Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Menterwolde

Menterwolde tegen armoede

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Menterwolde
Officiële naam regelingMenterwolde tegen armoede
CiteertitelMenterwolde tegen armoede
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

25-06-201505-07-2018Onbekend

25-06-2015

Gemeenteblad, jaargang 2015. Nr. 60267

Onbekend

Tekst van de regeling

MENTERWOLDE TEGEN ARMOEDE

Armoedebeleid Menterwolde:

Wat is armoede:

"De toestand waarin iemand verkeert, die bijna niets heeft om van te leven". Van Dale

In deze nota beperken wij ons alleen tot de maatregelen die wij als gemeente genomen hebben binnen het Domein Participatie en het cluster Werk en Inkomen.

Door komst van de Participatiewet vervalt de grondslag om categoriaal bijstand te verlenen. Bijstandsverstrekking moet individueel worden getoetst en maatregelen moeten hierop worden aangepast.

In het college programma 2014-2018 staan 2 onderdelen die betrekking hebben op het bestrijden van armoede.

Tijdens dit onderzoek moesten onder andere de volgende vragen worden beantwoord:

  • 1.

    Hoe groot is de doelgroep van het minimabeleid met een inkomensgrens van 110% Wettelijk Sociaal minimum

  • 2.

    Hoe groot is het gebruik en niet-gebruik van het bestaande pakket aan inkomensondersteunende maatregelen.

Het blijkt dat er op dat moment (2014) van de 5.387 huishoudens er in totaal 8% (434) een minimahuishouden is in Menterwolde. Hiervan had op dat moment 63% een WWB uitkering, 16% AOW en 21% een ander inkomen zoals werk of WW. 262 van deze huishoudens leeft al drie jaar of langer op dit inkomen. (voornamelijk huishoudens met een AOW)

Van de op dat moment 2.434 opgroeiende kinderen tot 18 jaar woonden er 169 in een gezin met een inkomen van maximaal 110% Wettelijk Sociaal Minimum.

Het betreft dus een aanzienlijke groep inwoners van deze gemeente. Wat nog meer blijkt uit het onderzoek is dat er in verhouding niet genoeg gebruik wordt gemaakt van de beschikbare regelingen.

  • 1.

    Kwijtschelding (60%) normaal 80%

  • 2.

    Langdurigheidstoeslag (51%) normaal 60%

  • 3.

    Collectieve zorgverzekering (8%) normaal 30-60%

  • 4.

    Participatiefonds (15%) normaal 35-40%

  • 5.

    Participatie schoolgaande kinderen (45%) (regeling is inmiddels vervallen) normaal 50-60%

  • 6.

    Bijzondere bijstand (13%)

Gezien de landelijke ontwikkelingen rondom de Participatiewet en de ontwikkelingen rond de jeugdzorg en AWBZ en de invloed hiervan op het armoedebeleid voor de komende jaren zijn aanbevelingen van Kwiz:

  • -

    De regelingen nog meer onder de aandacht brengen van de inwoners.

  • -

    Een uniforme inkomensgrens voor alle voorzieningen is wenselijk.

  • -

    Ontwikkel een integraal dienstverleningsconcept.

1. De regelingen nog meer onder de aandacht brengen van de inwoners.

Informatie over de regelingen is terug te vinden op de website van de gemeente. Daarnaast is er met regelmaat aandacht geschonken over de regelingen in de Tussenklapper en in de nieuwsbrief die iedereen die gebruik maakt van de bijstand maandelijks ontvangt. De medewerkers van het Sociaalteam en van het cluster Werk en Inkomen kunnen deze regelingen nog duidelijker in hun gesprekken mee nemen. Om een extra impuls te geven zullen wij de komende periode in nauw overleg met de afdeling communicatie de regelingen bij de inwoners onder de aandacht brengen.

2. Een uniforme inkomens grens voor alle voorzieningen is wenselijk.

De huidige inkomensgrens van 110 procent is voor de meeste voorzieningen gangbaar. Alleen kwijtscheldingen van gemeentelijke belastingen ligt wettelijk vast op 100 procent. Menterwolde voldoet hier reeds aan.

3. Ontwikkel een integraal dienstverleningsconcept.

Producten en diensten die tot voor kort nog via diverse afdelingen en organisaties werden aangeboden zijn nu het terrein van het Klant Contact Centrum en het Sociaalteam. Zij zijn hierin alreeds hele praktische voorbeelden van een loket en/of een aanspreekpunt die informatie verstrekt en/of handelend optreedt rondom vragen en situaties van inwoners van de gemeente Menterwolde. Leden van het cluster Werk en Inkomen participeren in het Sociaal Team. Hierbij is de werkwijze een gezin en een plan in het kader van de integrale aanpak van armoedebestrijding geborgd.

Welke instrumenten voor bestaande regelingen zijn er:

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Doelgroep: Huishoudens met een inkomen van maximaal 100% van het voor dat huishoudtype geldende Wettelijk sociaal minimum. Regeling: Op aanvraag kwijtschelding voor de afvalstoffenheffing, rioolheffing, onroerende zaakbelasting en hondenbelasting.

