Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Bernisse

Regeling gegevensverstrekking uit de basisregistratie personen aan gemeentelijke organen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Bernisse
Officiële naam regelingRegeling gegevensverstrekking uit de basisregistratie personen aan gemeentelijke organen
CiteertitelRegeling gegevensverstrekking uit de basisregistratie personen aan gemeentelijke organen
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

algemeen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Artikel 24 van de Dienstverleningsovereenkomst Syntrophos Bernisse 2013

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

17-12-201406-01-2014Nieuwe regeling

16-12-2014

Weekblad Bernisse

Onbekend

Tekst van de regeling

Regeling gegevensverstrekkingen uit de basisregistratie personen aan gemeentelijke organen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernisse;

gelet op artikel 1 van de verordening gegevensverstrekkingen basisregistratie personen;

besluit:

de Regeling gegevensverstrekkingen uit de basisregistratie personen aan gemeentelijke organen vast te stellen als volgt.

Artikel 1 Gegevensuitwisseling Syntrophos

Aan Syntrophos, handelend in de hoedanigheid van binnengemeentelijke afnemer als bedoeld in artikel 24 van de Dienstverleningsovereenkomst Syntrophos Bernisse 2013, gesloten tussen het dagelijks besturr van Syntrophos en het college van burgemeester en wethouders op 22 februari 2013, welke overeenkomst een uitwerking is van artikel 4, derde lid van gemeenschappelijke regeling Syntrophos, dan wel handelend in de hoedanigheid van bewerker als bedoeldin de artikelen 7 tot en met 9 van het Besluit basisregistratie personen, wordt de bevoegdheid verleend om persoonsgegevens te raadplegen, om deze systematisch te verstrekken en om bestanden te koppelen, voor zover dat noodzakelijk is voor de uitvoering van deze regeling.

Artikel 2 Raadpleging van de basisregistratie

De medewerkers van de hierna te noemen organen (afdelingen) hebben rechtstreeks toegang tot de betreffende gegevensset uit de basisregistratie:

OrganisatieonderdeelWettelijk kaderGegevensset
Publiekszaken zelfWet BRP, Kieswet, Besluit Burgerlijke Stand, Burgerlijk wetboek, Nationaliteitswetgeving, Wet op de lijkbezorging, Wet justitiële documentatie, Vreemdelingenwet, Paspoortwet en regelgeving rijbewijzen. Toekennen van onderscheidingen en huwelijksjubilarissen. Wet 29/09/1815 Instelling van de Orde van de Nederlandse Leeuw Wet 29/9/1815 instelling van de Orde van Oranje-Nassau en het Besluit van 10 mei 1995, nadere regels Orde van de Nederlandse Leeuw. Verordening lijkbezorgingsrechtenAlle gegevens op PL en verwijsgegevens
Afdeling ConcernstafArt 216 Gemeentewet, Invorderingswet, Gemeentelijke WOZ verordeningPersoonsgegevens, verblijfplaatsgegevens en verwijsgegevens.
Afdeling VHV, gemeentelijke opsporingsambtenaarBesluit van de Minister van Justitie tot aanwijzing van buitengewoon opsporingsambtanaar van de gemeente.Persoonsgegevens, verblijfplaatsgegevens en verwijsgegevens.
Afdeling Ruimte/Beheer/VHVWet milieubeheer, Wet verontreiniging Oppervlaktewater, Woningwet en het BWPersoonsgegevens, verblijfplaatsgegevens en verwijsgegevens.
Afdeling Maatschappelijke Zaken (gemeente Bernisse); Sector Inwoners, Afdeling Werk Meedoen en Inkomen (gemeente Spijkenisse), Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning (gemeente Spijkenisse); Wet werk en bijstand, Besluit bijstandsverlening zelfstandigen, Wet inkomensvoorziening ouderen en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers, Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen, Wet inburgering, Wet kinderopvang, Wet investeren in jongeren, Wet educatie en beroepsonderwijs, Algemene maatregelen van bestuur en uitvoeringsregelingen van de genoemde wet- en regelgeving, Uitvoering minimabeleid en bijzondere bijstand, Wet participatiebudget, Wet op de schuldhulpverlening, Bureau Opvang Nieuwkomers Art 2 Wet voorzieningen gehandicapten en Wet maatschappelijke ondersteuning, Artikelen 49 en 53 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en Verordening voorziening gehandicapten gemeente Bernisse.Adres, naamsgegevens, oudergegevens. Huwelijksgegevens, kindgegevens, oudergegevens, overlijdensgegevens, persoonsgegevens, gerelateerden, verblijfplaatsgegevens, verwijsgegevens, reisdocumentgegevens en verblijfstitel.
Sector Stad en Wijk, Afdeling Strategie en Beleid, Team Jeugd en Onderwijs, Unit Leerplicht (gemeente Spijkenisse) Systeembeheer Crisisbeheersing (Team registratie mens en dier, Team Verwanteninformatie) Artikel 19 van de Leerplichtwet en artikel 3 van de Leerplichtregeling 1995. Het waarborgen van een juiste werking van de computer, het netwerk en de applicaties Wet Veiligheidsregio’sAdres, naamsgegevens, oudergegevens. Huwelijksgegevens, kindgegevens, oudergegevens, overlijdensgegevens, persoonsgegevens, gerelateerden, verblijfplaatsgegevens, verwijsgegevens, reisdocumentgegevens en verblijfstitel. Toegang tot alle in het systeem aanwezige gegevens. Alle gegevens die voor de uitoefening van deze taak noodzakelijk zijn.

