Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT van de 18de september 1985, no. 35 houdende instelling van een werkgroep tot onderzoek van de mogelijkheden tot versterking en herstructurering van de economie in de Nederlandse Antillen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT van de 18de september 1985, no. 35 houdende instelling van een werkgroep tot onderzoek van de mogelijkheden tot versterking en herstructurering van de economie in de Nederlandse Antillen
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Aangezien een inwerkingtredingsbepaling in dit besluit ontbreekt, is het krachtens artikel 4, vierde lid, van het Uitvoeringsbesluit Eilandenregeling Bonaire en Bovenwindse Eilanden (P.B. 1951, no. 117) in werking getreden met ingang van de tiende dag na die van de afkondiging.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

04-11-1985Nieuwe regeling

18-09-1985

P.B. 1985, no. 126

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT van de 18de september 1985, no. 35 houdende instelling van een werkgroep tot onderzoek van de mogelijkheden tot versterking en herstructurering van de economie in de Nederlandse Antillen

Artikel 1

  • 1. Ingesteld wordt een werkgroep tot onderzoek van de mogelijkheden tot versterking en herstructurering van de economie van de Nederlandse Antillen (werkgroep Vehena), die is samengesteld uit personen in dienst van de Regering van de Nederlandse Antillen of van een of meer eilandgebieden, en personen afkomstig uit kringen van werknemers en particuliere werkgevers en voor zover wenselijk uit andere geledingen van de Nederlands-Antilliaanse maatschappij.

  • 2. De leden van de werkgroep worden benoemd door de Gouverneur.

Artikel 2

  • 1. De voorzitter van de werkgroep wordt benoemd door de Gouverneur.

  • 2. De Gouverneur benoemt tevens een lid van de werkgroep tot waarnemend voorzitter ter vervanging van de voorzitter bij diens belet of ontstentenis.

  • 3. De Gouverneur benoemt een landsdienaar tot lid en secretaris van de werkgroep.

  • 4. De werkgroep kan gebruik maken van het personeel, de vergaderlokaliteit en de overige materiële voorzieningen die aan de I.D.W. ten dienste staan.

Artikel 3

  • 1. De taak van de werkgroep is:

  • 1. Coördinerend op te treden bij de uitvoering van de reeds verrichte danwel te verrichten onderzoeken;

  • 2. de ontwikkelingen op monetair, financieel-economisch sociaal gebied nauwlettend te volgen en te evalueren;

  • 3. haar bevindingen, verkregen op grond van de voorgaande werkzaamheden, via aktiegerichte nota's aan de Regering te rapporteren, waarbij suggesties worden gedaan betreffende de wijze waarop de Regering kan ingrijpen, gewenste ontwikkelingen kan bevorderen en ongewenste ontwikkelingen tot staan kan brengen danwel te niet doen.

  • 2. De werkgroep dient zoveel mogelijk, alle takken van bedrijvigheid, bij de uitvoering van haar taak te betrekken.

Artikel 4

  • 1. De werkgroep vergadert zo dikwijls als de voorzitter haar bijeenroept, doch tenminste tweemaal maandelijks. Na 30 juni 1986 kan de frequentie van vergaderen door de voorzitter in overleg met de Minister-President verminderd worden.

  • 2. De werkgroep stelt in onderling overleg haar werkwijze vast.

  • 3. De werkgroep heeft de bevoegdheid deskundigen uit te nodigen om haar van raad te dienen.

Artikel 5

Wanneer leden van de werkgroep ingevolge een oproep of met goedkeuring van de voorzitter vergaderingen bijwonen of onderzoek verrichten op een ander eiland dan waarop zij woonachtig zijn, is het hun toegestaan reis- en verblijfkosten te declareren overeenkomstig de bepalingen geldend voor ambtenaren reizende in de eerste klasse, en zijn de bepalingen van het Landsbesluit Verzekering vliegrisico's 1952 (P.B. 1952, no. 10), zoals gewijzigd, op hen van toepassing.

Artikel 6

  • 1. Dit landsbesluit wordt in het Publikatieblad en in de Curaçaosche Courant bekend gemaakt.

  • 2. De namen van de personen die tot lid van de werkgroep worden benoemd worden in de Curaçaosche Courant bekend gemaakt.