Bijzondere Bijstand Doelgroep: Huishoudens met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm Regeling: Huishoudens die bijzonder noodzakelijke kosten hebben en deze niet zelf kunnen betalen te ondersteunen. Zie bijlage 1.

Langdurigheidstoeslag sinds 1-1-2015 Individuele Inkomenstoeslag Doelgroep: Huishoudens die langdurig (3 jaar)afhankelijk zijn van een inkomen op bijstandsniveau. Regeling: Een geldbedrag dat de gemeente u één keer per jaar kan geven als u al lange tijd weinig inkomsten hebt. Het geld is vrij besteden, bijvoorbeeld aan spullen die met een minimuminkomen soms moeilijk is te betalen, zoals een nieuwe koelkast of televisie.

Collectieve zorgverzekering Menzis Doelgroep: Huishoudens met een inkomen tot maximaal 110% WSM en een vermogen binnen de bijstandsnormen. Regeling: De verzekering biedt onder andere korting op de premie voor zowel basis- en de aanvullende verzekering.

Participatiefonds Doelgroep: Huishoudens met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm Regeling: Het op aanvraag vergoeden kosten voor deelname aan sociale, culturele en sportactiviteiten. Zie bijlage 2.

Armoedebeleid maakt deel uit van een breed scala aan voorzieningen, instrumenten, maatregelen en doelgroepen binnen het sociale domein. Niet minima participeren meer in de samenleving, voelen zich gelukkiger, zijn gezonder en ook meer zelfredzaam. Minima geven aan dat geld en gezondheid voor hen een probleem is om te kunnen participeren en om andere mensen te helpen. De gemeente Menterwolde subsidieert, betaald en werkt hierin nauw samen met onderstaande organisaties en stichtingen.

GKB/Schuldhulppreventie Doelgroep: Helpen inwoners van de gemeente met een financieel probleem waar ze zelf niet (meer) uitkomen, en bij het voorkomen daarvan. Hierbij werkt de GKB samen met verschillende instanties, zoals bijvoorbeeld het maatschappelijk werk. Het aanmelden bij het GKB gaat via het cluster Werk en Inkomen.

* De Kredietbank Assen voert de schuldhulpverlening voor de gemeente uit. De Kredietbank houdt op gezette tijden spreekuur binnen de gemeente.

*Men krijgt eerst een gesprek bij het cluster Werk & Inkomen over uw financiële problemen. Als de problemen niet op te lossen zijn via het Cluster Werk & Inkomen kan het zijn dat u doorverwezen wordt naar de Kredietbank Assen voor verdere advisering en bemiddeling.

Stichting Leergeld: Doelgroep: Kinderen in de leeftijd van tweeënhalf tot 18 jaar, die in maatschappelijke participatie (school, cultuur en sport) achterblijven, omdat het gezin waartoe zij behoren onvoldoende financiële bestedingsruimte heeft en waarvoor de mogelijkheden van een voorliggende (wettelijke) voorziening ofwel uitgeput zijn dan wel niet toereikend zijn en/of niet ter beschikking staan.

Maxima Kledingbank: Doelgroep: Huishoudens met een inkomen tot 110% van bijstandsniveau uit de Menterwolde kan hier tweemaal per jaar gratis winkelen.

Humanitas: Doelgroep: Iedere inwoner van Menterwolde kan voor de volgende 5 thema’s om hulp vragen.

1. Versterken zelfredzaamheid ouders en kinderen.

2. Opvang en ondersteuning van mensen die tijdelijk niet in hun bestaansmogelijkheden kunnen voorzien.

3. Het doorbreken van een sociaal isolement.

4. Het ondersteunen op maat van ouderen die zelfstandig (willen) wonen.

5. Het ondersteunen van mens tot mens aan nabestaanden die hun partner of een andere naaste hebben verloren. Ook bedoeld voor kinderen en jongeren die een dierbare moeten missen, of die verlies moeten verwerken na echtscheiding

Stichting Urgente Noden (SUN): Doelgroep: Iedere inwoner van Menterwolde kan financiële hulp verleend worden die in dringende financiële nood verkeren. Alleen als er geen of onvoldoende gebruik gemaakt kan worden van wettelijke regelingen of andere voorzieningen. Aanvragen bij SUN Groningen kunnen alleen ingediend worden door medewerkers van dienst- en hulpverlenende instellingen waarmee afspraken zijn gemaakt die vastgelegd zijn in een convenant.

Voedselbank: Doelgroep: Om in aanmerking te komen voor een wekelijks voedselpakket zijn er landelijke criteria opgesteld. Als men na aftrek van alle lasten maandelijks overhoudt voor levensonderhoud: Voor 1 volwassene € 180,- en/of voor de 2e volwassene € 60,- en/of voor kinderen 0-18 € 50,-

Armoede bestrijd je als gemeente niet alleen. Als gemeente moet je samenwerken met je professionals, je sociale- en maatschappelijke partners om armoede te bestrijden. Je zult hierin dus een keten van partners om je heen moeten verzamelen om de kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen te bereiken, te informeren en te handelen. Hierbij is inzet op preventie van groot belang. Het sociaal team zal hierin naar ons inzien een belangrijke rol in kunnen vervullen.

Bijgevoegd 2 stukken: