Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 29ste december 2009 houdende overdracht van de zorg voor aangelegenheden van het Land aan de eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten met het oog op hun toekomstige status van autonoom land in het Koninkrijk der Nederlanden (Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 29ste december 2009 houdende overdracht van de zorg voor aangelegenheden van het Land aan de eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten met het oog op hun toekomstige status van autonoom land in het Koninkrijk der Nederlanden (Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen)
CiteertitelOvergangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-2010Nieuwe regeling

29-12-2009

P.B. 2009, no. 75

Staten stukken Zitting 2009-2010-3505

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 29ste december 2009 houdende overdracht van de zorg voor aangelegenheden van het Land aan de eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten met het oog op hun toekomstige status van autonoom land in het Koninkrijk der Nederlanden (Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen)

Artikel 1

In deze landsverordening wordt verstaan onder:

  • a.

    overdracht: de overdracht, bedoeld in artikel 2;

  • b.

    Land: land de Nederlandse Antillen;

  • c.

    eilandgebieden: eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten;

  • d.

    eilandgebied: eilandgebied Curaçao onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten.

Artikel 2

  • 1. De zorg voor de aangelegenheden van het Land wordt, voorzover het betreft de in de bijlage van deze landsverordening genoemde onderwerpen, aan de eilandgebieden overgedragen met inachtneming van het bepaalde in deze landsverordening.

  • 2. Bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen, kunnen aan de bijlage, genoemd in het eerste lid, onderwerpen worden toegevoegd. Een voordracht voor een dergelijk landsbesluit wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het desbetreffende ontwerp aan de Staten is voorgelegd.

Artikel 3

  • 1. In de bijlage, genoemd in artikel 2, wordt tevens vermeld welke landsverordeningen en besluiten van regelgevende aard, dan wel gedeelten daarvan, tot elk van de in dat artikel bedoelde onderwerpen behoren.

  • 2. Bij de landsverordeningen en besluiten van regelgevende aard die alleen voor het eilandgebied Curaçao dan wel het eilandgebied Sint Maarten onder de overdracht vallen, wordt dat in de bijlage vermeld onder opgave van het desbetreffende eilandgebied.

  • 3. De in het eerste lid bedoelde opsomming in de bijlage van de bij een onderwerp behorende landsverordeningen en besluiten van regelgevende aard, kan bij landsbesluit worden aangevuld.

Artikel 4

  • 1. Overdracht aan een eilandgebied kan plaatsvinden op het moment dat het eilandgebied in staat is om ten aanzien van het bij die overdracht betrokken onderwerp de beleidsvorming, de regelgeving en de uitvoering naar behoren te verzorgen.

  • 2. Bij landsbesluit wordt vastgesteld dat aan de in het eerste lid vermelde voorwaarde voor overdracht is voldaan.

Artikel 5

  • 1. Van de overdracht zijn uitgezonderd bevoegdheden en verplichtingen die in verband met internationale regelingen of overeenkomsten dan wel bepalingen van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden, rijkswetten, algemene maatregelen van rijksbestuur, de Samenwerkingsregeling Nederlandse Antillen en Aruba of de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen door organen van het Land dienen te worden uitgeoefend respectievelijk nagekomen.

  • 2. De in het eerste lid bedoelde bevoegdheden en verplichtingen worden uitgeoefend respectievelijk nagekomen door, hetzij de Minister die voor het overgedragen onderwerp verantwoordelijk was dan wel indien voor hem een andere Minister in de plaats is getreden, die Minister dan wel, indien in de in het eerste lid bedoelde bepalingen een ander orgaan van het Land is aangewezen, dat orgaan. De uitoefening respectievelijk nakoming geschiedt in overleg met het bestuurscollege van het desbetreffende eilandgebied.

Artikel 6

  • 1. De bij een overdracht behorende landsverordeningen verkrijgen op het tijdstip van overdracht voor het eilandgebied Curaçao onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten de staat van eilandsverordening.

  • 2. De bij een overdracht behorende besluiten van regelgevende aard verkrijgen op het tijdstip van overdracht voor het eilandgebied Curaçao onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten de staat van eilandsbesluit, houdende algemene maatregelen.

  • 3. Indien van landsverordeningen en besluiten van regelgevende aard een of meer onderdelen buiten de overdracht vallen, zijn het eerste en tweede lid op die onderdelen niet van toepassing.

  • 4. Indien een in artikel 3, derde lid, bedoelde wijziging na de desbetreffende overdracht geschiedt, verkrijgen de regelingen die onder die wijziging vallen de staat van eilandsregeling op het tijdstip waarop de wijziging ingaat. Het derde lid is van overeenkomstige toepassing.

Artikel 7

  • 1. Van de regelingen die ingevolge artikel 6 de staat van eilandsverordening of eilandsbesluit houdende algemene maatregelen verkrijgen, wordt, waar nodig, de tekst zodanig gelezen als in overeenstemming is met de overdracht van het desbetreffende onderwerp aan het eilandgebied.

  • 2. Waar melding wordt gemaakt van organen, instellingen of diensten van het Land, treedt daarvoor in de plaats het bestuurscollege, dan wel het orgaan, de instelling of de dienst, door het bestuurscollege aangewezen.

  • 3. Bij eilandsbesluit, houdende algemene maatregelen, kan een aangepaste tekst worden vastgesteld van een in het eerste lid bedoelde regeling die de staat van eilandsverordening verkrijgt. De aanpassingen blijven beperkt tot hetgeen als gevolg van de nieuwe hoedanigheid van de regeling noodzakelijk is.

Artikel 8

Indien als gevolg van een overdracht aanpassingen nodig zijn in de tekst van landsverordeningen die als zodanig blijven gelden, kunnen die aanpassingen bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen, worden vastgesteld. Het betreft alleen aanpassingen die direct voortvloeien uit de overdracht.

Artikel 9

Besluiten van landsorganen die niet van regelgevende aard zijn en die betrekking hebben op een onderwerp waarvoor de zorg wordt overgedragen en die onmiddellijk voorafgaande aan het tijdstip van overdracht rechtskracht hebben, behouden bij die overdracht voor het eilandgebied Curaçao onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten hun rechtskracht totdat zij door het bestuurscollege van het betreffende eilandgebied zijn gewijzigd of ingetrokken.

Artikel 10

Strafbedreigingen in overgedragen regelingen blijven van kracht, ook indien zij niet met de Strafregeling eilandsverordeningen in overeenstemming zijn.

Artikel 11

  • 1. Met ingang van het tijdstip van een overdracht aan het eilandgebied Curaçao blijft het bij die overdracht betrokken personeel dat in dienst is van het Land en het eilandgebied Curaçao als standplaats heeft, voor de resterende duur van het betreffende dienstverband in dienst van het Land en wordt dat personeel door de Gouverneur ter beschikking gesteld aan het bestuurscollege van dat eilandgebied, met dien vestande dat:

    • a.

      de gedurende de terbeschikkingstelling te verrichten werkzaamheden overeenkomen met de eigen werkzaamheden onmiddellijk voorafgaande aan de overdracht;

    • b.

      bij aanvang van de ter beschikkingstelling geen wijziging optreedt in de arbeidsvoorwaarden van de betrokkene;

    • c.

      gedurende de terbeschikkingstelling de rechtspositionele beslissingen worden genomen uitgaande van de eigen functie bij het Land onmiddellijk voorafgaande aan de overdracht;

    • d.

      een terbeschikkingstelling eindigt met ingang van het moment waarop degene die ter beschikking is gesteld, met instemming van het bestuurscollege van het eilandgebiedCuraçao, in een andere functie bij het Land wordt geplaatst.

  • 2. In het geval van een overdracht aan het eilandgebied Sint Maarten, is het eerste lid van overeenkomstige toepassing ten aanzien van het bij die overdracht betrokken personeel dat in dienst is van het Land en het eilandgebied Sint Maarten als standplaats heeft. Dat personeel wordt ter beschikking gesteld aan het bestuurscollege van het eilandgebied Sint Maarten.

  • 3. Bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen, kunnen nadere regels worden gesteld ten aanzien van de terbeschikkingstelling, bedoeld in het eerste en tweede lid.

  • 4. Het landsbesluit, bedoeld in het derde lid, kan alleen worden vastgesteld nadat de bestuurscolleges van de eilandgebieden met het ontwerp daarvan hebben ingestemd.

Artikel 12

  • 1. Bij een overdracht ontvangt het betrokken eilandgebied de middelen die in het lopende dienstjaar op de begroting van het Land zijn geraamd voor de uitvoering van het overgedragen onderwerp op dat eilandgebied en voorzover uit die middelen tot aan de overdracht nog geen verplichtingen zijn aangegaan.

  • 2. Het landsbesluit bedoeld in artikel 14, eerste lid, wijst de begrotingsposten aan waarop de middelen zijn geraamd die het eilandgebied ingevolge het eerste lid in verband met de desbetreffende overdracht ontvangt.

Artikel 13

  • 1. Uit de opbrengst van de belastingen en bijzondere heffingen, genoemd in artikel 2a, eerste lid, onder A en B, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen die in een dienstjaar ten goede aan het Land komt, worden in dat jaar door het Land, na te zijn verkregen, middelen overgedragen aan het eilandgebied waaruit de opbrengst voortkomt rekening houdend met de in de begroting van het Land geraamde kosten in verband met de nog resterende zorg van het Land.

  • 2. De bedragen die een eilandgebied ingevolge het eerste lid ontvangt en het tijdstip van ontvangst, worden bij landsbesluit vastgesteld nadat de bestuurscolleges van de eilandgebieden daarover zijn gehoord. Die bedragen zullen in tranches in de tijd worden overgemaakt aan de eilandgebieden.

Artikel 14

  • 1. Het tijdstip van een overdracht wordt vastgesteld bij landsbesluit.

