Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Skarsterlân

Nadere regels Internationale betrekkingen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Skarsterlân
Officiële naam regelingNadere regels Internationale betrekkingen
CiteertitelNadere regels Internationale betrekkingen
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene subsidieverordening Skarsterlân, art. 2

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

08-07-201001-04-2014nieuwe regeling

03-06-2010

Skarsterlân Nijs, 07-07-2010

collegebesluit 2010.2722

Tekst van de regeling

Het college van burgemeester en wethouders van Skarsterlân;

gelet op de bepalingen in titel 4.2 Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Skarsterlân;

besluit: Vast te stellen de Nadere regels Internationale betrekkingen 

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In aanvulling op artikel 1 van de verordening wordt verstaan onder: a beleid internationale betrekkingen: de meest recente Beleidsnotitie Internationale Betrekkingen vastgesteld door de raad van de gemeente Skarsterlân; b geldinzamelingsacties: acties om geld in te zamelen waarbij de opbrengst ten goede komt van een project of actie voor het verbeteren van de leefsituatie van mensen in Oost-Europa of de derde wereld; c overige activiteiten: activiteiten zoals beschreven in het beleid internationale betrekkingen; d verordening: Algemene Subsidieverordening Skarsterlân; e voorlichting en bewustwordingsactiviteiten: activiteiten die de inwoners van de gemeente Skarsterlân voorlichten over de leefsituatie van mensen in Oost-Europa of de derde wereld, met bewustwording als doel.  

Artikel 2 Reikwijdte

De subsidie voor internationale betrekkingen wordt verstrekt voor een project van tijdelijke aard dat bijdraagt aan het realiseren van de VN Milleniumdoelen en tot doel heeft: a het verbeteren van de leefsituatie van mensen in Oost-Europa of de derde wereld; of b het verbeteren van de emancipatie van minderheidsgroepen in de samenleving.  

Artikel 3 Soorten subsidie

In het kader van internationale betrekkingen kunnen er subsidies worden verstrekt voor: a geldinzamelingsacties; b voorlichting- en bewustwordingsactiviteiten; c overige activiteiten.  

Artikel 4 Hoogte van de subsidie

  • 1 De subsidiebedragen worden door het college vastgesteld waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende soorten subsidie.  

  • 2 Van de door het college vastgestelde bedragen kan afgeweken worden indien dit in het beleid internationale betrekkingen is vastgelegd.  

Artikel 5 Voorwaarden voor subsidieverlening

In aanvulling op de verordening gelden de volgende voorwaarden: 1 een subsidieontvanger komt maximaal éénmaal per kalenderjaar in aanmerking voor een subsidie internationale betrekkingen; 2 het project wordt opgezet en/of uitgevoerd door (voormalige) ingezetenen van de gemeente Skarsterlân; 3 het project is gericht op de gezondheidszorg, het onderwijs, het milieu, de landbouw of het opzetten van een bedrijfje; 4 bij het project wordt een zodanige werkwijze toegepast dat redelijkerwijs mag worden aangenomen dat het beoogde doel wordt bereikt; 5 de leiding en verantwoording van het project berust bij personen waarvan verwacht mag worden dat zij daartoe voldoende deskundig en bekwaam zijn; en 6 het project heeft niet uitsluitend een godsdienstig, levensbeschouwelijk of politiek doel.  

Artikel 6 Bij aanvraag in te dienen gegevens

  • 1 In afwijking van artikel 6 lid 1 van de verordening wordt de aanvraag ingediend door het sturen van een brief.  

  • 2 In aanvulling op artikel 6 lid 2 van de verordening worden de volgende gegevens verstrekt: a soort subsidie waarop aanspraak gemaakt wordt; b het doel van de geldinzamelingsactie, voorlichting- en bewustwordingsactiviteiten of overige activiteiten; en c bank/girorekeningnummer van de aanvrager.  

  • 3 Naast de in lid 2 van dit artikel genoemde gegevens worden, afhankelijk van het soort subsidie dat wordt aangevraagd, de volgende gegevens verstrekt: a de hoogte van het ingezamelde bedrag, indien het een geldinzamelingsactie betreft; b een omschrijving van de activiteiten inclusief doelgroep en het gewenste effect, indien het voorlichting- en bewustwordingsactiviteiten betreft; of c een begroting van de activiteiten met daarin de financiële inbreng van de aanvrager, indien het overige activiteiten betreft.  

Artikel 7 Aanvraagtermijn

In afwijking van artikel 7 van de verordening wordt de aanvraag voor een geldinzamelingsactie of voorlichting- en bewustwordingsactiviteiten ingediend binnen 52 weken na afloop van de activiteit.

 

Artikel 8 Voorschot

  • 1 In aanvulling op artikel 11 van de verordening wordt uitsluitend voor overige activiteiten een voorschot verstrekt, nadat er een deugdelijke begroting is ingeleverd.  

  • 2 Het voorschot zoals bedoeld onder lid 1 bedraagt 100% van het subsidiebedrag.

     

Artikel 9 Verantwoording subsidies

  • 1 De subsidie wordt na afloop van de activiteit vastgesteld en vervolgens in één bedrag uitbetaald.  

  • 2 Voor subsidies waarvoor een voorschot is verleend wordt na afloop van de activiteiten verantwoording afgelegd, waarna de subsidie wordt vastgesteld.

     

Artikel 10 Inwerkingtreding

Deze nadere regels treden in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking, met dien verstande dat zij betrekking hebben op de subsidieverstrekking over het kalenderjaar 2011 en volgende jaren.  

Ondertekening

Besloten in de vergadering van 3 juni 2010.

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

 

burgemeester, secretaris,