Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Deelgemeente Amsterdam - Nieuw-West

Nadere regels Siermarkt

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieDeelgemeente Amsterdam - Nieuw-West
Officiële naam regelingNadere regels Siermarkt
CiteertitelNadere regels Siermarkt
Vastgesteld doorgedelegeerde functionaris
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerpEconomische zaken

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling is op 25 mei 2016 herbevestigd door het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West en met ingang van 19 maart 2016 terug te vinden onder de regelingencollectie van de gemeente Amsterdam

Datum ondertekening inwerkingtredingsbesluit:

Bron bekendmaking inwerkingtredingsbesluit: n.v.t.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend.

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

14-07-201104-05-201119-03-2016nieuwe regeling

26-04-2011

Officiële digitale bekendmakingen Nieuw-West, 13 juli 2011

2011/INT/312

Tekst van de regeling

Nadere regels als bedoeld in artikel 6 lid 1 van de verordening op de Straathandel Amsterdam 2008

Nadere regels Siermarkt

1. het branchepatroon op de markt

  • - Op basis van onderzoek in het voedingsgebied (wijk Slotervaart) is het branchepatroon door de Siermarkt vastgesteld in de volgende verhouding. 12x food, 10x mode, 8x wonen, 2x horeca, 3x overig. De Stichting Siermarkt kan op basis van de lokale situatie in de wijk Slotervaart daarvan afwijken.

  • - De Siermarkt telt in totaal maximaal 74 standaard kraamplaatsen. Enkele kraamplaatsen zijn beschikbaar voor lokale organisatie en winkeliers van het Sierplein en omgeving.

2. de aanvoer en opslag van waren;

  • - De marktkooplieden maken gebruik van de gemarkeerde toe- en afritten om het betreffende marktplein te betreden en te verlaten.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt ziet erop toe dat deze toe- en afritten op correcte wijze worden benut.

3. de energievoorziening op de markt;

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt verzorgt de energievoorziening voor de Siermarkt. Bij de start van de Siermarkt zijn de randvoorwaarden door het stadsdeel ingevuld. Daartoe is de stroomkast op het plein aangepast. Vanuit deze stroomkast wordt daar waar nodig de stroom aan de marktkooplieden geleverd.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt draagt er zorg voor dat alle electriciteitskabels op het Sierplein worden afgedekt.

  • - Electriciteitskabels dienen zodanig bevestigd te zijn dat niemand daarmee in aanraking kan komen of daarover kan struikelen.

4. de orde en de veiligheid op de markt;

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: de Stichting Siermarkt draagt er zorg voor dat tijdens de warenmarkt de marktmanager op locatie aanwezig zal zijn (06 - 51 84 94 54 / 06 - 12 36 66 17).

  • - De bereikbaarheid ten behoeve van hulpdiensten dient volledig gehandhaafd te blijven.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt dient ervoor te zorgen dat de markt te allen tijde bereikbaar is voor de politie, brandweer en ambulance in geval van calamiteiten en ongevallen.

  • - Kramen worden op minimaal 3 meter afstand van de gevel geplaatst zodat de hulpdiensten probleemloos kunnen passeren. De vrije doorgang van en naar aangrenzende straten dient ten behoeve van de hulp- en redvoertuigen volledig gehandhaafd te blijven.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De marktmanager van de Stichting Siermarkt dient beschikbaar te zijn als aanspreekpunt.

  • - De aanwezig bluswatervoorzieningen moeten bereikbaar blijven voor brandweervoertuigen en vrijgehouden worden van obstakels. Aanwezige brandkranen en -putten dienen voor de brandweer direct toegankelijk te blijven.

  • - De standplaatsen van kramen, verkoopwagens en overige objecten dient zodanig te worden gekozen dat de bereikbaarheid van de winkels, woningen, (horeca)bedrijven, straatverkooppunten e.d. niet wordt belemmerd. Er dient voor voetgangers voldoende ruimte over te blijven om te kunnen passeren.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De activiteiten van de Siermarkt mogen geen gevaar of hinder opleveren voor omwonenden en het verkeer. De handreiking "veiligheid op de markt" van de VNG is uitgangspunt. Deze handreiking is te downloaden via de site van de VNG.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt draagt er zorg voor dat de kramen en overige objecten zodanig worden vastgezet dat deze bij slecht weer niet kunnen wegwaaien en letsel en schade kunnen veroorzaken.

  • - Voor bak- en braadapparatuur gelden de volgende voorschriften:

    • De apparatuur dient te worden opgesteld in de buitenlucht op een afstand van tenminste 2 meter ten opzichte van de bebouwing, beplanting en andere objecten. De opstelling van de apparatuur mag niet onder permanent opgestelde luifels behorende bij de bebouwing. Niet permanente luifels, afdekken, parasols en dergelijke mogen niet worden toegepast boven of in de nabijheid van de apparatuur.

    • De apparatuur dient op een vlakke, stenen ondergrond geplaatst te worden, of anders dient de verwarmingsapparatuur te worden opgesteld op onbrandbaar en de warmte slecht geleidend materiaal. In het bedrijf zijnde verwarmingsapparaten mogen niet verplaatst worden.

    • Het hebben van open vuur ter bereiding van gerechten of andere verwarmingsdoeleinden, anders dan in speciaal daarvoor vervaardigde apparatuur, is niet toegestaan.

    • Nabij een bakinstallatie moeten één of meer brandwerende deksels aanwezig zijn om de bakpan(nen) bij het in de brand geraken van de inhoud te kunnen afdekken.

  • Criteria bakinstallatie:

    • Er dient een CO2 blusser met een inhoud van tenminste 6 kg gebruiksgereed beschikbaar te zijn, de blustoestellen dienen van een rijkskeurmerk te zijn voorzien.

    • Het blustoestel dient één keer per jaar op een goede werking te zijn gecontroleerd. Hiertoe dient een keuringsbewijs in bezit te zijn die op verzoek van de toezichthoudende ambtenaar of politie overhandigd moet kunnen worden.

  • - Er dienen beschermende maatregelen te worden genomen voor op diesel gestookte verwarming (bijvoorbeeld door middel van een lekbak onder de tank).

  • - Ten aanzien van het eventueel gebruik van vloeibaar gas in de kramen voor de verkoop van kleine etenswaren dient het volgende in acht te worden genomen:

    • Drukhouders met vloeibaar gas moeten buiten het bereik van onbevoegden op een veilige en goed geventileerde plaats te worden opgesteld.

    • De waterinhoud van de gevulde of lege drukhouders mag gezamenlijk niet meer bedragen dan 110 liter.

  • - De te gebruiken branders/bakinstallaties dienen door middel van een met deugdelijke slangklemmen bevestigde hogedrukslang aan de drukhouder te zijn aangesloten.

  • - Eventuele aanwijzingen van de politie, gegeven in het belang van de openbare orde of ten behoeve van het verkeer, en/of aanwijzingen van andere betrokken gemeentelijke instanties vanuit hun taaksector, dienen stipt en onmiddellijk te worden nagekomen.

5. het tegengaan van verontreiniging van het marktterrein;

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt draagt er zorg voor dat er ten tijde van de warenmarkt voldoende voorzieningen worden geplaatst voor het inzamelen van afval.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt draagt er zorg voor dat het Sierplein vrij van afval blijft en het afval op correcte wijze wordt afgevoerd.

  • - Het is verboden de weg te verontreinigen. Het is verboden zaken die een hinderlijke stank verspreiden, het water kunnen verontreinigen of verontdiepen, voor de gezondheid schadelijk kunnen zijn of die blijven drijven, rechtstreeks in het openbaar water te deponeren, dan wel zodanig te plaatsen dat deze in het openbaar water kunnen komen.

6. het vervangen van kooplieden op markt- en staanplaatsen.

  • - Voor zover het de Stichting Siermarkt betreft: De Stichting Siermarkt bepaalt op basis van het geïndiceerde branchepatroon, strategie, kwaliteit en uitstraling hoe omgegaan wordt met het vervangen van marktkooplieden op markt- en staanplaatsen.