Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Bodegraven

Beleidslijn ter uitvoering van artikel 5.2.3. van de Algemene Plaatselijke Verordening

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Bodegraven
Officiële naam regelingBeleidslijn ter uitvoering van artikel 5.2.3. van de Algemene Plaatselijke Verordening
CiteertitelBeleidslijn ter uitvoering van artikel 5.2.3. van de Algemene Plaatselijke Verordening
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Datum inwerkingtreding is bij benadering bepaald

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene Plaatselijke Verordening, art. 5.2.3

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

05-12-199701-01-2013Nieuwe regeling

02-12-1997

Onbekend

Collegevergadering 02-12-1997

Tekst van de regeling

1 Algemeen

1. Met inachtneming van het bepaalde in artikel 5.2.3. van de A.P.V. worden standplaatsen uitgegeven op vrijdagen van 08.00 tot 21.00 uur en/of zaterdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

2 a. Aan een aanvrager kan slechts vergunning worden verleend voor het persoonlijk innemen van één standplaats in de gemeente Bodegraven. In bijzondere gevallen kan zowel een standplaats in Bodegraven als te Nieuwerbrug worden uitgegeven. Een standplaats mag door degene aan wie deze is toegewezen niet aan een ander worden afgestaan of in gebruik worden gegeven.

b. In bijzondere gevallen, kunnen burgemeester en wethouders de rechthebbende op een vaste standplaats bij schriftelijke vergunning toestaan een ander te zijnen behoeve en ter uitoefening van zijn bedrijf van de standplaats gebruik te laten maken.

3 a. Als standplaats mag geen groter grondoppervlak worden ingenomen dan in de vergunning staat aangegeven. Maximaal kan een grondoppervlakte van 10 m2 worden toegestaan.

b. Burgemeester en wethouders kunnen in bijzondere gevallen standplaatsen toewijzen tot een grotere oppervlakte als onder a bedoeld.

4. a. Geen standplaatsen worden uitgegeven aan een aanvrager, die: - niet in het bezit is van een geldige vergunning krachtens de voor zijn branche geldende vestigingsregeling ambulante handel en/of - niet in het bezit is van een geldig bewijs van registratie, afgegeven door het Centraal Registratiekantoor Detailhandel en Ambacht.

b. Het onder a bedoelde geldt niet voor verenigingen e.d. die slechts incidenteel een standplaats innemen.

5. Onverminderd het bepaalde in punt 4 kan het gebruik van een standplaats worden beperkt tot één branche of onderdeel daarvan.

6. Afhankelijk van hetgeen in de aanvraag staat vermeld, wordt een standplaats voor niet langer dan één jaar uitgegeven. Eventuele verlenging dient tijdig vóór afloop van de geldigheidsduur te worden aangevraagd.

7. Voor het gebruik van een standplaats mogen behoudens vergunning geen permanente voorzieningen worden aangebracht en mogen geen beschadigingen aan het trottoir of wegdek worden veroorzaakt.

8. Na gebruik van de standplaats dient deze schoon en in de oorspronkelijke staat te worden achtergelaten.

II Wijkindeling - maximum aantal standplaatsen 1. Standplaatsen kunnen worden uitgegeven in de onder punt II.2 genoemde wijken op de daarbij vermelde plaats tot de aangegeven maximum aantallen.

2.Wijk 1. Bodegraven-Noord(ten noorden van de Oude Rijn) op het Raadhuisplein; maximaal vijf standplaatsen, per dag uitsluitend voor branches die onderling verschillend zijn. Uitsluitend voor verenigingen e.d., die slechts incidenteel standplaats innemen: het pleintje voor de Lutherse Kerk.

Wijk 2. Dronenwijk

Aan de Vrije Nesse maximaal drie standplaatsen naast de Salvatorkerk, per dag uitsluitend voor branches die onderling verschillend zijn.

Wijk 3. Broekvelden

In de onmiddellijke omgeving van het winkelcentrum Broekvelden maximaal drie standplaatsen, per dag uitsluitend voor branches die onderling verschillend zijn.

Wijk 4. Nieuwerbrug

Op het parkeerterrein bij het Wierickehuis maximaal drie standplaatsen, per dag uitsluitend voor branches die onderling zijn.

III Ter gelegenheid van de Najaarsmarkt, Koninginnedag en van andere door hen te bepalen evenementen, kunnen burgemeester en wethouders de uitgifte van standplaatsen in een door hen te bepalen gebied voor de duur van de betreffende evenementen toestaan aan de organisatoren van deze evenementen.

IV In bijzondere gevallen kunnen burgemeester en wethouders:

a. ook elders in een wijk als bedoeld onder punt II, standplaatsen uitgeven, eventueel langer dan twee dagen per week;

b. de krachtens punt II uitgegeven standplaatsen voor meerdere dagen per week verlengen.

V In uitzonderingsgevallen kunnen burgemeester en wethouders, in afwijking van het gestelde onder 1, de punten 1, 2 en 4 op maandag, woensdag of donderdag maximaal één standplaats per dag uitgeven:

a. op de Oude of Nieuwe Markt en - uitsluitend voor verenigingen e.d. die slechts incidenteel standplaats innemen - op het pleintje voor de Lutherse Kerk;

b. Binnen de bebouwde kom van Nieuwerbrug, met dien verstande, dat aan een gegadigde niet vaker dan 1 x per kalendermaand een standplaatsvergunning wordt verleend.

VI Indien de onder I.1 genoemde dagen samenvallen met Eerste of Tweede Kerstdag of Nieuwjaarsdag, danwel hier vlak voor of vlak na vallen, kunnen burgemeester en wethouders - met handhaving van het aantal standplaatsdagen per week - (een) vervangende standplaatsdag(en) aanwijzen, niet zijnde een dag waarop de weekmarkt wordt gehouden. Deze aanwijzing geldt voor alle standplaatshouders.

Vastgesteld te Bodegraven, Gewijzigd op 2 december 1997

Burgemeester en wethouders van Bodegraven, de secretaris, de burgemeester