  • 2. Een overdracht kan betrekking hebben op één of op meer van de in de bijlage vermelde onderwerpen.

  • 3. Een overdracht kan betrekking hebben op de beide eilandgebieden of op slechts één van beide.

Artikel 15

  • 1. Een landsbesluit als bedoeld in artikel 4, tweede lid, en artikel 14, eerste lid, kan alleen worden vastgesteld, nadat het bestuurscollege van het betreffende eilandgebied met het ontwerp daarvan schriftelijk heeft ingestemd.

  • 2. Indien een landsbesluit als bedoeld in artikel 3, derde lid, betrekking heeft op een onderwerp waarvoor de zorg is overgedragen, is op dat landsbesluit het eerste lid van overeenkomstige toepassing.

Artikel 16

  • 1. De Eilandenregeling Nederlandse Antillen wordt als volgt gewijzigd:

    • a.

      Indien in de bijlage bij deze landsverordening bij een onderwerp een onderdeel van artikel 2 of 2a van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen is vermeld, vervalt dit onderdeel op het tijdstip van de op dat onderwerp betrekking hebbende overdracht voor het bij die overdracht betrokken eilandgebied.

    • b.

      In artikel 2, onder B, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen wordt “Landsregeling” telkens vervangen door: Staatsregeling van de Nederlandse Antillen. Tevens wordt in dat artikel 2, onder B, “de artikelen 7, 162, 176 en 180 van de Landsregeling” vervangen door: de artikelen 7, 133, 142 en 146.

    • c.

      Indien in de bijlage bij deze landsverordening bij een onderwerp een artikel van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen is vermeld, wordt dit artikelnummer in artikel 2, onder B, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen ingevoegd op het tijdstip van de op dat onderwerp betrekking hebbende overdracht voor het bij die overdracht betrokken eilandgebied.

  • 2. Bij de vermelding, bedoeld in het eerste lid, onder a, kan worden aangegeven dat het onderdeel gedeeltelijk vervalt.

Artikel 17

  • 1. De archiefbescheiden die betrekking hebben op een overdracht, worden, voorzover dit doelmatig is, overgedragen aan de eilandgebieden waar die bescheiden zich bevinden en wel op een billijke manier en rekening houdende met alle omstandigheden.

  • 2. Bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen, worden nadere regels vastgesteld ten aanzien van de overdracht en het beheer van de archiefbescheiden, bedoeld in het eerste lid. Deze regels sluiten voorzover mogelijk aan bij geschreven en ongeschreven regels van volkenrechtelijke aard. Voorzover nodig kan hierbij worden afgeweken van de Archieflandsverordening 2007.

  • 3. Het tijdstip van een overdracht van archiefbescheiden, bedoeld in het eerste lid, wordt vastgesteld bij landsbesluit.

Artikel 18

Deze landsverordening treedt in werking met ingang van de dag na die van uitgifte van het Publicatieblad waarin deze wordt geplaatst.

Artikel 19

Deze landsverordening wordt aangehaald als: Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen.

Bijlage

genoemd in artikel 2, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen (P.B. 2009, no. 75)

Het politiewezen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder D, punt 2, van de Eilandenregeling van de Nederlandse Antillen, voor zover het betreft het Korps Politie Curaçao voor het Eilandgebied Curaçao en het Korps Politie Sint Maarten voor het Eilandgebied Sint Maarten en het Landelijk Politie Opleidingsinstituut;

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening Klachtencommissie Politieel Optreden (P.B. 1994, no 5)

    • -

      Politieregeling 1999 (P.B. 1999, no 79), met uitzondering van de bepalingen die betrekking hebben op de Centrale Politiedienst, de Landsrecherche en de bijzondere diensten van politie, voorzover het betreft de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen

    • -

      Besluit rechtspositie Korps Politie Ned. Antillen 2000 (P.B. 2000, no 80)

    • -

      Regeling ambts- en geweldsinstructie KPNA (P.B. 2001, no 73)

    • -

      Landsbesluit, houdende instelling v.d. Adviescommissie voorgenomen herplaatsing ex artikel 91 van het Besluit rechtspositie Korps Politie Ned. Antillen 2000 (P.B. 2002, no 2)

    • -

      Ministeriële Beschikking Kleding, Bewapening en overige uitrusting Politie (P.B. 2009, no 22)

De posterijen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 2, onderdeel D, punt 3, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Postlandsverordening 1998 (P.B. 1997, no 319)

Beschikking registratie koeriersdiensten (P.B. 2004, no 65)

Beschikking brievenbussen (P.B. 2004, no 66)

Landsbesluit postzendingen (P.B. 2005, no 2)

Landsbesluit minimumtarieven koeriersdiensten (P.B. 2005, no 3)

De scheepvaart en maritieme zaken

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 2, onder D, punt 4, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen, voorzover het betreft de scheepvaart

    • -

      artikel 2, onder D, punt 7, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen, voorzover het betreft de vaststelling van de tarieven voor loodsgelden.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Vaartuigenverordening 1930 (P.B. 1930, no 72)

Verordening van den 9den mei 1932, houdende bepalingen tegen verstekelingen (P.B. 1932, no 51)

Besluit houdende verbod voor zeilvaartuigen van vreemde nationaliteit om zich, zonder schriftelijke vergunning, in de baaien en territoriale wateren van Curaçao op te houden (P.B. 1939, no 91)

Artikel 3, tweede lid, van de Loodsdienstverordening 1937 (P.B. 1937, no 93)

Landsverordening Minimumtarieven Loodsgelden (P.B. 1958, no 155)

Verordening van den 3den April 1942 tot het heffen van 65 opcenten op de ingevolge de “Loodsdienstverordening 1937” (P.B. 1937, no. 93) verschuldigde loodsgelden voor stoomschepen en lichters om de vermeerdering van uitgaven ten gevolge van den oorlogstoestand op te vangen (P.B. 1942, no 64)

Landsverordening veiligheidsvoorschriften voor kleine schepen (P.B. 1961, no 185)

Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 27ste november 1961, houdende de voorschriften ter verkrijging van een certificaat van deugdelijkheid voor enige schepen, niet vallende onder de Schepenwet (P.B. 1961, no 206)

Meetbrievenlandsverordening 1986 (P.B. 1986, no 103)

Meetbrievenlandsbesluit (P.B. 1995, no 77)

Beschikking tarieven meting zeeschepen (1969)(P.B. 1994, no 7)

Beschikking metingsvoorschriften (P.B. 1995, no 121)

Beschikking modellen meetbrieven (P.B. 1996, no 6)

Landsverordening voorkoming verontreiniging door schepen (P.B. 1993, no 108)

Landsbesluit onderzoeken en certificaten van schepen (P.B. 1995, no 162)

Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 26ste augustus 1995, ter uitvoering van artikel 7, eerste en vierde lid van de Landsverordening voorkoming verontreiniging door schepen (P.B. 1993, no. 108) (P.B. 1995, no 163)

Ministeriële Beschikking met algemene werking van de 16de februari 1996 houdende vaststelling van het model van het Internationaal Certificaat ter voorkoming van verontreiniging door olie en van het model van het Internationaal Certificaat ter voorkoming van verontreiniging voor het vervoer van schadelijke stoffen in bulk (P.B. 1996, no 10)

Ministeriële Beschikking tarieven onderzoeken en certificaten van schepen (P.B. 1996, no 11)

Besluit toezicht Landsvaartuigen (P.B. 1988, no 49)

Mandaatregeling telecommunicatie scheepvaart (P.B. 1998, no 105)

Landsverordening aansprakelijkheid olietankschepen (P.B. 1998, no 169)Landsverordening schadefonds olietankschepen (P.B. 1998, no. 170)

Landsbesluit certificaatkosten en vaststelling rente (P.B. 1999, 122)

Ministeriële Beschikking tarieven aansprakelijkheid olietankschepen (P.B. 1999, no 129)

Landsverordening opruiming van schepen en wrakken (P.B. 2002, no 69)

Landsbesluit tijdelijk regelende de verbetering van de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten (Tijdelijk havenbeveiligingsbesluit)(P.B. 2004, no 51)

Ministeriële Beschikking contactpunt havenbeveiliging (P.B. 2004, no 89)

Landsverordening maritiem beheer (P.B. 2007, no 18)

Landsverordening tuchtrechtspraak in de zeevaart (P.B. 2007, no 76)

Ministeriële Beschikking tuchtcollege voor de scheepvaart (P.B. 2008, no 10)

-Visserijlandsverordening (P.B. 1991, no. 74), met uitzondering van Hoofdstuk III (Visserij op volle zee).

De luchtvaart

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder D, punt 4, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen, voorzover het betreft de luchtvaart;

artikel 2, onder D, punt 7, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen, voorzover betreft de vaststelling van de tarieven voor het gebruik van de vliegvelden.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening Luchtvervoer (P.B. 1966, no 37)

    • -

      Luchtvaartlandsverordening (P.B. 2001, no 151)

    • -

      Landsbesluit toezicht luchtvaart (P.B. 2003, no 56)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 27 van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (“Vrijstellingsbeschikking”). (P.B. 2003, no 64)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking van de 3de februari 2005 ter uitvoering van art. 114, tweede lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (P.B. 2003, no. 56)(Beschikking implementatie reductie verticale separatie van 2000 naar 1000 voet (P.B. 2005, no 21)

    • -

      Ministeriële beschikking M.B. met algemene werking ter uitvoering van de artikelen 5, lid 2, en 8, lid 1 van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (P.B. 2006, no 66)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van de artikelen 77, tweede lid, 83, tweede lid, onder f, 84, eerste lid, onder d, 84, derde en vierde lid, 93, derde lid, 95, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (Beschikking luchtwaardigheid van luchtvaartuigen) (P.B. 2007, no 101)

    • -

      Ministeriële beschikking met alg. werking t.uv. art. 2A van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (Beschikking luchtvaarteenheden) (P.B. 2008, no 18);

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van de artikelen 59, 77, tweede lid, 83, tweede lid, onder f, 84, eerste lid, onder d, 84, derde en vierde lid, 93, derde lid, 95, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (Beschikking luchtwaardigheid van luchtvaartuigen) (P.B. 2008, no 19)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van art. 98, lid 1, onderdeel, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (Beschikking erkenning van bedrijven) (P.B. 2008, no 21)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van de artikelen 114, 121, 125 en 127 van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (Beschikking voorbereiding en uitvoering van vluchten) (P.B. 2008, no 22)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van art. 113, lid 6 van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (Beschikking vergunning tot vluchtuitvoering). (P.B. 2008, no 23)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van art. 81, lid 27 van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (Beschikking geluidscertificaten en geluidsverklaringen luchtvaart) (P.B. 2008, no 24)

Landsbesluit luchtverkeer 2005 (P.B. 2006, no 11)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking t.uv. artikel 82, lid 2 van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking gebruik hoogtemeter) (P.B. 2007, no 45)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 83, lid 2 van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking verwijderen van voorwerpen of stoffen) (P.B. 2007, no 46);

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 84, tweede lid van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking slepen) (P.B. 2007, no 47)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 113 van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking navigatie- en telecommunicatie-installaties) (P.B. 2007, no 60)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 103, tweede lid, van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking vliegplan) (P.B. 2007, no 61)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 85, tweede lid, van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking valschermspringen) (P.B. 2007, no 63)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 112, eerste lid, van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking luchtvaarttelecommunicatie) (P.B. 2007, no 88, zoals gewijzigd)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 105 van het Landsbesluit luchtverkeer 2005 (Beschikking seinen luchtvaart) (P.B. 2007, no 89)

het Landsbesluit geregeld en ongeregeld vervoer (P.B. 2005, no 37)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking houdende regels inzake de werk- en rusttijden van personeel, dienstdoende in luchtvaartuigen (Beschikking werk- en rusttijden luchtvaartpersoneel) (P.B. 1995, no 112, zoals gewijzigd)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking houdende regels ten aanzien van de examens ten behoeve van het verkrijgen van bewijzen van bevoegdheid en bevoegdverklaringen in de luchtvaart. (Reglement luchtvaartexamens). (Gelet op art. 10). (P.B. 2000, no 123)

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 2, vierde lid, van het Reglement luchtvaartexamens. (P.B. 2000, no 125);

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 4, eerste lid, van de Luchtvaartlandsverordening (P.B. 2006, no 66, zoals gewijzigd);

  • -

    Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 16, tweede lid, van de Luchtvaartlandsverordening (Beschikking vervoer gevaarlijke stoffen door de lucht) (P.B. 2007, no 38).

De arbeidswetgeving

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder D, punt 5, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening tot inschrijving van arbeidskrachten 1945 (P.B.1945, no 106)

    • -

      Landsverordening van den 4den Juli 1946, houdende de instelling van een arbeidsbureau (P.B 1946, no 109)

    • -

      Arbeidsbureaubesluit I 1946 (P.B. 1946, no 127)

Arbeidsgeschillenlandsverordening 1946 (P.B. 1946, no 119)

Arbeidsvredebesluit I (P.B. 1946, no 129)

Arbeidsvredebesluit II (P.B. 1957, no 141)

Arbeidsvredebesluit III (P.B. 1978, no 243)

Vakantieregeling 1949 (P.B 1968, no 112)

Veiligheidslandsverordening 1958 (P.B. 1958, no 14)

Landsverordening collectieve arbeidsovereenkomst (P.B. 1958, no 60)

Landsverordening minimumlonen (P.B. 1972, no 110)

Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 8ste juni 1973 tot toepassing van art. 7, derde lid, van de Landsverordening minimumlonen (P.B. 1973, no 110)

Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 6de augustus 1993 houdende toepassing van artikel 8, tweede lid, van de Landsverordening minimumlonen (P.B. 1993, no 72)

Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 7de augustus 2000, houdende toepassing van art. 7, derde lid, van de Landsverordening minimumlonen (P.B. 2000, no 79)

Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste augustus 2000, ter uitvoering van artikel 7, derde lid, van de Landsverordening minimumlonen, strekkende tot de vaststelling van de waarde van kost en inwoning in het kader van de BOO/IRUP-projecten (P.B. 2000, no 83)

Ministeriële beschikking van de 28ste december 2007 houdende toepassing van artikel 13, eerste lid, van de Landsverordening minimumlonen (P.B. 2007, no 114)

Ministeriële beschikking van de 22ste januari 2008 houdende toepassing van artikel 13, eerste lid, van de Landsverordening minimumlonen (P.B. 2008, no 6)

Landsverordening beëindiging arbeidsovereenkomsten (P.B. 1996, no 38)

Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 13de maart 1990 ter uitvoering van artikel 6 van de Landsverordening beëindiging arbeidsovereenkomsten (P.B. 1990, no 22)

Ministeriële beschikking met algemene werking van de 28ste februari 1996 houdende toepassing van art. 4, vierde lid, van de Landsverordening beëindiging arbeidsovereenkomsten (P.B. 1996, no 25)

Landsverordening ondernemingspensioenfondsen (P.B. 1985, no 44)

Beschikking toezichtskosten ondernemingspensioenfondsen (P.B. 2009, no 14)

Landsverordening op het ter beschikking stellen arbeidskrachten (P.B. 1989, no 73)

Landsbesluit op het ter beschikking stellen arbeidskrachten (P.B. 1996, no 139)

Landsverordening regulering indexering lonen (P.B. 1996, no 81)

Arbeidsregeling 2000 (P.B. 2000, no 67)

Arbeidsbesluit jeugdige personen (P.B. 1989, no 47)

Arbeidsbesluit hotels, restaurants en casino’s 2000 (P.B. 2000, no 91).

De meteorologische dienst

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onderdeel D, punt 6, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Landsverordening Meteorologische Dienst (P.B. 2003, no 59)

Beschikking burgerluchtvaartinlichtingen (luchtvaartmeteorologische dienstverlening) (P.B. 2008. no 20).

De toelating, vestiging en uitzetting

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 2, onder D, punt 8, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening toelating en uitzetting (P.B. 1966, no 17)

    • -

      Toelatingsbesluit (P.B. 1985, no 57)

    • -

      Ministeriële Beschikking houdende ontheffing van artikel 3, lid 1, onderdeel, sub 4 van het Toelatingsbesluit, alsmede een algemene aanwijzing ex art. 26 van de Landsverordening Toelating en Uitzetting uit de Nederlandse Antillen. (m.b.t de versoepeling van de afgifte van een werk- en verblijfsvergunning voor Hoger-opgeleiden) (P.B. 1999, no82)

    • -

      Ministeriële Beschikking houdende ontheffing voor het bepaalde in art. 3, lid 1, onderdeel, sub 4 van het Toelatingsbesluit, alsmede algemene aanwijzingen inzake de toekenning van vergunningen tot tijdelijk verblijf (P.B. 2001, no 28)

    • -

      Ministeriële Beschikking houdende uitvoering van artikel 3, tweede lid van het Toelatingsbesluit (“Toelatingsbeschikking ondernemers”) (P.B. 1999, no 84)

    • -

      Ministeriële Beschikking houdende richtlijnen inzake de toepassing van art. 15A van het Toelatingsbesluit. (m.b.t. het embarcation disembarcation card) (P.B. 1999, no 83)

    • -

      Landsbesluit ter uitvoering van artikel 2, lid 5, alsmede artikel 3, eerste lid, onderdeel 1, sub b (m.b.t. visumplicht) (P.B. 2003, no 26)

    • -

      Ministeriële Beschikking ter uitvoering van art. 3, lid 1, onderdeel 1°, onder a en b, artikel 3, leden 2 en 4, artikel 9, leden 1 en 2 (Toelatingsbeschikking). (P.B. 2004, no 92)

    • -

      Landsbesluit ter uitvoering van art. 3, lid 1, onderdeel 1°, sub b (P.B. 2007, no 71).

Het gevangeniswezen en het tucht- en opvoedingswezen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 2, onder E, punt 1, van de Eilandenregeling van de Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Verordening tot verzekering van de toepassing van de bij algemene verordening bevolen of toegelaten vrijheidsbeneming (P.B. 1891, no 28)

    • -

      Landsverordening van den 3den Maart 1923, houdende beginselen en voorschriften omtrent maatregelen ten opzichte van personen (P.B. 1968, no 77)

    • -

      Landsverordening beginselen gevangeniswezen (P.B. 1996, no 73)

    • -

      Besluit ter uitvoering van de artikelen 22 en 23 van de verordening van de 3e maart 1923 houdende beginselen en voorschriften omtrent maatregelen ten opzichte van jeugdige personen, in verband met artikel 41bis van het Wetboek van Strafrecht voor de kolonie Curaçao (P.B. 1924, no 21)

    • -

      Landsverordening, houdende bepaling van de plaats van vestiging van een op te richten Gouvernements-opvoedingsgesticht als bedoeld in artikel 1 van de Verordening van de 3de Maart 1923, houdende beginselen en voorschriften omtrent maatregelen ten opzichte van jeugdige personen (P.B. 1949, no 40)

    • -

      Beschikking, regelende de mate van verstrekking van dienstkleding aan het gevangenispersoneel in Curaçao (P.B. 1944, no 194)

    • -

      Instructie Gevangenisgelden I.G.G.) (P.B. 1960, no 122)

    • -

      Landsbesluit houdende vaststelling van een dienstkleding voor het lekenpersoneel, werkzaam bij het Gouvernementsopvoedingsgesticht (P.B. 1961, no 123)

    • -

      Ministeriële beschikking houdende vaststelling van het huishoudelijk reglement voor het Gouvernementsopvoedingsgesticht op het eiland Curaçao (P.B. 1962, no 70)

    • -

      Landsbesluit houdende algemene maatregelen, regelende de instelling van cursussen ten behoeve van de ontwikkeling van gedetineerden in het Eilandgebied Curaçao (P.B. 1998, no 136)

    • -

      Landsbesluit houdende algemene maatregelen, regelende de instelling van cursussen ten behoeve van de ontwikkeling van gedetineerden in het Eilandgebied Sint Maarten (P.B. 1998, no 162)

    • -

      Gevangenismaatregel 1999 (P.B. 1999, no 117)

    • -

      Aanwijzingsbeschikking gestichten 1999 (P.B. 1999, no 118)

    • -

      Huishoudelijk reglement penitentiaire inrichtingen 1999 (P.B. 1999, no 119)

    • -

      Beschikking geweldsinstructie gevangeniswezen (P.B. 2001, no 66)

    • -

      Beschikking Elektronisch Toezicht (P.B. 2005, no 76).

