Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van den 28ste maart 1984 nopens het aanvaarden van de door de Staat der Nederlanden gedurende het jaar 1982 en de daarop volgende jaren te verlenen financiële medewerking aan ontwikkelingsprojecten

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van den 28ste maart 1984 nopens het aanvaarden van de door de Staat der Nederlanden gedurende het jaar 1982 en de daarop volgende jaren te verlenen financiële medewerking aan ontwikkelingsprojecten
CiteertitelRegeling Aanvaarding van Nederlandse financiële medewerking
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

20-04-198401-01-1982Nieuwe regeling

28-03-1984

P.B. 1984, no. 43

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van den 28ste maart 1984 nopens het aanvaarden van de door de Staat der Nederlanden gedurende het jaar 1982 en de daarop volgende jaren te verlenen financiële medewerking aan ontwikkelingsprojecten

Artikel 1

Ten name en ten laste van de rechtspersoon de Nederlandse Antillen kan financiële medewerking van Nederland worden aanvaard, welke medewerking bestaat in bijdragen te verstrekken ten laste van de begroting van de Staat der Nederlanden over enig dienstjaar, te beginnen bij het dienstjaar 1982.

Artikel 2

De aanvaarding geschiedt in dier voege, dat een gedeelte van het door de Staat der Nederlanden telkenjare ter beschikking gestelde bedrag als schenking, en een gedeelte in de vorm van een lening wordt aanvaard.

Artikel 3

Een lening als bedoeld in het voorgaande artikel wordt opgenomen bij de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V. onder garantie van de Staat der Nederlanden en onder de navolgende voorwaarden:

  • a.

    over de opgenomen leningsbedragen van 2½% per jaar, welke rente vervalt en betaalbaar is op 31 december van elk jaar;

  • b.

    de terugbetaling van het totaal der op iedere lening opgenomen bedragen vindt plaats in 22 jaarlijkse annuïteiten, waarvan de eerste vervalt per 31 december van het achtste jaar na het dienstjaar waarin het bedrag van de betreffende lening door de Staat der Nederlanden ter beschikking gesteld is;

  • c.

    het verschil tussen de marktvoorwaarden, onder welke deze leningen kunnen worden opgenomen en de door de Nederlandse Antillen te betalen rente wordt bij wijze van rentesubsidie ten laste van de Nederlandse begroting gebracht.

Artikel 4

  • 1. De gelden, verkregen uit de in artikel 1 bedoelde financiële medewerking, kunnen ter beschikking worden gesteld van de eilandgebieden Aruba en Curaçao en/of andere rechtspersonen, al naar gelang de behoefte in verband met de uitvoering der met de onderhavige bijdragen te financieren projekten.

  • 2. Voor de terbeschikkingsstelling van gelden zullen de voorwaarden en bepalingen, zoals door de Nederlandse Antillen voor die terbeschikkingstelling opgesteld, in een overeenkomst worden vastgesteld.

  • 3. De beheers- en bestuursregelen geldende voor de derde fase van het Meerjarenplan Nederlandse Antillen, vastgesteld in het Landsbesluit houdende algemene maatregelen van de 3de juni 1981 (P.B. 1981, no. 156) zijn ongewijzigd van toepassing, met dien verstande, dat bij de uitvoering van het in de artikelen 1, 2 en 5 van genoemd landsbesluit bepaalde in plaats van ,,Vice-Minister-President” gelezen wordt ,,Minister voor Nederlands-Antilliaanse Zaken”.

Artikel 5

De renten en kosten vallende op de in de voorgaande artikelen bedoelde financiële bijdragen komen, voor zover ter beschikking staan van de Nederlandse Antillen, de eilandgebieden of andere rechtspersonen, ten laste daarvan in dezelfde verhouding als waarin de verdeling van de bijdragen over de Nederlandse Antillen, de eilandgebieden Aruba en Curaçao en die andere rechtspersonen heeft plaatsgevonden.

Artikel 6

  • 1. Onverminderd het bepaalde in het volgende lid van dit artikel worden bij landsbesluit houdende algemene maatregelen vastgesteld het bedrag dat in enig jaar overeenkomstig het bepaalde in artikel 1 aanvaard wordt, en de gedeelten die van dit bedrag het geschonkene en het ter leen verstrekte uitmaken.

  • 2. Over de jaren 1982 en 1983 kunnen de volgende bedragen, aangegeven in Nederlands courant, worden aanvaard:

    • -

      over 1982: zestig miljoen gulden (Nf 60.000.000,--) als schenking en zestig miljoen gulden (Nf 60.000.000,--) als lening, in totaal derhalve honderdtwintig miljoen gulden (Nf 120.000.000,--);

    • -

      over 1983: eveneens zestig miljoen gulden (Nf 60.000.000,--) als schenking en zestig miljoen (Nf 60.000.000,--) als lening, in totaal derhalve eveneens honderdtwintig miljoen gulden (Nf 120.000.000,--).

  • 3. Bij landsbesluit houdende algemene maatregelen wordt geregeld al hetgeen verder ter uitvoering van deze landsverordening vereist is.

Artikel 7

  • 1. Deze landsverordening kan worden aangehaald als ,,Regeling Aanvaarding van Nederlandse financiële medewerking”.

  • 2. Zij treedt in werking met ingang van de dag na die van haar afkondiging en werkt terug tot en met 1 januari 1982.