Artikel 3 Systematische gegevensverstrekking

Aan onderstaande organen (afdelingen) worden voor de uitvoering van taken de volgende gegevens uit de basisregistratie systematisch verstrekt:

OrganisatieonderdeelWaarvoorGegevensset
     
Afdeling Concernstaf (bestuurssecretariaat)Kabinetswerkzaamheden voor de burgemeester: de leeftijdsjubilea, huwelijksjubilea en jubilea in het kader van geregistreerd partnerschapNaam- en adresgegevens, geboortedatum respectievelijk datum huwelijk/partnerschap
Afdeling VHV Afdeling Maatschappelijke Zaken (gemeente Bernisse); Sector Inwoners, Afdeling Werk Meedoen en Inkomen (gemeente Spijkenisse), Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning (gemeente Spijkenisse); Sector Stad en Wijk, Afdeling Strategie en Beleid, Team Jeugd en Onderwijs, Unit Leerplicht (gemeente Spijkenisse)Wet milieubeheer, Wet verontreiniging Oppervlaktewater, Woningwet en het BW. Wet werk en bijstand, Besluit bijstandsverlening zelfstandigen, Wet inkomensvoorziening ouderen en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers, Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen, Wet inburgering, Wet kinderopvang, Wet investeren in jongeren, Wet educatie en beroepsonderwijs, Algemene maatregelen van bestuur en uitvoeringsregelingen van de genoemde wet- en regelgeving, Uitvoering minimabeleid en bijzondere bijstand, Wet participatiebudget, Wet op de schuldhulpverlening, Bureau Opvang Nieuwkomers Art 2 Wet voorzieningen gehandicaptenen Wet maatschappelijke ondersteuning, Artikelen 49 en 53 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en Verordening voorziening gehandicapten gemeente Bernisse. Artikel 19 van de Leerplichtwet en artikel 3 van de Leerplichtregeling 1995.Persoonsgegevens, verblijfplaatsgegevens en verwijsgegevens. Adres, naamsgegevens, oudergegevens. Huwelijksgegevens, kindgegevens, oudergegevens, overlijdensgegevens, persoonsgegevens, gerelateerden, verblijfplaatsgegevens, verwijsgegevens, reisdocumentgegevens en verblijfstitel. Adres, naamsgegevens, oudergegevens. Huwelijksgegevens, kindgegevens, oudergegevens, overlijdensgegevens, persoonsgegevens, gerelateerden, verblijfplaatsgegevens, verwijsgegevens, reisdocumentgegevens en verblijfstitel.

Artikel 4 Bestandskoppeling

Aan onderstaande organen (afdelingen) en processen worden met het oog op het met elkaar in verband brengen van verwerkingen van persoonsgegevens, de volgende gegevens uit de basisregistratie verstrekt:

RegistratieWaarvoorGegevensset
Basisregistratiesysteem Key2DatadistributieHet in verband brengen van de volgende gegevensverwerkingen:Alle mutatiegegevens
Key2Burgerzaken + modulesAlle gegevensverwerkingenAlle mutatiegegevens
Key2SlachtofferregistratieOpname, controle persoonsgegevensPersoonsgegevens en adresgegevens
Provas/Squit XOOpname, controle persoonsgegevensPersoonsgegevens en adresgegevens
CorsaOpname persoonsgegevens, controle adresgegevensPersoonsgegevens en adresgegevens
     
GWS4AllOpname, controle persoonsgegevensPersoonsgegevens en adresgegevens
Afdeling Maatschappelijke Zaken (gemeente Bernisse); Sector Inwoners, Afdeling Werk Meedoen en Inkomen (gemeente Spijkenisse), Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning (gemeente Spijkenisse);Wet werk en bijstand, Besluit bijstandsverlening zelfstandigen, Wet inkomensvoorziening ouderen en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers, Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen, Wet inburgering, Wet kinderopvang, Wet investeren in jongeren, Wet educatie en beroepsonderwijs, Algemene maatregelen van bestuur en uitvoeringsregelingen van de genoemde wet- en regelgeving, Uitvoering minimabeleid en bijzondere bijstand, Wet participatiebudget, Wet op de schuldhulpverlening, Bureau Opvang Nieuwkomers Art 2 Wet voorzieningen gehandicaptenen Wet maatschappelijke ondersteuning, Artikelen 49 en 53 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en Verordening voorziening gehandicapten gemeente BernisseAdres, naamsgegevens, oudergegevens. Huwelijksgegevens, kindgegevens, oudergegevens, overlijdensgegevens, persoonsgegevens, gerelateerden, verblijfplaatsgegevens, verwijsgegevens, reisdocumentgegevens en verblijfstitel.
     
Sector Stad en Wijk, Afdeling Strategie en Beleid, Team Jeugd en Onderwijs, Unit Leerplicht (gemeente Spijkenisse)Artikel 19 van de Leerplichtwet en artikel 3 van de Leerplichtregeling 1995.Adres, naamsgegevens, oudergegevens. Huwelijksgegevens, kindgegevens, oudergegevens, overlijdensgegevens, persoonsgegevens, gerelateerden, verblijfplaatsgegevens, verwijsgegevens, reisdocumentgegevens en verblijfstitel.
     

Artikel 5 Nadere aanwijzingen

De in deze Regeling bedoelde personen mogen de betreffende persoonsgegevens slechts raadplegen en verwerken voor zover dit noodzakelijk is voor de goede vervulling van hun taak. Nadere aanwijzingen met betrekking tot de beveiliging en bescherming van de persoonlijke levenssfeer moeten direct worden opgevolgd.

Artikel 6 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking en werkt terug tot 6 januari 2014.

Artikel 7 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Regeling gegevensverstrekking uit de basisregistratie personen aan gemeentelijke organen.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernisse van 16 december 2014.

Burgemeester wethouders van de gemeente Bernisse,

De gemeentesecretaris, De burgemeester,

M.A.J.R.Hermans P.J. Bouvy-Koene