De gezondheidszorg

Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder E, punt 6, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen

Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 141 van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen;

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Verordening inzake de dienst der geneeskundigen werkzaam bij de gezondheidsdiensten der eilandgebieden (P.B. 1918, no 13)

    • -

      Besluit ter uitvoering van artikel 8 van de Verordening inzake de dienst der geneeskundigen werkzaam bij de gezondheidsdiensten der eilandgebieden (P.B. 1932, no 110)

    • -

      Begrafenisverordening (P.B. 1919, no 21)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 40 van de Begrafenisverordening (regels vervoer lijken buiten een eilandgebied) (P.B. 1975, no 46)

    • -

      Verordening van den 13den September 1918, houdende bepalingen betreffende de verklaringen van overlijden, af te geven door de geneeskundigen in de kolonie Curaçao (P.B. 1919, no 22)

    • -

      Crematielandsverordening (P.B. 1989, no 93)

    • -

      Verordening van den 19den Juni 1921, houdende bepalingen ter bestrijding van besmettelijke ziekten (P.B. 1921, no 66)

    • -

      Verordening van den 21sten October 1921, tot regeling van het toezicht op krankzinnigen (P.B. 1922, no 14)

    • -

      Landsbesluit ter uitvoering van de artikelen 1, 5, 10, 19 en 21 van de Verordening tot regeling van het toezicht op krankzinnigen (P.B. 1961, no 48)

    • -

      Quarantaineverordening (P.B. 1931, no 92)

    • -

      Landsbesluit ter uitvoering van art. 16 van de verordening houdende voorschriften ten aanzien van de periodieke verdelging van ratten aan boord van schepen (P.B. 1917, no 50)

    • -

      Verordening van den 30sten Juni 1934, regelende de uitoefening van de tandheelkunst (P.B. 1934, no 46).

    • -

      Verordening, regelende de praktijk als vroedvrouw (P.B. 1934, no 53)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 9a, onder b, van de Verordening van den 13den Februari 1934, regelende de praktijk als Vroedvrouw (P.B. 1955, no 121).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van de artikelen 7, eerste lid, onder b, en 8, tweede lid van de Verordening van den 13den Februari 1934, regelende de praktijk als Vroedvrouw (P.B. 1958, no 47)

    • -

      Regeling verhaal ten behoeve van het eilandgebied voor geneeskundige verzorging (P.B. 1947, no 84)

    • -

      Landsverordening invoer kleine dieren 1952 (P.B. 1952, no 123)

    • -

      Gezondheidslandsverordening 1952 (P.B. 1952, no 157)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 9a, vierde lid, van de Gezondheidslandsverordening 1952 (Tarieven ADC) (P.B. 2000, no 161)

    • -

      Landsverordening van de 19de december 1958 regelende de uitoefening van de geneeskunde (P.B. 1958, no 174)

    • -

      Landsverordening bevoegdheid apothekers en apothekersassistenten (P.B. 1960, no 58)

    • -

      Landsverordening in- en doorvoerverbod kleine dieren afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika (P.B. 1995, no 26)

    • -

      Landsverordening Inspectie voor de Volksgezondheid (P.B. 2003, no 8)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, organisatie en taakstelling onderdelen Inspectie voor de Volksgezondheid (P.B. 2006, no 83)

    • -

      Landsverordening organisatie bloedvoorziening (P.B. 2003, no 68)

    • -

      Landsverordening overdracht vermogensbestanddelen ADC (P.B. 2005, no 4)

    • -

      Landsverordening raden voor de volksgezondheid (P.B. 2005, no 50)

    • -

      Tijdelijke landsverordening beperking vestiging medische beroepsbeoefenaren (P.B. 2005, no 69)

    • -

      Landsverordening zorginstellingen (P.B. 2007, no 19)

    • -

      Beschikking grensbedrag medische apparaten (P.B. 2007, no 37)

    • -

      Landsbesluit aanwijzing ziekenhuisvoorzieningen (P.B. 2007, no 98)

    • -

      Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening (P.B. 1969, no 24)

    • -

      Ministeriële beschikking met algemene werking ter uitvoering van artikel 44 van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening (voorschriften geneesmiddelenvoorziening ziekenhuizen) (P.B. 1961, no 21)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 27, derde lid, van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening (P.B. 1961, no 147)

    • -

      Landsbesluit verpakte geneesmiddelen (P.B. 1961, no 169)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 6 van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening (verstrekken schriftelijke informatie bij aflevering verpakte geneesmiddelen) (P.B. 1987, no 29)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 6 van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening (bepalingen betreffende beperkt houdbare verpakte geneesmiddelen) (P.B. 1987, no 80)

    • -

      Voorschriften op het slachten van vee en het verkoopen van vleesch op het eiland St. Martin N.G. (P.B. 1901, no 21), voorzover het betreft het Eilandgebied Sint Maarten

    • -

      Slacht- en keuringsverordening 1933 (P.B. 1933, no 17), voorzover het betreft het Eilandgebied Curaçao

    • -

      Besluit ter uitvoering van artikel 5, tweede lid, van de Slacht- en keuringsverordening 1933 (P.B. 1936, no 35), voorzover het betreft het Eilandgebied Curaçao

    • -

      Besluit ter uitvoering van artikel 11 van de Slacht- en keuringsverordening 1933 (P.B. 1944, no 63), voorzover het betreft het Eilandgebied Curaçao

    • -

      Ministeriële Beschikkingen ter uitvoering van artikel 5A van de Slacht- en keuringsverordening 1933, inhoudende in- en doorvoerverboden: P.B.’s 1944, no 63; 1958, no 76; 1962, no 3; 1961, no 43; 1967, no 176; 1968, no 111; 1972, no 141; 1972, no169; 1974, no 34; 1977, no 352; 1978, no 314; 1978, no 367; 1982, no 1; 1985, no 80; 1986, no 87; 1987, no 54; 1944, no 63; 1995, no 86; 1996, no 33; 2001, no 36; 2001, no 38; 2004, no 2 en 2006, no 41, voorzover het betreft het Eilandgebied Curaçao

    • -

      Landsverordening van de 18e juli 1961, houdende voorschriften in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot bestrijdingsmiddelen van schadelijke dieren en planten (P.B. 1961, no 116)

    • -

      Beschikking verpakking en etikettering van bestrijdingsmiddelen (P.B. 1989, no 44).

    • -

      Landsverordening Bestrijdingsmiddelen (P.B. 1968, no 35)

    • -

      Landsverordening beperking tabaksgebruik(P.B. 1996, no 55)

    • -

      Uitvoeringslandsverordening verdrag chemische wapens (P.B. 1997, no 122)

    • -

      Uitvoeringslandsbesluit verdrag chemische wapens (P.B. 1997, no 141)

    • -

      Warenlandsverordening (P.B. 1997, no 334)

    • -

      Landsbesluit visserijproducten 1999 (P.B. 1999, no 157)

    • -

      Beschikking invoer vis of visserijproducten uit derde landen (P.B. 1999, no 158)

    • -

      Beschikking algemene hygiënevoorschriften inrichtingen voor visproductie P.B. 1999, no 159)

    • -

      Beschikking opslag en vervoer van visserijproducten (P.B. 1999, no 160)

    • -

      Beschikking hygiënevoorschriften fabricageproces visserijproducten (P.B. 1999, no 161)

    • -

      Beschikking gezondheidscontroles visserijproducten (P.B. 1999, no 162)

    • -

      Beschikking levensmiddelenadditieven in visserijproducten (P.B. 1999, no 163)

    • -

      Beschikking zoet- en kleurstoffen in visserijproducten (P.B. 1999, no 164)

    • -

      Beschikking residuen van genees- en bestrijdingsmiddelen in visserijproducten (P.B. 1999, no 165)

    • -

      Beschikking constructie en uitrusting van visserijproductie-inrichtingen (P.B. 1999, no 166)

    • -

      Beschikking fabrieksvaartuigen (P.B. 1999, no 167)

    • -

      Beschikking vissersvaartuigen (P.B. 1999, no 168)

    • -

      Beschikking model gezondheidscertificaat voor fabrieksvaartuigen en vissersvaartuigen (P.B. 1999, no 169)

    • -

      Beschikking registratiesysteem voor visserijproducten (P.B. 1999, no 170)

    • -

      Beschikking interne controles visproductie (P.B. 1999, no 171).

    • -

      Beschikking goedkeuring Laboratoria voor onderzoek van visserijproducten (P.B. 1999, no 172).

    • -

      Beschikking analytische en organoleptische eisen van visserijproducten (P.B. 1999, no 173).

    • -

      Beschikking onderzoeksmethoden visserijproducten (P.B. 1999, no 174).

    • -

      Beschikking gezondheidscertificaat visserijproducten (P.B. 1999, no 175).

    • -

      Beschikking verpakking visserijproducten (P.B. 1999, no 176).

    • -

      Beschikking identificatie van visserijproducten (P.B. 1999, no 177).

