Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Veghel

Eigen regeling aanschaf fiets

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Veghel
Officiële naam regelingEigen regeling aanschaf fiets
CiteertitelEigen regeling aanschaf fiets
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

College van B&W en de raadsvoorzitter van de gemeente Veghel, ieder voor zover bevoegd

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Art. 160 Gemeentewet; art. 125 Ambtenarenwet

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

19-03-201501-01-2015Onbekend

16-12-2014

GVOP, 18-03-2015

Onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Eigen regeling aanschaf fiets

Het college van burgemeester en wethouders en de raadsvoorzitter van de gemeente Veghel, ieder voor zover bevoegd;

  • -

    Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet en artikel 125 van de Ambtenarenwet;

  • -

    Gezien de instemming van OR; d.d. 9 december 2014

  • -

    Gelet op het besluit van de raad d.d. 26 juni 2014, waarbij de bevoegdheid tot het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden ten aanzien van het griffie personeel is opgedragen aan de raadvoorzitter

b e s l u i t e n :

Vast te stellen de navolgende gewijzigde “Eigen Regeling Aanschaf fiets”.

Artikel 1 Begripsbepalingen

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    Medewerker: de ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1 van de CAR UWO.

  • b.

    College: het college van burgemeester en wethouders of waar het het de griffie betreft, de raadsvoorzitter.

Artikel 2 Aanschaf fiets

  • 1. Op verzoek van de medewerker (door het overhandigen van de originele factuur) verstrekt de gemeente ten hoogste één maal in de vijf jaar aan de medewerker een voorschot ten behoeve van aanschaf fiets met een maximum bedrag van € 750,-- (inclusief BTW).

  • 2. De fiets wordt door de medewerker zelf bij een leverancier naar keuze uitgezocht en betaald.

  • 3. De leverancier als bedoeld in lid 2 dient te zijn ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Artikel 3 Aanpassing arbeidsvoorwaarden

In ruil voor het verstrekken van het voorschot voor aanschaf van een fiets worden de arbeidsvoorwaarden van de medewerker aangepast overeenkomstig het bepaalde in de navolgende artikelen. De aanpassing van de arbeidsvoorwaarden wordt in een individuele overeenkomst tussen de gemeente Veghel en de medewerker vastgelegd.

Artikel 4 Verkoop verlofuren

  • 1. Ter terugbetaling van het voorschot mag de medewerker met een volledige betrekking, met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 4A:1 en 6:2 van de CAR- UWO, op jaarbasis maximaal 72 verlofuren te gelde maken. Het maximum aantal in te leveren uren voor deeltijders wordt naar rato vastgesteld.

  • 2. Het in het eerste lid genoemde maximum mag gedurende vijf jaar worden ingeleverd, zodat de medewerker ter terugbetaling van het voorschot in totaal 360 verlofuren te gelde mag maken.

  • 3. Het te gelde maken van verlofuren mag plaatsvinden met dien verstande, dat na inlevering voldoende uren overblijven om te voldoen aan het in artikel 4A:1, tweede lid, genoemde wettelijk minimum aantal verlofuren.

  • 4. De vergoeding van een verlofuur wordt vastgesteld aan de hand van het salaris van de medewerker. Met peildatum voor het salaris, 1 januari van het lopende kalenderjaar.

Artikel 5 Verlaging van de bezoldiging

  • 1. Naast of in combinatie met de in artikel 4 genoemde mogelijkheid, heeft de medewerker de mogelijkheid om ter terugbetaling van het voorschot, conform het gestelde in artikel 4A:3 van CAR UWO, het college te verzoeken zijn bruto bezoldiging te verlagen.

  • 2. De verlaging van de bruto bezoldiging mag niet meer bedragen dan € 750,- zoals genoemd in artikel 2 van deze regeling.

  • 3. In onderling overleg kunnen de medewerker en de gemeente Veghel bepalen dat de verlaging van de bezoldiging éénmalig is of gedurende een bepaalde termijn zal plaatsvinden.

