Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Bussum

Subsidieverordening welzijn gemeente Bussum 1999

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Bussum
Officiële naam regelingSubsidieverordening welzijn gemeente Bussum 1999
CiteertitelSubsidieverordening welzijn gemeente Bussum 1999
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerpNieuwe regeling

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Gemeentewet, artikel 149
  2. Algemene wet bestuursrecht, titel 4.2

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-07-199922-08-2013Nieuwe regeling

09-06-1999

't Voorlicht 24-06-1999

RV99-052

Tekst van de regeling

Intitulé

Subsidieverordening welzijn gemeente Bussum 1999

De raad van de gemeente Bussum;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van

19 mei 1999, no. RV 99.052;

gelet op artikel 149 van de gemeentewet, op artikelen 1 en 2 van de Welzijnswet en op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

b e s l u i t :

de Subsidieverordening welzijn gemeente Bussum 1999 als volgt vast te stellen.

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1 Begripsbepaling
a)welzijn:het maatschappelijke en sociaal-culturele welzijn.
b)maatschappelijk en sociaal-culturele welzijn:het welbevinden van personen en groepen in de samenleving, waarvan ontplooiing, het dragen van verantwoordelijkheden voor zichzelf en anderen en actieve maatschappelijke deelname aspecten zijn.
c)meerjaren-welzijnsplan:een beleidskader, waarin welzijnsdoelen worden gesteld en dat is gekoppeld aan de zittingsduur van de gemeenteraad. Het is een visie die is gericht op de bevordering van de maatschappelijke, sociaal-culturele en sportieve ontplooiing.
d)welzijnsbudget:het welzijnssubsidieplafond, ofwel de totale omvang van de beschikbare middelen om uitvoering te geven aan het welzijnsplan, als bedoeld in lid e.
e)welzijnsplan:een plan, dat de wijze van verdeling van het onder lid d bedoelde welzijnsbudget (welzijnssubsidieplafond) bevat. In het plan worden de gemeentelijke beleidsvoornemens betrokken ten aanzien van in ieder geval de krachtens de Welzijnswet tot de bemoeiing van de gemeente horende voorzieningen. Tevens wordt de samenhang aangegeven van deze voorzieningen met andere voorzieningen.
f)werkplan:het door de instelling vastgestelde plan, waarin de in het betrokken kalenderjaar uit te voeren activiteiten worden vermeld met de doelstellingen, de te hanteren methoden en de benodigde personele, materiële en organisatorische middelen.
Artikel 2 Reikwijdte

Deze verordening is van toepassing op voorzieningen op het terrein van het maatschappelijke, sociaal-culturele en sportieve welzijn, voor zover een en ander niet in strijd is met een gemeenschappelijke regeling of een door de gemeenteraad vastgestelde specifieke regeling.

Artikel 3

Subsidie kan worden verleend voor activiteiten ter bevordering van het welzijn, indien en voor zover is voldaan aan elk van de volgende criteria:

  • a)

    de door de subsidieaanvrager te verrichten activiteiten zijn voor een bepaald jaar, of voor bepaalde jaren, opgenomen in het door de raad vastgestelde welzijnsplan;

  • b)

    op de goedgekeurde begroting van de gemeente zijn de voor de uitvoering van het welzijnsplan benodigde gelden zijn uitgetrokken;

  • c)

    de instelling voldoet aan het bepaalde bij of krachtens deze verordening en de Algemene subsidieverordening gemeente Bussum 1999.

Hoofdstuk 2 De besluitvorming

Artikel 4 Subsidieplafond

De gemeenteraad stelt het welzijnsbudget (welzijnssubsidieplafond) vast voor 1 juni van het jaar, waarop het welzijnsplan betrekking heeft.

Artikel 5 Verdeelregels / subsidiebeleid
  • a)

    De gemeenteraad kan een meerjaren-welzijnsplan als bedoeld in artikel 1, lid c, vaststellen, waarin voor de duur van zijn zittingsperiode de welzijnsvisie wordt neergelegd.

  • b)

    De gemeenteraad stelt het welzijnsplan als bedoeld in artikel 1, lid e, vast voor 31 december van het jaar, waarop dat plan betrekking heeft.

  • c)

    Indien door burgemeester en wethouders op basis van het in lid b bedoelde plan geen beschikking is getroffen vóór de aanvang van het jaar waarop de aanvraag betrekking heeft, dan is de subsidieaanvrager bevoegd uitgaven te doen tot ten hoogste 4/12 deel van de bedragen die op de overeenkomstige posten van de laatst toegekende subsidiebeschikking zijn geraamd. Burgemeester en wethouders doen van een dergelijke situatie mededeling aan de subsidieaanvrager onder vermelding van de te verwachten datum, waarop zij op grond van het door de gemeenteraad vast te stellen welzijnsplan zal kunnen beslissen. Deze datum dient te zijn gelegen voor 1 mei van het jaar, waarop het welzijnsplan betrekking heeft.

Artikel 6 Procedure totstandkoming welzijnsplan
  • a)

    Burgemeester en wethouders stellen een ontwerp van het in artikel 1, lid e, bedoelde welzijnsplan op aan de hand van de ontvangen subsidieverzoeken en houden daarbij rekening met:

    • -

      de omvang van het welzijnsbudget (welzijnssubidieplafond) en

    • -

      het meerjaren-welzijnsplan als bedoeld in artikel 1, lid c.

  • b)

    Burgemeester en wethouders brengen dit ontwerp-plan in de inspraak en stellen daartoe een procedure- en tijdschema op.

  • c)

    Burgemeester en wethouders verwerken de inspraakreacties en doen vervolgens de gemeenteraad een voorstel tot vaststelling van het welzijnsplan.

Hoofdstuk 3 Overige bepalingen

Artikel 7
  • 1. De subsidie-ontvanger voert de activiteiten uit overeenkomstig het werkplan indien en voorzover dat als grondslag voor de subsidiëring is aanvaard.

  • 2. Afwijking van dit werkplan behoeft goedkeuring van burgemeester en wethouders.

Artikel 8

Deze verordening treedt in werking op de eerste dag van de maand volgend op de dag waarop zij bekendgemaakt is.

Met ingang van die datum vervallen de Subsidieverordening welzijn van 14 april 1988 en de Procedureverordening welzijn van 14 april 1988.

Artikel 9

Deze verordening kan worden aangehaald als “Subsidieverordening welzijn gemeente Bussum 1999”.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Bussum, gehouden op 9 juni 1999.

de secretaris
de voorzitter