    • -

      Landsbesluit in- en uitvoerverbod CFK’s en Halonen (P.B. 1999, no 190).

    • -

      Landsbesluit etikettering van levensmiddelen (P.B. 2005, no 16).

    • -

      Landsbesluit productie en uitvoer producten op basis van melk (P.B. 2005, no 56).

    • -

      Landsbesluit zoetstoffen in levensmiddelen (P.B. 2005, no 60).

    • -

      Landsbesluit kleurstoffen in levensmiddelen (P.B. 2005, no 61).

    • -

      Landsbesluit additieven in levensmiddelen (P.B. 2005, no 62)

    • -

      Landsbesluit in- en uitvoerverbod pluimveevlees en -producten 2007 (P.B. 2007, no 30)

    • -

      Landsbesluit invoerverbod asbest (P.B. 2008, no 30).

    • -

      Landsverordening drinkwater (P.B. 2006, no 37)

    • -

      Landsbesluit kwaliteit drinkwater (P.B. 2006, no 72)

    • -

      Opiumlandsverordening 1960 (P.B. 1960, no 65)

    • -

      Landsbesluit van de 23ste april 1964 ter uitvoering van artikel 6 lid 2 en 7 lid 1, tweede alinea van de Opiumlandsverordening; vaststelling vergoeding voor opium-verloven (P.B. 1964, no 69)

    • -

      Ministeriële beschikking van de 29ste april 1964 ter uitvoering van artikel 6 lid 1 van de Opiumlandsverordening regelende de in-, uit- en doorvoer van verdovende middelen (P.B.1964, no 73 )

    • -

      Ministeriële beschikking van de 15de september 1967 ter uitvoering van artikel van het Landsbesluit van de 23ste april 1964 ter uitvoering van artikel 6 lid 2 en 7, lid 1, tweede alinea van de Opiumlandsverordening (P.B. 1967, no 157)

    • -

      Beschikking voorschrijven en afleveren van gecontroleerde middelen (P.B. 1987, no 7)

    • -

      Ministeriële beschikking ter uitvoering van de artikelen 3, tweede lid, 5, eerste en tweede lid 5 en 7, tweede lid van de Opiumlandsverordening 1960, houdende nieuwe voorschriften met betrekking tot de aflevering en het voorschrijven van middelen bedoeld in de artikelen 3 en 4 van voormelde landsverordening (P.B. 1987, no 7)

    • -

      Beschikking aanwijzing gecontroleerde middelen (P.B. 2005, no 13)

De sociale verzekeringen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder E, punt 7, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 14)

    • -

      Landsbesluit Beroepsziekten (P.B. 1966, no 192)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste december 1966 ter uitvoering van artikel 1 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 193)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste december 1966 ter uitvoering van artikel 4 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 194)

    • -

      Landsbesluit van de 3de November 1976 ter uitvoering van artikel 2 lid 5 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 14)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste december 1966 ter uitvoering van artikel 4 leden, 2 en 3 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 14)

    • -

      Landsbesluiten, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 8 lid 2, van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1985, no 24); P.B. 1986, no 53; P.B. 1987, no 15; P.B. 1987, no 23; P.B. 1988, no 5; P.B. 1987, no 148; P.B. 1989, no 42; P.B. 1989, no 82; P.B. 1989, no 83; P.B. 1991, no 26; P.B. 1992, no’s 18 en 19); P.B. 1993, no’s 5 en 6; P.B. 1994, no 14; P.B. 1994, no 15; P.B. 1994, no 146; P.B. 1995, no 236; P.B. 1995, no 244, P.B. 1996, no 198; P.B. 1997, no 340; P.B. 1998, no 242; P.B. 1999, no 230; P.B. 2000, no 152; P.B. 2001, no 135; P.B. 2003, no12; P.B. 2004, no 25; P.B. 2005, no 26; P.B. 2006, no 16; P.B. 2007, no 50 en P.B. 2008, no 78

    • -

      Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 23ste december 1966 ter uitvoering van artikel 8, leden 2 en 6 van de Landsbverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 187)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 17de juli 1970 ter uitvoering van artikel 8, leden 2 en 4 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1970, no 78)

    • -

      Gevarenklassenbesluit Ongevallenverzekering (P.B. 1975, no 2)

    • -

      Landsbesluiten, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 8, lid 5 (P.B. 996, no 197); P.B. 1997, no 339; P.B. 1998, no 241; P.B. 1999, no 229; P.B. 2000, no 151; P.B. 2001, no 134; P.B. 2003, no 11; P.B. 2004, no 24; P.B. 2005, no 25; P.B. 2006, no 15; P.B. 2007, no 50 en P.B. 2008, no 78

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 5de november 1970 ter uitvoering van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1970, no139)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste december 1966, ter uitvoering van artikel 10, lid 3 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B.1966, no188)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste december 1966, ter uitvoering van artikel 12, lid 13 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 189)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste december 1966, ter uitvoering van artikel 13. van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1966, no 190)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21 februari 1973, ter uitvoering van artikel 13 van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1973, no 32)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 29ste juni 1987, ter uitvoering van artikel 12, tweede lid, van de Landsverordening Ongevallenverzekering (P.B. 1987, no 84)

    • -

      Regeling Medewerking aan de Sociale Verzekeringen 1960 (P.B. 1960, no 22)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste mei 2002 ter uitvoering van artikel 3, lid 4, en 21d van de Landsverordening op de Loonbelasting 1976, juncto artikel 8, lid 9, van de Landsverordening Ongevallenverzekering, artikel 8, lid 1, van de Landsverordening Ziekteverzekering, artikel 22, lid 3, van de Landsverordening algemene verzekering bijzondere ziektekosten, artikel 29, lid 3, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering en artikel 32, lid 3, de Landsverordening Algemene Weduwen- en wezenverzekering

    • -

      Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 15)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 2de december 1974, ter uitvoering van artikel 1 van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 15) (P.B. 1974, no 211)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 20ste december 1996 ter uitvoering van artikel 1b van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 15).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 3de november 1976 ter uitvoering van artikel 1 van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 15)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste april 1966 ter uitvoering van artikel 4 leden 2 en 3 van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 88)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 30ste december 1983 ter uitvoering van artikel 8, tweede lid, van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 15)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 8, zesde en zevende lid, van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 15)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste april 1966 ter uitvoering van artikel 8, leden 2 en 5 van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 95)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste april 1966 ter uitvoering van artikel 9, lid 2 van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 178)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste april 1966 ter uitvoering van artikel 10, lid 3 van de Landsverordening Ziekteverzekering(P.B. 1966, no 92)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste april 1966 ter uitvoering van artikel 12, lid 3 van de Landsverordening Ziekteverzekering(P.B. 1966, no 91)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste april 1966 ter uitvoering van artikle 13 van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 94)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 29ste juni 1987 ter uitvoering van artikel 12, tweede lid, van de Landsverordening Ziekteverzekering (P.B. 1966, no 14)

    • -

      Landsbesluit Medisch Tarief Sociale Verzekeringen 2001 (P.B. 2001, no 100)

    • -

      Landsverordening algemene verzekering bijzondere ziektekosten (P.B. 1996, no 211)

    • -

      Landsbesluit zorg (P.B. 1996, no 215)

    • -

      Landsbesluit College van Beroep inzake Bijzondere Ziektekosten (P.B. 2001, no 97)

    • -

      Landsbesluit AVBZ-premie-inkomensgrens 2002 (P.B. 2001, no 153)

    • -

      Landsbesluit uitbreiding AVBZ-zorg aan visueel en auditief gehandicapten (P.B. 2002, no 28)

    • -

      Landsbesluit AVBZ-premie 1999 (P.B. 2002, no 30)

    • -

      Landsbesluit beperking kring verzekerden AVBZ (P.B. 2002, no 32)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 23ste mei 2002 ter uitvoering van artikel 3, lid 4, en 21d van de Landsverordening op de Loonbelasting 1976, juncto artikel 8, lid 9, van de Landsverordening Ongevallenverzekering, artikel 8, lid 1, van de Landsverordening Ziekteverzekering, artikel 22, lid 3, van de Landsverordening algemene verzekering bijzondere ziektekosten, artikel 29, lid 3, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering en artikel 32, lid 3, de Landsverordening Algemene Weduwen- en wezenverzekering (P.B. 2002, no. 81)

    • -

      Landsbesluit AVBZ-premie-inkomensgrens 2003 (P.B. 2003, no 82)

    • -

      Landsbesluit AVBZ-premie-inkomensgrens 2004 (P.B. 2005, no 46)

    • -

      Landsbesluit AVBZ-premie-inkomensgrens 2005 (P. B. 2006, no 25)

    • -

      Landsbesluit AVBZ-premie-inkomensgrens 2006 (P.B. 2006, no 55)

    • -

      Landsbesluit AVBZ-premie-inkomensgrens 2007 en 2008 (P.B. 2008, no 69)

    • -

      Aanpassingslandsverordening AVBZ (P.B. 1997, no 316)

    • -

      Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 83)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 26ste juli 1960 ter uitvoering van artikel 5, derde en vierde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 83)

    • -

      Ministeriële beschikking van de 22ste augustus 1960 ter uitvoering van artikel 2, sub c van het landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 26ste juli 1960 (P.B. 1960, no 131) ter uitvoering van artikel 5, derde en vierde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 8ste mei 1973 ter uitvoering van artikel 5, vierde lid, sub c, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 83) en artikel 6, vierde lid, sub c, van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1973, no 82)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 7, zesde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 83) (P.B. 1974, no 48)

