Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING, van de 8ste maart 2010ter uitvoering van artikel 3, tweede en vierde lid, van het Landsbesluit vergoeding kosten geneesmiddelen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING, van de 8ste maart 2010ter uitvoering van artikel 3, tweede en vierde lid, van het Landsbesluit vergoeding kosten geneesmiddelen
CiteertitelBeschikking aanpassing bijlagen GVS-2010
Vastgesteld doorMinister van Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsbesluit vergoeding kosten geneesmiddelen artikel 3, tweede en vierde lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-04-2010Nieuwe regeling

08-03-2010

P.B. 2010, no. 6

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING, van de 8ste maart 2010ter uitvoering van artikel 3, tweede en vierde lid, van het Landsbesluit vergoeding kosten geneesmiddelen

Artikel I

Bijlage 1 en Bijlage 2 behorende bij artikel 3, tweede lid, van het Landsbesluit vergoeding kosten geneesmiddelen, worden vervangen door de in de bij deze beschikking behorende bijlage opgenomen Bijlage 1 en Bijlage 2.

Artikel II

  • 1. Deze beschikking wordt met uitzondering van de bij deze beschikking behorende bijlage in het Publicatieblad geplaatst.

  • 2. De bij deze beschikking behorende bijlage wordt ter inzage gelegd bij: 

    • -

      de Directie Volkgezondheid; 

    • -

      de Inspectie Geneesmiddelen; 

    • -

      de Sociale Verzekeringsbank; 

    • -

      het Bureau Ziektekostenvoorzieningen; 

    • -

      de eilandelijke dienst belast met de gezondheidszorg; 

    • -

      de eilandelijke dienst belast met juridische zaken; 

    • -

      het kabinet van de gezaghebber voor zover aanwezig; 

    • -

      de Directie Wetgeving en Juridische Zaken; en 

    • -

      de Afdeling Documentaire Informatievoorziening van het Land.

Artikel III

Deze beschikking treedt in werking met ingang van 1 april 2010.

Artikel IV

Deze beschikking kan worden aangehaald als: Beschikking aanpassing bijlagen GVS-2010.

TOELICHTING behorende bij de Beschikking aanpassing bijlagen GVS-2009

 

 

Op 5 september 2009 is het Landsbesluit vergoeding kosten geneesmiddelen[1], ook wel aangeduid als GVS, formeel in werking getreden. Als gevolg van het nog niet gereed zijn van de benodigde infrastructuur om het GVS daadwerkelijk toe te passen, is op gezamenlijk verzoek van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) de materiële inwerkingtreding aanvankelijk verschoven naar 1 oktober 2009.

Toen vervolgens bleek dat de bijlagen behorende bij artikel 3, tweede lid, van het GVS niet geheel juist waren, is besloten de materiële inwerkingtreding verder door te schuiven aanvankelijk naar 1 november 2009 en tenslotte in gezamenlijk overleg naar 1 april 2010. Hierdoor werd tijd verkregen om de bijlagen bij het GVS aan te vullen en opnieuw vast te stellen.

 

Krachtens de Landsverordening van de 17de september 2009[2] tot wijziging van de Landsverordening Ongevallen­verzekering[3], de Landsverordening Ziekteverzeke­ring[4], de Regeling tegemoet­koming ziektekosten over­heids­­gepen­sioneer­den[5], de Regeling vergoe­ding behandelings- en verplegings­kosten over­heids­dienaren[6] en de Landsverordening algemene verzekering bijzondere ziektekosten[7] is mogelijk gemaakt dat de bijlagen behorende bij artikel 3, tweede lid, van het GVS bij ministeriële beschikking met algemene werking kunnen worden gewijzigd. Genoemde landsverordening is met ingang van 26 september 2009 in werking getreden. Hierdoor kon artikel 3, vierde lid, van het GVS in werking treden. Dit is geschied met ingang van 14 november 2009[8]. Met ingang van laatstgenoemde datum is de ondergetekende derhalve bevoegd bedoelde bijlagen te wijzigen.

Aangezien, overeenkomstig artikel 35 van het GVS, na de vaststelling en publicatie van de onderhavige ministeriële beschikking met algemene werking de wijzigingen van de bijlagen ter inzage gelegd moeten worden op de in artikel 35 genoemde plaatsen, is in verband met de inzichtelijkheid en werkbaarheid van de ter inzage te leggen bijlagen, besloten deze in hun geheel opnieuw vast te stellen.De ge-update bijlagen zullen in verband met de elektronische verwerking via een gesloten systeem online voor de apothekers en artsen toegankelijk zijn. Daarnaast zullen de bijlagen als onderdeel van het GVS online voor de belangstellende burger toegankelijk komen. Voor degenen voor wie het elektronische informatietijdperk nog niet is aangevangen, bestaat uiteraard nog steeds de mogelijkheid een hard copy van het Publicatieblad waarin de onderhavige beschikking is geplaatst op te vragen. Van de bijlagen kan afschrift worden verkregen bij de in artikel II, tweede lid, genoemde diensten en instanties.

[1]  P.B. 2009, no. 42.

[2]  P.B. 2009, no. 52.

[3]  P.B. 1966, no. 14 en laatstelijk gewijzigd bij P.B. 2004, no. 16.

[4]  P.B. 1966, no. 15 en laatstelijk gewijzigd bij P.B. 2004, no. 16.

[5]  P.B. 1975, no. 249 en laatstelijk gewijzigd bij P.B. 2005, no. 45.

[6]  P.B. 1986, no. 165 en laatstelijk gewijzigd bij P.B. 2005, no. 7.

[7]  P.B. 1996, no. 211 en laatstelijk gewijzigd bij P.B. 2001, no. 129.

[8]  P.B. 2009, no. 64.