de regeling

Burgemeester en wethouders van Menterwolde;

overwegende dat voor de uitvoering van werkzaamheden in bepaalde functies het gebruik vaneen mobiele telefoon noodzakelijk is;

gelet op het advies van de ondernemingsraad;

BESLUITEN:

Vast te stellen de volgende:

REGELING MOBIELE TELEFOON MENTERWOLDE 2008

Artikel 1 Voor wie van toepassing

  • 1 De ambtenaar, die een mobiele telefoon nodig heeft voor de uitoefening van zijn functie,kan gebruiken maken van de mogelijkheden binnen deze regeling.Een ambtenaar, die meent voor deze regeling in aanmerking te komen, kan een verzoekdaartoe richten aan zijn afdelingshoofd. Het afdelingshoofd legt dit verzoek, voorzienvan zijn advies, voor goedkeuring voor aan het MT.Belangrijke critera die het MT bij zijn besluit hanteert zijn onder andere:

    · bestuurlijke bereikbaarheid;

    · noodzakelijke bereikbaarheid buiten reguliere werktijden;

    · werkzaamheden regelmatig buiten het gemeentehuis;

    · een actieve rol in het kader van de openbare orde en veiligheid.

    In de bijlage is een lijst van functies opgenomen, waarvan reeds is vastgesteld dat zijgebruik kunnen maken van deze regeling.

  • 2 Voor leden van het college van burgemeester en wethouders geldt voor debeschikbaarstelling van een mobiele telefoon een afzonderlijke regeling.

Artikel 2 Zakelijk gebruik

Een door de gemeente beschikbaar gesteld toestel is uitsluitend bedoeld voor zakelijk gebruik.Het is om praktische redenen de gebruiker toegestaan het toestel tot maximaal 10% van degesprekskosten voor privé-doeleinden te gebruiken.Indien uit de controle blijkt dat meer dan 10% van de gesprekskosten aan privé-gebruik zijn toete schrijven, worden deze meerkosten aan de gebruiker doorbelast.

Artikel 3 Privé-gebruik

Onder privé-gebruik worden naast telefoongesprekken ook de overige diensten begrepen die metbehulp van het betreffende toestel kunnen worden benut, waarbij gebruik gemaakt wordt vannummers die niet tot zakelijke adressen zijn te herleiden.Alle internationale telefoonverkeer wordt als privé-gebruik beschouwd, tenzij het tegendeel doorde gebruiker kan worden aangetoond.

Artikel 4 Controle en doorbelasting bovenmatig privé-gebruik

Controle op privé-gebruik wordt uitgevoerd door een medewerker P&.O, aan de hand vangedetailleerde telefoonnota's die maandelijks worden aangeleverd door de functioneel beheerdertelefonie.Degene die gebruik maakt van deze regeling, geeft op verzoek van de gemeente terstond inzagein gegevens die nodig zijn om controle te kunnen uitvoeren. Eventuele door de gebruiker voorhet leveren van deze gegevens te maken kosten kunnen worden gedeclareerd.Geconstateerd bovenmatig privé-gebruik wordt gerapporteerd aan het MT dan wel, voor zoverhet een lid van het college van burgemeester en wethouders betreft, het college, dat per geval degedragslijn bepaalt en de omvang van het aan de gebruiker in rekening te brengen bedrag vaststelt.

Artikel 5 Car-kit

Aan functionarissen die onderweg in hun privé-auto veelvuldig gebruik moeten maken vanmobiele telefonie, wordt uit een oogpunt van veiligheid op kosten van de gemeente in beginseleen car-kit beschikbaar gesteld.Bij verandering van auto, zal op kosten van de gemeente, de car-kit omgebouwd worden.Gebruikers kunnen slechts aanspraak maken op één car-kit.In afwijking van het voorgaande kan, ter beoordeling door de functioneel beheerder telefonie, innader te bepalen gevallen worden volstaan met een alternatieve voorziening, zoals bijvoorbeeldeen (draadloze) head-set.

Artikel 6 Overige bepalingen

  • 1 Voor de verstrekking van een mobiele telefoon vanuit de gemeente wordt eenbruikleenovereenkomst opgesteld.

  • 2 Voor gevallen waarin deze regeling niet of niet naar billijkheid voorziet, treffenburgemeester en wethouders een bijzondere regeling.

  • 3 Deze regeling kan worden aangehaald als ‘Regeling mobiele telefoon Menterwolde 2008’.

  • 4 De Regeling mobiele telefoon 2006 vervalt met ingang van de dag waarop deze regeling inwerking treedt.

Artikel 7 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Ondertekening

Muntendam, 10 februari 2009

Burgemeester en wethouders van Menterwolde,

de burgemeester,              de secretaris,

E.A. van Zuijlen                     K. Nieland

Bijlage

Ambtenaren in één van onderstaande functies kunnen gebruik maken van de regeling mobieletelefoon:

- gemeentesecretaris

- raadsgriffier

- afdelings- en bureauhoofd

- medewerker ICT

- medewerker openbare orde en veiligheid

- medewerker handhaving

Voor de meeste medewerkers van bureau Openbare Werken geldt dat zij van de regeling gebruikkunnen maken, omdat zij in hoofdtaak taken uitvoeren buiten het gemeentehuis dan wel degemeentewerkplaats of omdat zij altijd maximaal bereikbaar moeten zijn ten behoeve van degladheidbestrijding.

