Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Naarden

Verordening op de Kansspelen Naarden 2013

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Naarden
Officiële naam regelingVerordening op de Kansspelen Naarden 2013
CiteertitelVerordening op de Kansspelen Naarden 2013
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerpVerordening op de Kansspelen Naarden 2013

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Verordening op de Kansspelen Naarden 2013

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Onbekend
  2. artikel 149 van de Gemeentewet;
  3. Gelet op het bepaalde in Titel VA van de Wet op de kansspelen en het Speelautomatenbesluit;
Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-2014Nieuwe verordening

11-12-2013

Onbekend

RV13.060

Tekst van de regeling

De raad van de gemeente Naarden;

Gelezen het voorstel van het college van 26 september 2013;

 

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

Gelet op het bepaalde in Titel VA van de Wet op de kansspelen en het Speelautomatenbesluit;

 

 

b e s l u i t :

Vast te stellen de volgende verordening:

Verordening op de Kansspelen Naarden 2013

Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 1

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

  • a. de wet: de Wet op de Kansspelen;

  • b. Speelautomatenbesluit: KB van 23 mei 2000, houdende regels ter uitvoering van titel VA van de Wet op de kansspelen (Speelautomatenbesluit 2000);

  • c. speelautomaat: een toestel, ingericht voor de beoefening van een spel, dat bestaat uit een door de speler in werking gesteld mechanisch, elektrisch of elektronisch proces, waarbij het resultaat kan leiden tot de middellijke of onmiddellijke uitkering van prijzen of premies, daaronder begrepen het recht om gratis verder te spelen;

  • d. behendigheidsautomaat: een speelautomaat waarvan het spelresultaat uitsluitend kan leiden tot een verlengde speelduur of het recht op gratis spellen en het proces, ook nadat het in werking is gesteld, door de speler kan worden beïnvloed en het geheel of vrijwel geheel van zijn inzicht en behendigheid bij het gebruik van de daartoe geboden middelen afhangt of en in welke mate de spelduur verlengd of het recht op gratis spelen verkregen wordt;

  • e. kansspelautomaat: een speelautomaat, die geen behendigheidsautomaat is;

  • f. hoogdrempelige inrichting: een inrichting als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Drank- en Horecawet, waarin rechtmatig het horecabedrijf als bedoeld in dat artikellid wordt uitgeoefend:

  • 1°. waar het café en het restaurantbezoek op zichzelf staat en waar geen andere activiteiten plaatsvinden, waaraan een zelfstandige betekenis kan worden toegekend en

  • 2°. waarvan de activiteiten in belangrijke mate gericht zijn op personen van 18 jaar en ouder.

  • g. laagdrempelige inrichting: een inrichting als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Drank- en Horecawet, waarin rechtmatig het horecabedrijf als bedoeld in dat artikellid wordt uitgeoefend, die geen hoogdrempelige inrichting is, of een inrichting waarin horeca-activiteiten worden verricht en waarvan de ondernemer inschrijfplichtig is en ingeschreven is bij het Bedrijfschap Horeca.

  • h. aanwezigheidsvergunning: de vergunning als bedoeld in artikel 30b, eerste lid van de Wet.

Hoofdstuk 2 AANWEZIGHEID SPEELAUTOMATEN

Artikel 2

  • 1.

    Het is in hoog- en laagdrempelige inrichtingen toegestaan om maximaal twee speelautomaten aanwezig te hebben.

  • 2.

    Er is geen aanwezigheidsvergunning nodig voor het aanwezig hebben van behendigheidsautomaten in hoog- en laagdrempelige inrichtingen, voor zover het betreft het aantal van twee behendigheidsautomaten.

  • 3.

    Het is niet toegestaan om zonder aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten aanwezig te hebben in een hoogdrempelige inrichting. Een aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten in een hoogdrempelige inrichting kan onverlet het gestelde in lid 1, uitsluitend worden verleend voor maximaal twee kansspelautomaten.

  • 4.

    Het is niet toegestaan kansspelautomaten aanwezig te hebben in een laagdrempelige inrichting.

  • 5.

    Indien er in de exploitatie van de speelautomaten een zodanige verandering heeft plaatsgevonden dat het niet langer in overeenstemming is met de in de vergunning omschreven omschrijving, is de vergunninghouder verplicht bedoelde wijziging binnen 5 werkdagen bij burgemeester en wethouders te melden en een gewijzigde vergunning aan te vragen.

Artikel 3

1.De aanwezigheidsvergunning kan uitsluitend worden gesteld ten name van de ondernemer en is niet overdraagbaar.

2.In de aanwezigheidsvergunning wordt de naam van de exploitant van de inrichting, alsmede het adres van de inrichting waar de kansspelautomaat staat opgesteld, vermeld.

3.In de aanwezigheidsvergunning wordt opgenomen, dat op of aan de kansspelautomaat een waarschuwing wordt opgenomen tegen gokverslaving en overige risico’s van overmatig gokken. De plaats en vorm van deze waarschuwing dienen te voldoen aan door de burgemeester te stellen eisen.

4.Er mogen alleen kansspelautomaten worden opgesteld, die in eigendom toebehoren aan personen, die in het bezit zijn van de exploitatievergunning, zoals bedoeld in artikel 30h, eerste lid van de Wet op de Kansspelen.

5.De kansspelautomaten moeten worden opgesteld op een in de inrichting voor een ieder zichtbare en toegankelijke plaats; de ondernemer c.q. bedrijfsleider c.q. beheerder van de inrichting dient achter de toonbank direct zicht te hebben op de kansspelautomaten.

Artikel 4

  • 1.

    Een aanwezigheidsvergunning wordt verleend voor een duur van maximaal vijf jaar.

  • 2.

    De in lid 1 genoemde termijn komt te vervallen indien de verordening ‘Verordening op Kansspelen Naarden 2013’ wordt herzien en een andere termijn wordt vastgesteld.

  • 3.

    De in lid 1 genoemde termijn komt te vervallen indien de Wet op de Kansspelen en/of het Speelautomatenbesluit wordt gewijzigd en een andere termijn vast wordt vastgesteld.

Artikel 5

Een aanwezigheidsvergunning, die voor de inwerkingtreding van deze verordening is verleend voor het aanwezig hebben van één of meer kansspelautomaten, blijft van kracht gedurende de in de vergunning aangegeven termijn.

Artikel 6

  • 1.

    Aan een aanwezigheidsvergunning kunnen voorschriften of beperkingen worden verbonden.

  • 2.

    De voorschriften en beperkingen moeten binnen het kader en de doelstelling van de wet vallen. De doelstelling van de wet is onder meer evenwicht na te streven tussen het belang van de bescherming van de kwetsbaren en het belang van voorkoming van illegaliteit.

  • 1.

    De voorschriften en beperkingen kunnen worden gewijzigd, aangevuld of ingetrokken

Artikel 7

Met het toezicht op de naleving van deze verordening zijn behoudens de ambtenaren genoemd in artikel 141 van het Wetboek van Strafvordering belast de ambtenaren, aangewezen door het bevoegde bestuursorgaan.

Artikel 8

De ambtenaren genoemd in artikel 7 van deze verordening zijn bevoegd tot het verlangen van de noodzakelijke inlichtingen en inzage van stukken voor zover zulks redelijkerwijs voor de vervulling van de taak nodig is.

Artikel 9

  • 1.

    Deze verordening kan worden aangehaald als: Verordening op de Kansspelen Naarden 2013.

2.Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na die waarop zij is bekendgemaakt.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering

der gemeente Naarden, gehouden op woensdag 11 december 2013.

de voorzitter,

de griffier,