Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Skarsterlân

Nadere regels Amateurkunst

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Skarsterlân
Officiële naam regelingNadere regels Amateurkunst
CiteertitelNadere regels Amateurkunst
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Het college heeft op xxx 2010 besloten aan artikel 2 lid 3 de zinsnede "dat in de gemeente woont"toe te voegen. Deze wijziging is bekand gemaakt in Skarsterlân Nijs xx-xx-2010.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene subsidieverordening Skarsterlân, art. 2

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

21-10-201005-07-2014nieuwe regeling

07-10-2010

Skarsterlân Nijs, 20-10-2010

collegebesluit 2010.4698

Tekst van de regeling

Het college van burgemeester en wethouders van Skarsterlân;

gelet op de bepalingen in titel 4.2 Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Skarsterlân;

besluit:Vast te stellen de Nadere regels Amateurkunst 

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In aanvulling op artikel 1 van de verordening wordt verstaan onder:a amateurkunst: activiteiten gericht op de amateuristische beoefening van kunst in de vorm van zang, muziek of toneel in verenigingsverband;b bond: een erkende belangenorganisatie gericht op de activiteiten van de vereniging; c jeugdlid: een lid van een toneelvereniging die op de peildatum de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt;d lid: een persoon die deelneemt aan de activiteiten van de vereniging en hiervoor de vereniging contributie betaalt; e peildatum: 1 oktober van het jaar voorafgaand aan de subsidieverstrekking;f muziekvereniging: een brassband, drumband, harmonieorkest, fanfareorkest of showband;g uitvoering: een door de vereniging (mede-)georganiseerde openbare uitvoering;h vereniging: een groep personen die in georganiseerd verband bijeenkomen;i verordening: Algemene subsidieverordening Skarsterlân. 

Artikel 2 Hoogte van de subsidie

  • 1 De subsidiebedragen voor de afzonderlijke kunstvormen worden door het college vastgesteld.

  • 2 De subsidie bestaat uit een basisbedrag, en afhankelijk van het soort vereniging uit aanvullende subsidiebedragen.

  • 3 Bij het bepalen van het subsidiebedrag is het aantal te subsidiëren instrumenten en/of uniformen gelijk aan het aantal leden dat in de gemeente woont.

Artikel 3 Voorwaarden

In aanvulling op de verordening gelden de volgende voorwaarden:1 de vereniging is gevestigd in de gemeente;2 de vereniging heeft tenminste 10 leden die inwoner zijn van de gemeente; en3 de jeugdafdeling van een toneelvereniging heeft minimaal 10 jeugdleden die inwoner zijn van de gemeente.

 

Artikel 4 Bij aanvraag in te dienen gegevens

In aanvulling op artikel 6 lid 1 van de verordening wordt de aanvraag ingediend met behulp van een aanvraagformulier.

Artikel 5 Aanvraagtermijn

In afwijking van artikel 7 lid 2 van de verordening wordt de aanvraag ingediend voor 31 december in het jaar voorafgaand aan het jaar, waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft. 

Artikel 6 Verplichtingen

In aanvulling op artikel 14 van de verordening geldt de verplichtingen dat de vereniging minimaal 1 uitvoering per jaar organiseert in de gemeente.

Artikel 7 Verantwoording subsidies

In aanvulling op artikel 15 en 16 van de verordening geldt dat de subsidie direct wordt vastgesteld.

Artikel 8 Inwerkingtreding

Deze nadere regels treden in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking, met dien verstande dat zij betrekking hebben op de subsidieverstrekking over het kalenderjaar 2011 en volgende jaren.

 

Ondertekening

Besloten in de vergadering van 7 oktober 2010.

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

 

burgemeester, secretaris, 

1 Nadere regels Amateurkunst

Artikel 2 Hoogte van de subsidieWanneer er sprake is van een muziekvereniging die in meerdere categorieën valt, wordt slechts voor 1 dirigent of instructeur subsidie verleend, waarbij de indeling plaatsvindt in de voor de muziekvereniging meest gunstige categorie. Reden hiervan is dat een muziekvereniging meestal uit meerdere orkesten bestaat met verschillende dirigenten (bijvoorbeeld A-orkest, B- orkest, jeugdorkest).

Tevens geldt hierbij dat de instrumenten die mogelijk bij meerdere onderdelen worden gebruikt, slechts één keer vergoed worden waarbij de meest logische indeling (op basis soort instrument) wordt gehanteerd. Concreet betekent dit het volgende: Con Spirito heeft naast een drumband en majorettes sinds kort ook een brassband. De dirigent/instructiekosten worden verstrekt conform die voor brassbands, dit geldt eveneens voor de instrumenten en de uniformen voor wat betreft het brassband gedeelte. De instrumenten en de uniformen van de drumband worden vergoed conform de bedragen voor de drumbands. Tenslotte wordt er subsidie verstrekt voor de uniformen van de majorettes.Wanneer de verschillende onderdelen aan verschillende concoursen deelnemen of als afzonderlijk onderdeel aan een concours wordt hiervoor een afzonderlijk subsidiebedrag verstrekt. Een soortgelijke situatie geldt voor De Harmonie in Sint Nicolaasga die bestaat uit een harmonieorkest, drumband en majorettes.