Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Menterwolde

Instructie voor de commandant brandweer Menterwolde 2008

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Menterwolde
Officiële naam regelingInstructie voor de commandant brandweer Menterwolde 2008
CiteertitelInstructie voor de commandant brandweer Menterwolde 2008
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpopenbare orde en veiligheid
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Verordening brandweerzorg en rampenbestrijding, art 7

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

26-03-200901-01-2014n.v.t.

10-02-2009

Tussenklappen;25 maart 2009

Instructie voor de commandant brandweer Menterwolde 2008

Tekst van de regeling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde;

gelet op artikel 7 van de "Verordening brandweerzorg en rampenbestrijding";

BESLUITEN:

vast te stellen de:

INSTRUCTIE VOOR DE COMMANDANT BRANDWEER MENTERWOLDE 2008

Artikel 1

a. De Commandant Brandweer Menterwolde heeft de algehele leiding over de uitvoering vanb. de brandweerzorg en rampenbestrijding in de gemeente Menterwolde overeenkomstig het"Beleidsplan brandweerzorg en rampenbestrijding" als bedoeld in artikel 6 van de"Verordening brandweerzorg en rampenbestrijding" en de directe leiding over deBrandweer Menterwolde.c. Hij ontvangt daartoe zijn opdrachten van de burgemeester, zijnde de bestuurlijkportefeuillehouder brandweerzorg en rampenbestrijding, en legt aan deze rechtstreeksverantwoording af.d. Hij verricht zijn werkzaamheden overeenkomstig de "functiebeschrijving CommandantBrandweer van de gemeente Menterwolde".

Artikel 2

De Commandant Brandweer draagt tenminste zorg voor:a. het ontwikkelen en actualiseren van het "beleidsplan brandweerzorg en rampenbestrijding";b. het in samenwerking met de commandanten brandweer van Veendam en Pekela doenuitvoeren van de taken van de Brandweer Menterwolde genoemd in het "beleidsplanbrandweerzorg en rampenbestrijding" en op basis van de daarin vastgelegdebeleidsuitgangspunten en -afspraken;c. het rapporteren aan de burgemeester over de uitvoering van de brandweerzorg enrampenbestrijding aan de hand van begroting, jaarrekening en managementrapportages;d. het adviseren van de burgemeester en -door tussenkomst van deze - van het college vanburgemeester en wethouders of de gemeenteraad over alle relevante aspecten debrandweerzorg en rampenbestrijding betreffende;e. de doelmatige coördinatie tussen de Brandweer Menterwolde en de andere gemeentelijkediensten en personen die werkzaam zijn op het gebied van de brandweerzorg enrampenbestrijding overeenkomstig de afspraken in het "beleidsplan brandweerzorg enrampenbestrijding";f. het functioneren van de Brandweer Menterwolde in het kader van de Regionale BrandweerGroningen op basis van de afspraken die zijn vastgelegd in het Regionaal OrganisatieplanBrandweerzorg en Rampenbestrijding;g. een voor de uitvoering van de brandweertaken optimale personeelsformatie,opleidingsgraad en geoefendheid van de Brandweer Menterwolde;h. het optimaal onderhouden van het voor de brandweerzorg en rampenbestrijding beschikbarematerieel en materiaal;i. het opstellen van instructies voor alle functionarissen bij Brandweer Menterwolde.

Artikel 3

Voor zover de Commandant Brandweer deel uitmaakt van de "managementpool RegionaleBrandweer Groningen" zijn de afspraken daaromtrent vastgelegd in het "beleidsplanbrandweerzorg en rampenbestrijding".

Artikel 4

Voor zover de Commandant Brandweer operationele taken vervult zijn deverantwoordelijkheden en bevoegdheden geregeld in het kader van het de "piketregelingcommandovoering en operationele leiding Regionale Brandweer Groningen alsmede het plan"grootschalig brandweeroptreden" en vastgelegd in het Operationeel Basisplan Groningen envastgelegd in het gemeentelijk "beleidsplan brandweerzorg en rampenbestrijding." 

Artikel 5

V oor zover de Commandant Brandweer taken uitvoert ten behoeve van de brandweerzorg enrampenbestrijding in de gemeenten Pekela en Veendam gelden de daaromtrent gemaakteafspraken tussen de betrokken commandanten brandweer.

Artikel 6

In voorkomende gevallen wordt de Commandant Brandweer Menterwolde vervangen door deploegchef van de basiseenheid Zuidbroek, overeenkomstig de voor deze geldende instructie.

Artikel 7

  • 1 Deze instructie treedt in werking op de dag na de bekendmaking en kan worden aangehaaldals ‘Instructie voor de commandant brandweer Menterwolde 2008’.

  • 2 Met de inwerkingtreding van deze instructie vervallen alle voorgaande versies.

Ondertekening

Muntendam, 10 februari 2009

De burgemeester,        De secretaris,

E.A. van Zuylen                 K. Nieland