Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Rijnwoude

Verordening vergoeding externe leden commissie voor de bezwaarschriften, externe leden gemeentelijke rekenkamercommissie en burgerlid Welstandscommissie

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Rijnwoude
Officiële naam regelingVerordening vergoeding externe leden commissie voor de bezwaarschriften, externe leden gemeentelijke rekenkamercommissie en burgerlid Welstandscommissie
Citeertitel“Verordening vergoeding externe leden commissie voor de bezwaarschriften, externe leden gemeentelijke rekenkamercommissie en burgerlid Welstandscommissie”
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerpvergoeding externe commissieleden

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, art. 15
  2. Gemeentewet art. 96, lid 1, 98 en 213, lid 3 onder b

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

16-02-200601-01-200602-01-2014Nieuwe Regeling

02-02-2006

Rijnwoude Koerier, 15-02-2006

2006/I/C

Tekst van de regeling

Intitulé

Verordening vergoeding externe leden commissie voor de bezwaarschriften, externe leden gemeentelijke rekenkamer-commissie en burgerlid Welstandscommissie

De raad van de gemeente Rijnwoude

b e s l u i t :

Vast te stellen de volgende Verordening vergoeding externe leden commissie voor de bezwaarschriften, externe leden gemeentelijke rekenkamercommissie en burgerlid Welstandscommissie:

Hoofdstuk

Artikel 1.

  • 1. De vergoeding voor de externe voorzitter van de commissie voor de bezwaarschriften wordt vastgesteld op € 150,-- per bijgewoonde vergadering en voor de overige externe leden van de bezwaarschriftencommissie wordt de vergoeding per bijgewoonde vergadering vastgesteld op € 125,-- per vergadering.

  • 2. Het bedrag in het eerste lid van dit artikel is tevens bedoeld voor de reis- en verblijfkosten in verband met reizen binnen de gemeente, zoals bedoeld in artikel 96, lid 1, onder b, van de Gemeentewet.

Artikel 2.

  • 1. De vergoeding voor de externe voorzitter van de gemeentelijke rekenkamercommissie wordt vastgesteld op € 150,-- per bijgewoonde vergadering en voor de overige externe leden van de gemeentelijke rekenkamercommissie wordt de vergoeding vastgesteld op € 125,-- per bijgewoonde vergadering.

  • 2. Het bedrag in het eerste lid van dit artikel is tevens bedoeld voor de reis- en verblijfkosten in verband met reizen binnen de gemeente, zoals bedoeld in artikel 96, lid 1, onder b, van de Gemeentewet.

Artikel 3.

  • 1. De vergoeding voor het ingezetene burgerlid van de Welstandscommissie, dat geen deel uitmaakt- of afkomstig is van de Stichting Dorp, Stad en Land wordt vastgesteld op € 125,-- per bijgewoonde vergadering van de voltallige Welstandscommissie “Rijnstreek/Duin- en Bollenstreek”, waar bouwplannen van Rijnwoude worden behandeld.

  • 2. Het bedrag in het eerste lid van dit artikel is tevens bedoeld voor de reis- en verblijfkosten in verband met reizen binnen de gemeente, zoals bedoeld in artikel 96, lid 1, onder b, van de Gemeentewet.

Artikel 4.

Deze verordening treedt in werking op de dag, volgende op de dag van bekendmaking ervan en werkt terug tot 1 januari 2006.

Artikel 5.

Deze verordening kan worden aangehaald als: “Verordening vergoeding externe leden commissie voor de bezwaarschriften, externe leden gemeentelijke rekenkamercommissie en burgerlid Welstandscommissie”.

Ondertekening

Bij dit besluit heeft de raad zich gebaseerd op:

-Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 -december 2005.

-Behandeling in de commissie BMO d.d. 19 januari 2006.

-De artikelen 96, lid 1, 98 en 213, lid 3, onder b, van de Gemeentewet en artikel 15 van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden.

-De Verordening commissie bezwaarschriften Rijnwoude.

-De Verordening op de gemeentelijke rekenkamercommissie Rijnwoude.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Rijnwoude,

d.d. 2 februari 2006,

De griffier, de voorzitter,