  • 4. De periode gedurende welke de bezoldiging in het kader van deze regeling verlaagd mag worden bedraagt maximaal 60 maanden.

  • 5. Het minimale bedrag van de verlaging is € 15,-- bruto per maand.

  • 6. Het bedrag van de tijdelijke verlaging van de bezoldiging wordt zodanig vastgesteld dat ten minste een bruto maandsalaris ter hoogte van het minimumloon resteert.

Artikel 6 Verlaging van de vakantie-uitkering

  • 1. Naast of in combinatie met de in artikelen 4 en 5 genoemde mogelijkheden, heeft de medewerker de mogelijkheid om ter terugbetaling van het voorschot, conform het gestelde in artikel 4A:3 van de CAR UWO, burgemeester en wethouders te verzoeken zijn vakantie-uitkering te verlagen.

  • 2. De in het eerste lid genoemde verlaging mag plaats vinden gedurende ten hoogste vijf jaar.

  • 3. Het bedrag van de verlaging wordt in maximaal 5 jaarlijkse termijnen ingehouden op het bruto te ontvangen bedrag.

Artikel 7 Gevolgen van verlaging bezoldiging en vakantie-uitkering

De verlaging van de bezoldiging, als genoemd in artikel 5 en de verlaging van de vakantie-uitkering als genoemd in artikel 6, werken door in de grondslag van de loonbelasting en werknemersverzekeringen, en kunnen van invloed zijn op daaraan gerelateerde uitkeringen.

Artikel 8 Beëindiging dienstverband

  • 1. Bij beëindiging van het dienstverband van de medewerker met de gemeente Veghel voordat het negatief verlofsaldo geheel is ingelopen of voordat de verlaging van de bezoldiging of vakantie-uitkering gedurende alle overeengekomen termijnen heeft plaatsgevonden, wordt het bedrag van de resterende verlofuren of de resterende termijnen omgezet in een renteloze lening.

  • 2. De renteloze lening als bedoeld in het eerste lid, wordt in één keer terugbetaald aan de gemeente door middel van een verrekening met de laatste netto salarisbetaling.

Artikel 9 Overlijden

In geval van overlijden, voordat het negatief verlofsaldo geheel is ingelopen of voordat de verlaging van de bezoldiging of vakantie-uitkering gedurende alle overeengekomen termijnen heeft plaatsgevonden, wordt het bedrag van de resterende verlofuren of de resterende termijnen door de gemeente kwijtgescholden.

Artikel 10 Aanvullende afspraken met OR en GO

In overleg met de OR en GO is er een maximum bedrag (per jaar) beschikbaar gesteld voor de eigen regeling aanschaf fiets. Indien dit beschikbare bedrag in bepaald kalenderjaar wijzigt zal de gemeente dit aan de OR voorleggen. Het beschikbare bedrag kan in een bepaald kalenderjaar zonder toestemming van het college niet overschreden worden. Indien het budget in zijn geheel in een bepaald kalenderjaar is ingezet komt de medewerker op een wachtlijst. Om ruimte / mogelijkheden te creëren voor “nieuwe deelnemers”, door het vervallen van woon/werk eis, kunnen de medewerkers die in 2011, 2012, 2013 of 2014 reeds hebben deelgenomen aan het fietsenplan, pas na vijf jaar opnieuw deelnemen aan deze regeling.

Artikel 11 Citeertitel en inwerkingtreding

  • 1.

    Deze regeling kan worden aangehaald als “Eigen regeling aanschaf fiets” .

  • 2.

    Deze regeling treedt op de eerste dag na de bekendmaking inwerking en werkt –indien nodig- terug tot met 1 januari 2015.

  • 3.

    Alsdan vervalt de eigen regeling “Regeling aanschaf fiets” van 31 maart 2008.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 16 december 2014.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel,

De secretaris,

Drs. M.G.C. Wilms-Wils RA

De burgemeester,

Mr. I.R. Adema

De raadsvoorzitter,

Mr. I.R. Adema