    • -

      Aanpassing van de pensioenbedragen aan de prijsindexcijfers: P.B. 1974, no’s 53, 63; P.B. 1975, no 262; P.B. 1978, no 96; P.B. 1979, no 151; P.B.1980, no 243; P.B. 1981, no 382; P.B. 1982, no’s 94, 356; P.B.1983, no 145; P.B.1985, no 31; P.B. 1986, no 57; P.B. 1987, no 16; P.B. 1988, no’s 6, 97; P.B. 1989, no 85; P.B. 1991, no 29; P.B. 1992, no 24; P.B. 1993, no 11; P.B. 1994, no 57; P.B. 1994, no 151

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen. van de 29ste december 1995 ter uitvoering van artikel 7a, zevende lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1995, no 240)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 10de mei 1996 ter uitvoering van de artikelen 7, zesde lid, en 7a, negende lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1996, no 57)

    • -

      Aanpassing van het pensioenbedrag onderscheidenlijk de toeslag aan de prijsindexcijfers: P.B. 1996, no 193; P.B. 1996, no 199; P.B. 1997, no 341; P.B. 1998, no 243; P.B. 1999, no 231); P.B. 2000, no153; P.B. 2001, no 136; P.B. 2003, no13; P.B. 2004, no 26; P.B. 2005, no 27; P.B. 2006, no 17 en P.B. 2008, no 80

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 26ste juli 1960 ter uitvoering van art. 8, zevende lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 134)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 26ste juli 1960 ter uitvoering van artikel 12, derde en zesde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 135)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 26ste juli 1960 ter uitvoering van artikel 38, tweede lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no, 136)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 26ste juli 1960, ter uitvoering van artikel 43 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 137)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 26ste juli 1960, ter uitvoering van artikel 49 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 138)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 26ste juli 1960, ter uitvoering van artikel 56 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 139)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 18de januari 1979 ter uitvoering van artikel 13, vijfde lid van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1979, no 59)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 18de januari 1979 ter uitvoering van artikel 16, vijfde lid van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 194) en artikel 13, vijfd lid van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1979, no 60)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 29ste augustus 1960 ter uitvoering van artikel 7 van de Landsverordening van de 29ste augustus 1960 (P.B. 1960, no 157), houdende beperking van de uitbetaling van een overheidspensioen bij gelijktijdige aanspraak op een pensioen krachtens de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 158)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 15de maart 1982 ter uitvoering van artikel 26, vierde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (vaststelling premie-inkomensgrens) P.B. 1982, no’s 149 en 358; P.B. 1984, no 54; P.B.1985, no 32; P.B. 1987, no 13; P.B. 1988, no’s 9 en 94; P.B. 1989, no 86; P.B. 1991, no 31; P.B. 1992, no 23; P.B. 1993, no 10 en P.B. 1994, no’s 19 en 150

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 26, zesde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1996, no 201) (vaststelling premie-inkomensgrens) P.B. 1997, no 343; P.B. 1998, no 245; P.B. 1999, no 233; P.B. 2000, no 155; P.B. 2001, no 138; P.B. 2003, no 15; P.B. 2004, no 28; P.B. 2005, no 29; P.B. 2006, no 19; P.B. 2007, no 53 en P.B. 2008, no 80

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste december 1965 ter uitvoering van artikel 26, lid 7, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 83) en artikel 29 lid 7 van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, 197)(vaststelling premiepercentage) P.B. 1987, no 14; P.B.1987, no 149; 1992, no 22; P.B. 1993, no 9; P.B.1994, no 58; P.B. 1994, no 149; P.B. 1995, no 238; P.B. 1996, 200; P.B.1997, no 342; P.B. 1998, no 244; P.B. 1999, no 232; P.B. 2000, no 154; P.B. 2001, no 137; P.B. 2003, no 14; P.B. 2004, no 27; P.B. 2005, no 28 en P.B. 2006, no 18

    • -

      Gezamenlijke beschikking A.O.V/A.W.W. en Loonbelasting 1976 (P.B. 1978, no 296)

    • -

      Landsverordening Algemene Weduwen- en wezenverzekering (P.B.1965, no 194)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste december 1965 ter uitvoering van artikel 6, lid 4 van de Landsverordening Algemene Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 196)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 19de maart 1974 ter uitvoering van artikel 11, zevende lid, van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1974, no 47) (aanpassing pensioenbedragen aan het prijsindex-cijfer) P.B. 1974, no 49; P.B. 1974, no 65; P.B. 1975, no 257; P.B. 1978, no 95; P.B. 1979, no 150; P.B. 1980, no 244; P.B. 1981, no 383; P.B. 1982, no’s 93 en 354; P.B. 1983, no142; P.B. 1985, no 28; P.B. 1986, no 55; P.B. 1987, no 18; P.B. 1988, no’s 7 en 98; P.B. 1989, no 88; P.B. 1991, no 32; P.B. 1992, no 26; P.B. 1993, no 13; P.B. 1994, no’s 22 en 153; P.B. 1996, no’s 194 en 202; P.B. 1997, no 344; P.B. 1998, no 246; P.B. 1999, no 234; P.B. 2000, no 156; P.B. 2001, no 139; P.B. 2003, no 16; P.B. 2004, no 29; P.B. 2005, no 30; P.B. 2006, no 20 en P.B. 2008, no 79

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 2de December 1974 tot vaststelling van het inkomen bedoeld in artikel 29, vierde lid en van het premiepercentage bedoeld in artikel 30, eerste lid, van de Landsverordening Algemene Weduwen en Wezenverzekering (P.B. 1974, no 210) (vaststelling premie inkomensgrens) P.B. 1982, no’s 108, 149 en 357; P.B. 1983, no 143; P.B. 1985, no 29; P.B. 1987, no 12; P.B.1988, no’s.10, 93 en 89; P.B. 1991, no 33; P.B. 1992, no 25; P.B.1993, no12 en P.B. 1994, no’s 21 en 152

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen ter uitvoering van artikel 29, zesde lid van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 194)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, t..u.v. art. 29 lid 6 P.B.1996, no 203 (vaststelling premie-inkomensgrens); P.B. 1997, no 345; P.B. 1998, no 247; P.B. 1999, no 235; P.B. 2000, no 157; P.B. 2001, no140; P.B. 2003, no17; P.B. 2004, no 30; P.B. 2005, no 31; P.B. 2006, no 21; P.B. 2007, no 52; P.B. 2008, no 79;

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste december 1965 ter uitvoering van artikel 26, lid 7, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no 83) en artikel 29 lid 7 van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 194) (P.B. 1965, 197) (vaststelling premiepercentage)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 21ste januari 1987 tot vaststelling van het premiepercentage bedoeld in artikel 30, eeste lid, van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 194) (P.B. 1987, no 11) (vaststelling premiepercentage) P.B. 1987, no 150; P.B. 1992, no 27; P.B. 1993, no 14; P.B. 1994, no’s 23 en 154; P.B. 1995, no 239; P.B. 1996, no 204; P.B. 1997, no 346; P.B. 1998, no 248; P.B. 1999, no 236; P.B. 2000, no 158; P.B. 2001, no 141; P.B. 2003, no 18; P.B. 2004, no 31; P.B. 2005, no 32; P.B. 2006, no 22; P.B. 2007, no 52 en P.B. 2008, no 79

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van 21ste december 1965 ter uitvoering van artikel 39, lid 2 van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 194) (P.B. 1965, no 200)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van 21ste december 1965 ter uitvoering van artikel 42 van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 194) (P.B. 1965, no 201)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van 21ste december 1965 no 4 ter uitvoering van artikel 48 van de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (P.B. 1965, no 194) (P.B. 1965, no 202)

    • -

      Cessantia-landsverordening (P.B. 1983, no 85)

    • -

      Landsbesluit beheers- en beleggingsregelen Cessantiafonds (uitv. art. 6, lid 3)

    • -

      Landsbesluit van de 12de februari 1985, no 15 ter uitvoering van artikel 9 van het Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 2de december 1983 (P.B. 1983, no 126) ter uitvoering van artikel 6, derde lid, van de Cessantia-landsverordening (P.B. 1983, no 85) (P.B. 1985, no16)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 2de december 1983 ter uitvoering van artikel 7, lid 1 van de Cessantia-landsverordening (P.B. 1983, no 85) (P.B. 1983, no 132) (vaststelling bijdrage)(P.B. 1985, no 40)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 2de december 1983, ter uitvoering van artikel 9, lid 3 van de Cessantia-landsverordening (1983, no 85) (P.B. 1983, no 127)

    • -

      Verordening houdende voorzieningen betreffende de verzorging van oorlogs- slachtoffers en hun nabestaanden (Algemeene Oorlogsongevallenregeling)(P.B. 1943, no 202)

    • -

      Beschikking van den 25sten October 1943, no 8426, houdende instelling van de Commissie, bedoeld in artikel 6 van de Algemeene Oorlogsongevallenregeling (P.B. 1943, no 202) en de regeling van de werkwijze van deze commissie. (P.B. 1943, no 214)

    • -

      Besluit van den 7den December 1943 ter uitvoering van artikel 32, lid 1 van de Algemeene Oorlogsongevallenregeling (P.B. 1943, no 202) (P.B. 1943, no 254)

    • -

      Besluit van 14den Augustus 1944 tot uitvoering van artikel 8b der Algemeene Oorlogsongevallenregeling (P.B. 1943, no 202) (P.B. 1944, no 165).

Het ijkwezen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder E, punt 8, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 98, eerste lid, van de Staatsregeling.

