Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Waterschap Roer en Overmaas

Verordening elektronisch bekendmaken van besluiten Waterschap Roer en Overmaas 2012

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieWaterschap Roer en Overmaas
Officiële naam regelingVerordening elektronisch bekendmaken van besluiten Waterschap Roer en Overmaas 2012
CiteertitelVerordening elektronisch bekendmaken van besluiten Waterschap Roer en Overmaas 2012
Vastgesteld dooralgemeen bestuur
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerpelektronisch bekendmaken

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling is ingetrokken door de Verordening elektronisch kennisgeven Waterschap Limburg.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Waterschapswet, art. 78

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-04-201301-01-2017nieuwe regeling

05-03-2013

ZondagsNieuws, 31-03-2013

Waterschapsblad 2013, nummer 05

Tekst van de regeling

Considerans

Het algemeen bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas;

Gezien het voorstel van het dagelijks bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas van19 februari 2013, waterschapsblad 2013, nummer 05;

Gelet op het bepaalde in artikel 3:12 lid 1 in samenhang met artikel 2:14, lid 2 en artikel 3:42, lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

BESLUIT:

De Verordening elektronisch bekendmaken van besluiten Waterschap Roer en Overmaas 2012 vast te stellen:

Artikel 1

Deze verordening is van toepassing op berichten van het algemeen bestuur, het dagelijks bestuur of de voorzitter van het waterschap als bedoeld in artikel 2:14, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht.

Artikel 2

Het is mogelijk de bekendmaking en terinzagelegging van aanvragen, meldingen, (ontwerp)besluiten en mededelingen van Waterschap Roer en Overmaas uitsluitend langs elektronische weg te laten plaatsvinden.

Artikel 3

Deze verordening wordt aangehaald als 'Verordening elektronisch bekendmaken van besluiten Waterschap Roer en Overmaas 2012'.

Artikel 4

Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dag van de bekendmaking.

Aldus besloten in de openbare vergadering van 5 maart 2013.

Ondertekening

De secretaris/directeur,                     De voorzitter,

ing. J.M.G. In den Kleef                      dr. J.J. Schrijen

Toelichting

Op 1 juli 2009 is de Wet elektronische bekendmakingen (Web) inwerking getreden. Op grond van deze wet is het mogelijk de bekendmaking van besluiten digitaal plaats te laten vinden. Naar aanleiding hiervan is in de DB-vergadering van 14 oktober 2009 besloten dat de bekendmaking van besluiten vanaf 1 januari 2010 uitsluitend nog digitaal plaats vindt. Deze keuze is mede ingegeven vanwege de ontwikkelingen omtrent het elektronisch bestuurlijk verkeer en het feit dat digitaal publiceren in de toekomst (1-1-2014) verplicht wordt. Tevens levert het een kostenbesparing op.

Onlangs is een tweetal zaken aangebracht bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State inzake digitaal publiceren. Bij uitspraak van 15 augustus heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaald dat uit de Awb volgt dat kennisgeving via internet een geschikte wijze van kennisgeving is. Echter in geval van een ontwerpbesluit is het uitsluitend via internet publiceren niet voldoende. Er dient dan tevens in een dag- nieuws- of huis-aan-huisblad gepubliceerd te worden. Uitzondering op deze regel is aan de orde als in een wettelijk voorschrift de mogelijkheid is opgenomen om uitsluitend via internet kennis te geven dat een ontwerpbesluit ter inzage ligt. Een verordening van het waterschap is als een dergelijk wettelijk voorschrift aan te merken. Momenteel beschikt het waterschap niet over een dergelijke verordening.

Derhalve is de Verordening elektronisch bekendmaken van besluiten Waterschap Roer en Overmaas 2012 opgesteld.

De verordening voorziet in de mogelijkheid om de bekendmaking van ontwerpbesluiten uitsluitend nog digitaal te laten plaatsvinden.

De toelichting van de Algemene wet bestuursrecht sluit niet uit dat ook andere besluiten onder de werking van de verordening kunnen vallen.

De Verordening elektronisch bekendmaken van besluiten Waterschap Roer en Overmaas 2012 heeft daarmee betrekking op aanvragen, meldingen, (ontwerp) besluiten en mededelingen van Waterschap Roer en Overmaas.

Opgemerkt wordt dat de verordening alleen van toepassing is op gevallen waarvoor reeds een bestaande verplichting tot bekendmaking geldt en geen zelfstandige verplichting tot publicatie in het leven roept.

Ondanks dat de verordening voorziet in digitale publicatie is het te allen tijde mogelijk om in voorkomende gevallen tevens te publiceren in een dag-, nieuws- of huis-aan-huisblad.