Bruikleenovereenkomst mobiele telefoon voor dienstdoeleinden

PARTIJEN

1. De gemeente Menterwolde. te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar burgemeester, de heer E.A.van Zuijlen hierna te noemen de 'gemeente',

en2. De heer / mevrouw……, (functie)….., hierna te noemen ‘de werknemer’ (lid van het college vanburgemeester en wethouders),

KOMEN ALS VOLGT OVEREEN

Artikel 1. Algemeen

1. Deze overeenkomst wordt gesloten op basis van artikel 6 van de Regeling mobiele telefoon van de gemeenteMenterwolde; de artikelen 1 tot en met 5 van voornoemde regeling zijn volledig van toepassing op en makenonderdeel uit van de overeenkomst.

2. Voor een goede uitoefening van de dienst en als onderdeel van de bedrijfsvoering is het noodzakelijk dat demedewerker (het collegelid) door de gemeente een mobiele telefoon om niet in bruikleen ter beschikking wordtgesteld.

3. Bij de aflevering van de mobiele telefoon ondertekent de werknemer (het collegelid) deze overeenkomst enverklaart daarmee dat hij de mobiele telefoon in goede staat en zonder zichtbare beschadiging van de gemeente inontvangst heeft genomen.

4. De werknemer (Het collegelid) gebruikt de mobiele telefoon voor nagenoeg uitsluitend zakelijk gebruik (90% ofmeer). In incidentele gevallen kan de mobiele telefoon privé gebruikt worden.

5. De werknemer is verplicht bij de uitoefening van zijn functie de mobiele telefoon gedurende de met de directleidinggevende overeengekomen werktijd aan te hebben staan. (Deze passage geldt niet voor de collegeleden)

6. De zakelijke gesprekskosten komen voor rekening van de gemeente.

7. De gemeente: blijft eigenaar van de mobiele telefoon gedurende de looptijd van deze overeenkomst.

Artikel 2. Duur van de overeenkomst

Deze overeenkomst vangt aan op de datum van ondertekening en geldt voor de duur dat de werknemer : a. in dienstis van de gemeente enb. in dezelfde functie werkzaam blijft als in de aanhef van deze overeenkomst is aangegeven.(Voor collegeleden geldt de volgende alternatieve tekst:Deze overeenkomst vangt aan op de datum van ondertekening en geldt voor de duur dat het collegelid onderdeeluitmaakt van het dagelijks bestuur van de gemeente.)

Artikel 3. Beëindiging

1. Bij beëindiging van de overeenkomst als in artikel 2 bedoeld, is de werknemer (het collegelid) verplicht demobiele telefoon op zijn laatste werkdag aan de gemeente te retourneren.

2. De gemeente is bevoegd tussentijds deze overeenkomst zonder enige opzeggingstermijn op te zeggen en van dewerknemer (het collegelid) de onmiddellijke teruggave van de mobiele telefoon te verlangen, Indien deze demobiele telefoon verwaarloost, misbruikt, of op enigerlei andere wijze in strijd handelt met de bepalingen vandeze overeenkomst.

Artikel 4. Gebruik

1. Bij schade aan de mobiele telefoon of bij het optreden van storingen dient de werknemer (het collegelid) zo snelmogelijk contact op te nemen met de functioneel beheerder telefonie.

2. Reparatie en onderhoud aan de mobiele telefoon geschiedt uitsluitend door of in opdracht van de gemeente. Dedaaraan verbonden kosten zijn voor rekening van de gemeente, tenzij wordt geconstateerd dat sprake is van eenonzorgvuldig gebruik en / of nalatigheid. De gemeente is bevoegd de in bruikleen gegeven mobiele telefoon tevervangen.

5. Het is de werknemer (het collegelid) niet toegestaan de in bruikleen gegeven mobiele telefoon te vervreemden, teverpanden, te verhuren, uit te lenen of aan anderen in gebruik af te staan.

Artikel 5. Aansprakelijkheid

1. De werknemer (het collegelid) is niet aansprakelijk voor schade en / of verlies van de door de gemeente terbeschikking gestelde mobiele telefoon, behalve in geval van schade als gevolg van grove schuld, nalatigheid en /of opzet van de zijde van de werknemer (het collegelid).

2. Indien de werknemer (het collegelid) een uitkering uit verzekering ontvangt met betrekking tot schade aan ofverlies van de mobiele telefoon, zal hij deze uitkering binnen 14 dagen na ontvangst afdragen aan de gemeente.

3. Elke verdere aansprakelijkheid van de gemeente uit hoofde van deze overeenkomst is uitgesloten, tenzij sprakeis van grove schuld, nalatigheid en / of opzet van de zijde van de gemeente.

Menterwolde,

De gebruiker,

De gemeente,