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

  • -

    IJklandsverordening 1956 (P.B. 1967, no 38)

  • -

    Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 19de februari 1960 ter uitvoering van artikel 9 letter a van de IJklandsverordening 1956 (P.B.1960, no 27)

  • -

    Reglement op de maten, gewichten, meet- en weegwerktuigen (P.B. 1956, no 75)

  • -

    Reglement op de meters voor electrische energie (P.B. 1963, no 172)

  • -

    Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 9de Juli 1956 ter uitvoering van artikel 20 onder a van de IJklandsverordening 1956 (P.B. 1956, no 72)

  • -

    Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 9de Juli 1956 ter uitvoering van artikel 27 van de IJklandsverordening 1956 (P.B. 1956, no 73)

  • -

    Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 1ste april 1959 ter uitvoering van artikel 9 letter a van de IJklandsverordening 1956 (P.B. 1959, no 48)

  • -

    Landsbesluit, houdende algemene maatregelen ter uitvoering van artikel 14, van de IJklandsverordening 1956 (P.B. 1991, no 10)

Het onderwijs en de cultuur

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder E, punt 8, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 139 van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen

artikel 140 van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen;

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Leerplichtlandsverordening (P.B. 1991, no 85)

    • -

      Landsverordening onderwijskundige experimenten (P.B. 1998, no 6)

    • -

      Landsverordening officiële talen (P.B. 2007, no 20)

    • -

      Landsbesluit schrijfwijze Papiamentu en Nederlands (P.B. 2008, no 88)

    • -

      Landsverordening houdende de invoering van een Koninkrijksdag als feestdag voor de Nederlandse Antillen (P.B. 2008, no 50).

    • -

      Landsverordening funderend onderwijs (P.B. 2008, no 84)

    • -

      Beschikking voorschriften schoolontwikkelingsplan funderend onderwijs (P.B. 2009, no 3)

    • -

      Regeling vakantiedagen funderend onderwijs (P.B. 2009, no 4)

    • -

      Beschikking onderwijskundig rapport funderend onderwijs. (P.B. 2009, no 5)

    • -

      Landsbesluit kerndoelen funderend onderwijs (P.B. 2009, no 8)

    • -

      Landsverordening voortgezet onderwijs. (P.B. 1979, no 29)

    • -

      Landsbesluit eindexamens lerarenopleiding Motorvoertuigentechniek (P.B. 1983, no 74)

    • -

      Landsbesluit adviesprocedure voortgezet onderwijs (P.B. 1983, no 82)

    • -

      Landsbesluit opleiding onderwijzers 1985 (1985, no 136)

    • -

      Landsbesluit eindexamens Lerarenopleiding Agrarische Praktijk. (P.B. 1982, no 70)

    • -

      Landsbesluit dagscholen v.w.o., h.a.v.o., v.s.b.o. (P.B. 1985, no 155)

    • -

      Landsbesluit lager onderwijs diploma’s (P.B. 1986, no 127)

    • -

      Landsbesluit eindexamens Opleiding Onderwijzers (P.B.1986, no 137)

    • -

      Landsbesluit kerndoelen basisvorming. (P.B. 2000, no 58)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 32, tweede lid, tweede volzin, van de Landsverordening voortgezet onderwijs (P.B. 2000, no 139)

    • -

      Landsbesluit voorschriften onderwijsbevoegdheid niet-Antilliaanse diploma's (P.B. 2000, no 142)

    • -

      Ministeriële beschikking ter uitvoering van artikel 1, vijfde lid, van het Landsbesluit voorschriften onderwijsbevoegdheid niet-Antilliaanse diploma's (P.B. 2000, no 143)

    • -

      Landsbesluit bevoegdheidsverklaring leraren (P.B. 2000, no 144)

    • -

      Ministeriële beschikking ter uitvoering van artikel 2, vijfde lid, van het Landsbesluit bevoegdheidsverklaring leraren (P.B. 2000, no 145)

    • -

      Landsbesluit eindexamens v.w.o., h.a.v.o, v.s.b.o. (P.B. 2008, no 54)

    • -

      Bevoegdhedenregeling v.w.o., h.a.v.o., v.s.b.o., h.b.o. (P.B. 2008, no 56)

    • -

      Landsverordening van de 25ste januari 1983 regelende het voeren van de titel ingenieur (ing.) (P.B. 1983, no 28)

    • -

      Landsverordening secundair beroepsonderwijs en educatie (P.B. 2008, no 37) Landsbesluit opleiding en examens landmeetkundigen (P.B. 1956, no 106)

    • -

      Landsbesluit opleiding en examens landmeetkundig opnemertekenaar. (P.B. 1978, no 256).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, regelende de instelling van cursussen ten behoeve van de ontwikkeling van gedetineerden in het Eilandgebied Curaçao (P.B. 1998, no 136).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, regelende de instelling van cursussen ten behoeve van de ontwikkeling van gedetineerden in het Eilandgebied Sint Maarten (P.B. 1998, no 162)

    • -

      Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1979, no 27).

    • -

      Regeling onderwijs en examens faculteit der sociale en economische wetenschappen Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1983, no 60).

    • -

      Regeling onderwijs en examens faculteit der technische wetenschappen Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1984, no 83).

    • -

      Promotiereglement Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1980, no 268).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 35 van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1985, no 144).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, tot vaststelling van de regeling onderwijs en examens voor de faculteit der geneeskunde van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (P.B.1987, no 90).

    • -

      Regeling onderwijs en examens faculteit der rechtsgeleerdheid Universiteit van de Ned. Antillen 1992 (P.B. 1993, no 64).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van de artikelen 31a en 33 van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 2007, no 4).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 22, zevende lid, van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 2008, no 11).

    • -

      Huisvestingstoelageregeling 1949 (P.B. 1949, no 124).

    • -

      Landsstudietoelagenregeling. (P.B. 1961, no 78).

    • -

      Landsbesluit ter uitvoering van artikel 6 van de Landsstudietoelagenregeling (P.B.1982, no 176).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, tot uitvoering van artikel 6a van de Landsstudietoelagenregeling (P.B. 1969, no 22).

    • -

      Ministeriële Beschikking ter uitvoering van artikel 8 van de Landsstudietoelagenregeling (P.B. 1962, no 74).

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, regelende de toekenning van overtocht aan c.q. vergoeding van overtochtkosten aan of ten behoeve van Antilliaanse jongelieden, die niet in aanmerking komen voor toekenning van een studietoelage op grond van de wettelijke regelingen met betrekking tot het verlenen van studietoelagen, voor het studeren aan onderwijsinrichtingen of het volgen van een studie of opleiding buiten de Nederlandse Antillen (P.B. 1961, no 95).

    • -

      Ministeriële Beschikking ter uitvoering van artikel 8 van het Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, regelende de toekenning van overtocht aan c.q. vergoeding van overtochtkosten aan of ten behoeve van Antilliaanse jongelieden, die niet in aanmerking komen voor toekenning van een studietoelage op grond van de wettelijke regelingen met betrekking tot het verlenen van studietoelagen, voor het studeren aan onderwijsinrichtingen of het volgen van een studie of opleiding buiten de Nederlandse Antillen (P.B. 1962, no 37)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 81 van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht houdende regelen voor het toekennen van een huis-vestingstoelage, alsmede het verlenen van overtocht c.q. het toekennen van een vergoeding terzake van overtochtskosten ten behoeve van minderjarige wettige-, gewettigde-, en stief-kinderen van de ambtenaren in dienst van de Nederlandse Antillen met standplaats Aruba, Bonaire of de Bovenwindse Eilanden in verband met het bezoeken van een in de Nederlandse Antillen buiten de standplaats van de ambtenaar gevestigde inrichting van dagonderwijs (P.B. 1966, no 102)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, tot vaststelling van het bedrag welke door het Land wordt verstrekt ter aanvulling van de eilandelijke huisvestingstoelage van studenten. (P.B. 1997, no 242)

    • -

      Landsbesluit, houdende vaststelling van een instructie voor de adjunct-inspecteurs van het onderwijs (P.B. 1957, no 89)

    • -

      Monumentenlandsverordening 1989 (P.B. 1989, no 55)

    • -

      Landsbesluit bepalende de opneming in het Publicatieblad van de geldende tekst van de Landsverordening van den 3den maart 1923, houdende beginselen en voorschriften omtrent maatregelen ten opzichte van jeugdige personen (P.B. 1968, no 77).

    • -

      Arbeidsbesluit jeugdige personen (P.B. 1989, no 47)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, houdende toepassing van artikel 8, tweede lid, van de Landsverordening minimumlonen (P.B. 1993, no 72)

    • -

      Landsverordening sociale vormingsplicht (P.B. 2005, no 72)

De telecommunicatie

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onderdeel E, punt 10, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

-artikel 147 van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen:

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

  • -

    Landsverordening op de telecommunicatievoorzieningen (P.B. 1995, no 196)

  • -

    Landsbesluit opgedragen telecommunicatiediensten P.B. 1995, no 220

  • -

    Landsbesluit geschillenbeslechting concessiehouders P.B. 1995, no 221

  • -

    Landsbesluit limitering aansprakelijkheid telecommunicatie P.B. 1995, no 222

  • -

    Landsbesluit Raad van Advies en Overleg inzake telecommunicatie P.B. 1995, no 223

  • -

    Landsbesluit randapparatuur P.B. 1995, no 224

  • -

    Landsbesluit radio-elektrische inrichtingen P.B. 1998, no 18

  • -

    Beschikking vrijstelling telecommuncatiemachtiging P.B. 1998, no 259

  • -

    Landsbesluit draadomroep- en kabelinrichtingen P.B. 1998, no 20

  • -

    Landsbesluit vrijstelling zendmachtiging overheidsinstanties P.B. 1999, no 86

  • -

    Landsbesluit telecommunicatie scheepvaart P.B. 1999, no 208

  • -

    Reglement maritieme radiocommunicatie examens P.B. 2000, no 37

  • -

    Landsbesluit radioamateurs P.B. 1999, no 209

  • -

    Reglement amateurradiozendexamens P.B. 2000, no 38

  • -

    Beschikking vergoedingen telecommunicatievoorzieningen P.B. 2008, no 58

  • -

    Landsverordening Bureau Telecommunicatie en Post P.B. 2006, no 69

  • -

    Televisie-landsverordening (P.B. 1971, no 33)

  • -

    Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 3 van de Televisie-landsverordening (voorschriften voor een televisieinrichting) ( P.B. 1972, no 236)

  • -

    Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van 5, eerste lid, onder f, van de Televisie-landsverordening (voorschriften voor het aanprijzen van sterke drank) (P.B. 1972, no 237)

  • -

    Landsbesluit televisiereclame voor geneesmiddelen 2000 P.B. 2000, no 59).

