Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Liesveld

Verordening geldelijke voorziening raads- en commissieleden gemeente Liesveld

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Liesveld
Officiële naam regelingVerordening geldelijke voorziening raads- en commissieleden gemeente Liesveld
CiteertitelVerordening geldelijke voorzieningen raads- en commissieleden gemeente Liesveld
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerp08-1486

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Gemeentewet, art. 100, art. 64i, art. 96

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

30-09-200401-09-2009Onbekend

28-09-2004

Kontakt, 07-06-2001

1986/ 27

Tekst van de regeling

De raad van de gemeente Liesveld;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 1986, nummer 186/ 27, gehoord de Stuurgroep gemeentelijke herindeling Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort en Streefkerk;

gelet op het bepaalde in de gemeentewet;

b e s l u i t :

vast te stellen de volgende

VERORDENING GELDELIJKE VOORZIENINGEN RAADS-

EN COMMISSIELEDEN.

Artikel 1

Deze verordening verstaat onder:

a. de leden van de raad: De leden van de raad, die geen lid zijn van het college van burgemeester en wethouders;

b. commissie: Een commissie genoemd in de bij deze verordening behorende lijst;

c.A.M.v.B: Het koninklijk besluit van 23 november 1976, Stb. 621 tot uitvoering van de artikelen 64f en 64g van de gemeentewet.

Artikel 2

  • 1. De leden van de raad ontvangen per kalenderjaar een vergoeding voor hun werkzaamheden en een tegemoetkoming in de kosten ten bedrage van 100% van de bedragen, vermeld in de bij de A.M.v.B. behorende tabel 1, zoals die bedragen telkenjare door de minister van binnenlandse zaken zijn of worden vastgesteld voor een gemeente klasse 3.

  • 2. Hij die gedurende een gedeelte van het kalenderjaar lid van de raad is geweest, ontvangt de vergoeding en de tegemoetkoming in de kosten, als bedoeld in het eerste lid, naar evenredigheid van het aantal dagen dat hij het lidmaatschap van de raad heeft bekleed.

Artikel 3

  • 1. De leden van een commissie, die geen raadslid zijn, ontvangen per bijgewoonde vergadering een vergoeding.

  • 2. Voor de onderscheidende commissies wordt de hoogte van het bedrag, vermeld in de bij de Algemene Maatregel van Bestuur behorende tabel II, zoals het bedrag telkenjare door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt vastgesteld voor een gemeente in de klasse 1, vastgesteld als volgt:

    • -

      de in de bijlage onder categorie I genoemde commissies ontvangen 250%.

Artikel 4

  • 1. Een lid van een commissie, geen raadslid zijnde, ontvangt een vergoeding van reiskosten en zo nodig verblijfkosten, indien de afstand tussen zijn woning en de plaats waar vergaderd wordt tenminste 10 kilometer bedraagt.

  • 2. Deze vergoeding wordt vastgesteld overeenkomstig de regels voor de vergoeding welke een rijksambtenaar ingevolge het Reisbesluit binnenland en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelingen ontvangt.

  • 3. Het bepaalde in het eerste en tweede lid is niet van toepassing op ambtenaren die, als zodanig, tot lid van een commissie zijn benoemd. Onder ambtenaren zijn begrepen zij die op overeenkomst naar burgerlijk recht in dienst van de overheid zijn.

Artikel 5

De leden van de raad en de leden van een commissie, als bedoeld in de artikelen 2 en 3 van deze verordening, ontvangen een vergoeding van reis- en verblijfkosten, gemaakt in verband met reizen buiten het grondgebied van de gemeente ter uitvoering van een besluit van het gemeentebestuur of een gemeentelijke commissie, welke wordt vastgesteld overeenkomstig de regels voor de vergoeding welke een rijksambtenaar ingevolge het Reisbesluit Binnenland en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelingen ontvangt.

Artikel 6

De in deze verordening bedoelde vergoedingen worden maandelijks aan de rechthebbende uitbetaald.

Artikel 7

  • 1.

    Deze verordening kan worden aangehaald als “Verordening geldelijke voorzieningen raads- en commissieleden gemeente Liesveld”

  • 2.

    Zij wordt geacht in werking te zijn getreden op 1 januari 1986.

  • 3.

    Met ingang van deze datum vervalt:

    • a.

      De “verordening geldelijke voorzieningen raads- en commissieleden”, zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Groot-Ammers, d.d. 13 september 1977 en sindsdien gewijzigd;

    • b.

      De “verordening geldelijke voorzieningen raads- en commissieleden”, zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Langerak, d.d. 29 augustus 1977 en sindsdien gewijzigd;

    • c.

      De “verordening geldelijke voorzieningen raads- en commissieleden”, zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Nieuwpoort, d.d. 23 augustus 1977 en sindsdien gewijzigd;

    • d.

      De “verordening geldelijke voorzieningen raads- en commissieleden”, zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Streefkerk, d.d. 18 maart 1977 en sindsdien gewijzigd.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Liesveld d.d. 21 januari 1986 en gewijzigd d.d. 28 september 1993, d.d. 29 mei 2001, d.d. 28 september 2004.

De griffier,                                   De voorzitter,

 

 

 

A.J.P. Saes                                  K.J.G. Kats