Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Skarsterlân

Nadere regels Verkeersveiligheid

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Skarsterlân
Officiële naam regelingNadere regels Verkeersveiligheid
CiteertitelNadere regels Verkeersveiligheid
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze nadere regels hebben betrekking op subsidiejaar 2011 en volgende jaren.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Algemene subsidieverordening Skarsterlân, art. 2
  2. Algemene wet bestuursrecht, titel 4.2

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Behorend bij Algemene subsidieverordening Skarsterlân.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

08-07-201005-07-2014nieuwe regeling

03-06-2010

Skarsterlân Nijs, 07-07-2010

collegebesluit 2010.2722

Tekst van de regeling

Het college van burgemeester en wethouders van Skarsterlân;

gelet op de bepalingen in titel 4.2 Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Skarsterlân;

besluit: Vast te stellen de Nadere regels Verkeersveiligheid

 

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In aanvulling op artikel 1 van de verordening wordt verstaan onder: a aanvrager: een organisatie die activiteiten verricht in het kader van de bevordering van de veiligheid in het verkeer op de openbare weg; b beleid verkeer: het meest recente Actieplan gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân; c organiserende partij: belangenorganisatie, school of vereniging; d subsidieontvanger: een natuurlijk persoon die deelneemt aan een verkeersveiligheidstraining of een organisatie die activiteiten verricht in het kader van de bevordering van de veiligheid in het verkeer op de openbare weg; e uitvoerende organisatie: de organisatie die is aangewezen om de activiteiten daadwerkelijk uit te voeren; f verordening: Algemene Subsidieverordening gemeente Skarsterlân.  

Artikel 2 Reikwijdte

Er kunnen uitsluitend subsidies verstrekt worden zoals genoemd en beschreven in het beleid verkeer.  

Artikel 3 Hoogte van de subsidie

  • 1 De hoogte van de subsidies zijn vastgelegd in het beleid verkeer.  

  • 2 Wanneer de hoogte van de subsidie niet is vastgelegd in het beleid verkeer is het college bevoegd de hoogte van de subsidie op basis van individuele omstandigheden vast te stellen, één en ander met in achtneming van de subsidieplafonds.  

Artikel 4 Bij aanvraag in te dienen gegevens

  • 1 In aanvulling op artikel 6 lid 1 van de verordening kan de aanvraag plaatsvinden door op enigerlei wijze contact op te nemen met de ambtenaar die belast is met het verstrekken van subsidies Verkeersveiligheid.  

  • 2 Indien de aanvrager niet tevens subsidieontvanger is, worden tevens de gegevens van de subsidieontvanger verstrekt.

     

Artikel 5 Aanvraagtermijn

In afwijking van artikel 7 lid 1 van de verordening geldt uitsluitend dat de aanvraag ingediend wordt voordat de activiteiten plaatsvinden.  

Artikel 6 Overige verplichtingen van de subsidieontvanger

In aanvulling op artikel 14 lid 1 van de verordening geldt de verplichting dat de activiteiten zijn verricht binnen 52 weken na de aanvraag.

 

Artikel 7 Verantwoording subsidies

In afwijking van artikel 15 en artikel 16 van de verordening wordt de subsidie vastgesteld nadat na afloop van de activiteiten een (kopie)factuur is verstrekt.  

Artikel 8 Betaling subsidies

De subsidie wordt betaald aan de subsidieontvanger, tenzij is afgesproken dat de subsidie rechtstreeks betaald dient te worden aan de uitvoerende organisatie.  

Artikel 9 Inwerkingtreding

Deze nadere regels treden in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking, met dien verstande dat zij betrekking hebben op de subsidieverstrekking over het kalenderjaar 2011 en volgende jaren.  

Ondertekening

Besloten in de vergadering van 3 juni 2010.

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

 

burgemeester, secretaris,  

1

Nadere regels Verkeersveiligheid

Op basis van het jaarlijks door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde "Actieplan Gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid" kunnen organisaties en burgers een financiële bijdrage aanvragen voor activiteiten in het kader van de bevordering van de verkeersveiligheid.

De subsidies in het kader van Verkeersveiligheid worden wisselend door uitvoerende organisatie en organiserende partijen aangevraagd. Voorbeeld: Een school wil deelnemen aan de ANWB Streetwise campagne. De school is hierbij de organiserende partij en de ANWB de uitvoerende organisatie.

Deze werkwijze brengt met zich mee dat de gemeente Skarsterlân als subsidiërende instantie regelmatig rechtstreeks de factuur ontvangt van de uitvoerende organisatie terwijl de subsidie formeel gezien wordt verstrekt aan de organiserende partij. In deze situatie wordt de subsidie wel formeel verstrekt aan de organiserende partij maar kan deze rechtsreeks betaald worden aan de uitvoerende organisatie.

Daarnaast zijn er uitvoerende organisaties (bijvoorbeeld Stichting Bevordering Verkeerseducatie te Leeuwarden) die bij de gemeente Skarsterlân melden dat een natuurlijk persoon heeft deelgenomen aan een verkeersveiligheidstraining. Op basis van het Actieplan kan de deelnemer mogelijk aanspraak maken op een bijdrage in de kosten. De gemeente betaalt, na overlegging van bewijsstukken, de vastgestelde bijdrage aan de deelnemer.