Het milieu- en het natuurbeheer, alsmede de natuurbescherming

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2, onder E, punt 11, van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen, voorzover nog niet gedecentraliseerd.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening grondslagen natuurbeheer en -bescherming (P.B. 1998, no 49)

    • -

      Ministeriële Beschikking van de 23ste november 2001 ter uitvoering van artikel 8B van de Landsverordening grondslagen natuurbeheer en –bescherming (P.B. 2001, no 24)(betreft uitsluitend het Eilandgebied Curaçao)

    • -

      Ministeriële Beschikking van de 1ste februari 2007 ter uitvoering van artikel 7B, derde lid, van de Landsverordening grondslagen natuurbeheer en –bescherming (P.B. 2007, no 12)

    • -

      Ministeriële Beschikking van de 1ste februari 2007 ter uitvoering van artikel 5, vijfde lid, van de Landsverordening grondslagen natuurbeheer en –bescherming (P.B. 2007, no 13)

    • -

      Ministeriële Beschikking van de 4de mei 2007 ter uitvoering van artikel 8B van de Landsverordening grondslagen natuurbeheer en –bescherming (P.B. 2007, no 29)

    • -

      Verordening van den 20sten Juli 1926, tot bescherming van diersoorten, nuttig voor land- en ooftbouw of die langzamerhand uitsterven en op welker voortbestaan prijs wordt gesteld (P.B. 1926, no 60)

    • -

      Besluit ter uitvoering van artikel 12 van de Verordening van den 20sten Juli 1926 (P.B. 1926, no 60), tot bescherming van diersoorten, nuttig voor land- en ooftbouw of die langzamerhand uitsterven en op welker voortbestaan prijs wordt gesteld (P.B. 1931, no 59).

De heffing van invoerrechten, bijzondere invoerrechten, uitvoerrechten, accijnzen en omzetbelasing ter zake van invoer van goederen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 2a, eerste lid, onderdeel A, onder 1° en 2°, voor zover het betreft de heffing van invoerrechten, bijzondere invoerrechten, uitvoerrechten, accijnzen en omzetbelasing op invoer.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening In- en Uitvoer (P.B. 1968, no 42)

    • -

      Landsbesluit invoerverbod kippeneieren (P.B. 1972, no 180)

    • -

      Landsbesluit Invoerheffing maandverband en papieren zakdoekjes (P.B. 1977, no 208)

    • -

      Besluit invoerverbod verse groente- en fruitsoorten 1984 (P.B. 1984, no 77)

    • -

      Invoerverbod komkommers, paprika's, aubergines en hete pepers 1985 (P.B. 1985, no 79)

    • -

      Besluit origine-certificaat van de Nederlandse Antillen (P.B. 1987, no 109)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 4 van de Landsverordening In- en Uitvoer (economische sancties Irak en Koeweit) (P.B. 1990, no 79)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van art. 4, eerste lid, onderdeel a, van de Landsverordening In- en Uitvoer houdende een uitvoerverbod van bepaalde goederen naar Libië (P.B. 1992, no 78)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uivoering van artikel 4, eerste lid, onderdeel a, houdende een in- en uitvoerverbod van goederen afkomstig van respectievelijk bestemd voor de Federale Republiek Joegoslavië (Servie en Montenegro) (P.B. 1992, no 82)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering artikel 4, eerste lid, van de Landsverordening In- en Uitvoer (P.B. 1968, no 42), houdende een uitvoerverbod van bepaalde goederen bestemd voor Angola (P.B. 1994, no 51)

    • -

      Landsbesluit minimum uitvoerprijs halfwitte langkorrelige rijst 1994 (P.B. 1994, no 60)

    • -

      Landsbesluit afbouw van een aantal economische heffingen (P.B. 2001, no 120)

    • -

      Beschikking zekerheidsstelling rijst (P.B. 2002, no 136)

    • -

      Landsbesluit uitvoervergunning LGO suiker (P.B. 2006, no 56)

    • -

      Landsbesluit uitvoervergunning LGO rijst (P.B. 2006, no 57).

XVI De heffing van indirecte belastingen met uitzondering van omzetbelasting ter zake van invoer van goederen, invoerrechten, bijzondere invoerrechten, uitvoerrechten en accijnzen, alsmede de heffing van directe belastingen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2a, eerste lid, onderdeel A, voor zover het betreft de heffing behoudens die van omzetbelasting ter zake van invoer van goederen, invoerrechten, bijzondere invoerrechten, uitvoerrechten en accijnzen;

  • -

    artikel 2a, eerste lid, onderdeel B, voor zover het betreft de heffing.

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

XVII. De invordering van indirecte belastingen met uitzondering van omzetbelasting ter zake van invoer van goederen, invoerrechten, bijzondere invoerrechten, uitvoerrechten en accijnzen

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

artikel 2a, eerste lid, onderdeel A, voor zover het betreft de invordering behoudens die van omzetbelasting ter zake van invoer van goederen, invoerrechten, bijzondere invoerrechten, uitvoerrechten en accijnzen;

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

XVIII. De ruimtelijke ontwikkeling

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening grondslagen ruimtelijke ontwikkelingsplanning (P.B. 1976, no 195).

XIX. De Kamers van Koophandel

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 143 van de Staatsregeling.

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening op de Kamers van Koophandel en Nijverheid 1944, 201 (P.B. 1944, no 201)

Kiesreglement voor de Kamers van Koophandel en Nijverheid 1944 (P.B. 1944, no 202)

  • -

    Handelsregisterverordening (P.B. 1944, no 203)

  • -

    Besluit van den 27sten December 1945 ter uitvoering van artikel 2, lid 2 sub 3o. en 4o. van de “Handelsregisterverordening” (P.B. 1946, no 32)

  • -

    Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 28ste juni 1982 ter uitvoering van artikel 15, eerste lid, van de Handelsregisterverordening (P.B. 1982, no 172)

  • -

    Handelsregisterbesluit 1946, 41 (P.B. 1946, no 41).

XX. De mijnwetwetgeving

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 147 van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen met uitzondering van de mijnbouw in de territoriale zee of in de exclusieve economische zone.

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen

    • -

      Curaçaosche Mijnwet (P.B. 1909, no 43), voor zover het betreft het Eilandgebied Curaçao

    • -

      Besluit van den 7de Maart 1912, no 49, tot uitvoering van artikel 8, lid 2, der Curaçaosche mijnwet (P.B. 1912, no 18), voor zover het betreft het Eilandgebied Curaçao

    • -

      Mijnverordening (P.B. 1911, no 6), voor zover het betreft het Eilandgebied Curacao.

XXI. De bedrijven van openbaar nut

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening van de 28ste April 1949, regelende de verplichting tot publicatie der boekhoudkundige gegevens van bedrijven van openbaar nut (P.B. 1949, no 52).

XXII. De statistiek

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Statistieklandsverordening (P.B.1976, no 145)

    • -

      Landsbesluit nationale rekeningen (P.B 1981, no 41)

    • -

      Landsbesluit sociaal-economische statistieken 1994 (P.B. 1994, no 67)

    • -

      Landsbesluit Conjunctuurindicatoren (P.B 1998, no 187)

    • -

      Lansbesluit houdende instelling van een Centraal Bureau voor de Statistiek (P.B. 1980, no 32).

    • -

      Verordening van den 21sten Juni 1929, tot het vaststellen van bepalingen nopens het aanleggen en bijhouden van bevolkingsregisters (P.B. 1929, no 89)

    • -

      Besluit ter uitvoering van de verordening (P.B. 1929, no 103)

    • -

      Landsverordening Volkstellingen (P.B. 1971, no 171)

    • -

      Landsbesluit Algemene Volkstellingen (P.B. 1971, no 172).

XXIII. Reclassering

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Reclasseringsbesluit 1953 (P.B. 1960, no 165).

XXIV. Voogdijraad

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

XXV. Onteigening

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      artikel 99, eerste en tweede lid, van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen.

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Onteigeningsverordening (P.B.1960, no 161)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen van de 19de april 1961 ter uitvoering van artikel 79 lid 2 van de Onteigeningsverordening (P.B.1961, no 58)

    • -

      Besluit van den 30sten Augustus 1939 houdende regelen omtrent vordering van goederen ten behoeve van de volkshuishouding en/of landsverdediging (P.B. 1939, no 72).

XXVI. Economische Zaken

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

    • -

      Landsverordening ter bevordering van bedrijfsvestiging en hotelbouw (P.B. 1953, no 194)

    • -

      Landsverordening renovatie hotels (P.B. 1985, no 150)

    • -

      Landsverordening belastingfaciliteiten industriële ondernemingen (P.B. 1985, no 146)

    • -

      Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling (P.B. 1964, no 77)

    • -

      Zegelverordening 1908 (P.B. 1908, no 52)

    • -

      Zegelbesluit (P.B. 1958, no 36)

    • -

      Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van het eerste lid van artikel 57 onder twintig van de Zegelverordening 1908 (P.B. 1962, no 80)

    • -

      Absintverordening 1925 (P.B. 1926, no 12)

    • -

      Landsbesluit etikettering levensmiddelen (P.B. 2005, no 16)

    • -

      Landsbesluit in- en uitvoerverbod pluimveevlees en -producten 2007 (P.B. 2007, no 30).

XXVII Jeugd en Jongeren

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

XXVIII Sociale Ontwikkeling

  • a.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel a, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • b.

    Vermelding in verband met artikel 16, eerste lid, onderdeel c, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen

  • c.

    Vermelding in verband met artikel 3, eerste lid, van de Overgangsregeling decentralisatie Nederlandse Antillen:

Geen