Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Skarsterlân

Nadere regels Vrijwilligers jeugd- en jongerenwerk

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Skarsterlân
Officiële naam regelingNadere regels Vrijwilligers jeugd- en jongerenwerk
CiteertitelNadere regels Vrijwilligers jeugd- en jongerenwerk
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze nadere regels hebben betrekking op subsidiejaar 2011 en volgende jaren.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Algemene subsidieverordening Skarsterlân, art. 2
  2. Algemene wet bestuursrecht, titel 4.2

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Behorend bij Algemene subsidieverordening Skarsterlan.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

08-07-201005-07-2014nieuwe regeling

03-06-2010

Skarsterlân Nijs, 07-07-2010

collegebesluit 2010.2722

Tekst van de regeling

Het college van burgemeester en wethouders van Skarsterlân;

gelet op de bepalingen in titel 4.2 Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Skarsterlân;

besluit: Vast te stellen de Nadere regels Vrijwilligers jeugd- en jongerenwerk 

Artikel 1 Begripsomschrijving

In aanvulling op artikel 1 van de verordening wordt verstaan onder: a deelnemer: persoon die op de peildatum jonger is dan 26 jaar; b huisvestingskosten: kosten die samen hangen met het huren of in eigendom hebben van een gebouw; c peildatum: de datum waarop de aanvraag is ingediend; d verordening: Algemene Subsidieverordening Skarsterlân.

Artikel 2 Reikwijdte

Subsidie aan Vrijwilligers jeugd- en jongerenwerk wordt verleend voor activiteiten die gericht zijn op: 1 het bieden van ontspanning aan jeugd en jongeren; 2 het vormen en helpen van jeugd en jongeren; en 3 een goed klimaat voor jongeren te scheppen.  

Artikel 3 Hoogte van de subsidie

  • 1 De hoogte van de subsidie wordt bepaald door de activiteiten en eventuele huisvestingskosten.

  • 2 De subsidiebedragen worden door het college vastgesteld.

  • 3 Op de subsidie wordt jaarlijks de voorlopige loon- en prijsindex toegepast die de gemeente op basis van het accres van de algemene uitkering uit het Gemeentefonds ontvangt.  

Artikel 4 Voorwaarden voor subsidieverlening

In aanvulling op de verordening gelden de volgende voorwaarden: 1 de activiteiten zijn algemeen toegankelijk; 2 er zijn minimaal 10 deelnemers; 3 de deelnemers zijn inwoner van de gemeente; 4 de bijeenkomsten vinden plaats in de gemeente; 5 er vinden minimaal 5 bijeenkomsten per kalenderjaar plaats; en 6 de activiteiten vinden onder begeleiding van een meerderjarige plaats.  

Artikel 5 Bij aanvraag in te dienen gegevens

In aanvulling op artikel 6 van de verordening wordt: 1 een aanvraag voor subsidie schriftelijk ingediend met behulp van een aanvraagformulier; 2 een subsidieaanvraag voor huisvestingskosten voorzien van een begroting.  

Artikel 6 Aanvraagtermijn

In afwijking van artikel 7 lid 2 van de verordening wordt een aanvraag voor subsidie ingediend voor 31 december in het jaar voorafgaand aan het jaar, of de jaren waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft.

 

Artikel 7 Verantwoording subsidies

In aanvulling op artikel 15 en 16 van de verordening geldt dat de subsidie direct wordt vastgesteld.

 

Artikel 8 Inwerkingtreding

Deze nadere regels treden in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking, met dien verstande dat zij betrekking hebben op de subsidieverstrekking over het kalenderjaar 2011 en volgende jaren.

 

Ondertekening

Besloten in de vergadering van 3 juni 2010.

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

 

burgemeester, secretaris,  

1 Nieuwe Toelichting

Nadere regels Vrijwilligers Jeugd- en jongerenwerk

Artikel 1 BegripsomschrijvingenAd. HuisvestingskostenNadrukkelijk wordt gesproken over kosten, dat is niet hetzelfde als uitgaven. Om de noodzaak en de omvang van de kosten te kunnen bepalen is een begroting nodig.

Voor de toepassing van deze nadere regels wordt verstaan onder:Huisvestingskosten:1 kosten van afschrijving op gebouwen, inrichting, verwarmingsinstallatie enbuitengewoon onderhoud;2 rente van geldleningen, gesloten ten behoeve van de financiering van investeringen voor huisvesting, mits deze investering vooraf door het college is goedgekeurd;3 huur van gebouwen, zaalruimte en terreinen, alsmede de kosten van erfpacht of enig ander zakelijk recht;4 kosten van elektriciteit, verwarming, water en schoonmaak;5 kosten van onderhoud van gehuurde gebouwen, zaalruimte en terreinen, die ingevolge de wet, plaatselijk gebruik of overeenkomst voor rekening van de huurder komen;6 kosten van onderhoud van eigen gebouwen, inrichting en installaties;7 kosten van buitenaccommodaties;8 premies van verzekeringen en overige lasten voortvloeiende uit de eigendom van gebou-wen en terreinen en9 kleine aanschaffingen ten behoeve van de inrichting.

Artikel 3 Hoogte van de SubsidieHuisvestingskostenAan de hand van de begroting bepaald het college of en tot wel bedrag er subsidie voor de huisvestingskosten noodzakelijk is om de activiteiten te kunnen laten plaatsvinden. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de noodzakelijke huisvestingskosten en de inkomsten van de aanvrager. De inkomsten kunnen bestaan uit subsidie(s), bijdrage van leden, sponsorgelden, etc.

IndexeringEr wordt nadrukkelijk voor gekozen de indexering aan te houden die de gemeente zelf ontvangt om zo financieringsproblemen te voorkomen.