Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 26ste November 1956 ter uitvoering van de artikelen 457 en 459 van het Wetboek van Strafrecht voor Curaçao

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 26ste November 1956 ter uitvoering van de artikelen 457 en 459 van het Wetboek van Strafrecht voor Curaçao
CiteertitelLandsbesluit Opkopersregisters
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerpstrafrecht

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Het Wetboek van Strafrecht voor Curaçao is vervangen door het Wetboek van Strafrecht van de Nederlandse Antillen. Zie artikel 5 van de Landsverordening van de 9de januari 1958, houdende bepalingen met betrekking tot de benaming van de wetboeken, in de Nederlandse Antillen geldende, P.B. 1958, no. 2). Dit besluit vervangt het Besluit van de 1ste Mei 1916 (P.B. 1916, no. 18) tot vaststelling van voorschriften als bedoeld in artikel 459, eerste lid sub 2 van het Wetboek van Strafrecht voor de kolonie Curaçao.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Wetboek van Strafrecht van de Nederlandse Antillen, art. 457 en 459

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

13-12-195624-11-1956Nieuwe regeling

26-11-1956

P.B. 1956, no. 145

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 26ste November 1956 ter uitvoering van de artikelen 457 en 459 van het Wetboek van Strafrecht voor Curaçao

Artikel 1

De goud- of zilversmid, kashouder, horlogemaker, rijwielhandelaar, uitdrager, opkoper of tagrijn, bedoeld in de artikelen 457 en 459 van het Wetboek van Strafrecht voor Curaçao, is verplicht een register te houden, waarvan de bladen van een doorlopend nummer zijn voorzien en door het plaatselijk hoofd van politie van het eilandgebied zijner inwoning worden gewaarmerkt.

Artikel 2

In dit register zal door hem, onmiddellijk nadat de goederen door hem in ontvangst zijn genomen, aantekening worden gedaan van iedere koop, inruiling, aanneming als geschenk of in pand, gebruik of bewaringneming van goederen.

Artikel 3

De inschrijving geschiedt zonder witte vakken, gapingen of tussenruimten met aanduiding van de dag waarop, van de persoon van wie of van de verkoop op openbaar gezag, waarbij de goederen verkregen zijn. De schriftelijke toestemming, door of vanwege de bevelvoerende officier, waar zij vereist is, verleend, wordt aan het register gehecht.

Artikel 4

De in artikel 1 bedoelde personen zullen tevens in het register aantekenen, aan wie en op welke dag de goederen voor henzelf of namens hun lastgever door hen zijn verkocht, verruild, in pand gegeven of op enige andere wijze met hun medeweten of door hun toedoen uit hun bezit zijn geraakt.

Artikel 5

De opkoper, bedoeld in artikel 459 van het Wetboek van Strafrecht voor Curaçao is verplicht het door hem als zodanig gehouden register op eerste aanvrage ter inzage te geven aan het plaatselijk hoofd van politie of de door deze aangewezen ambtenaar, alsook aan de bevelvoerende officier of aan de door deze aangewezen officier of onderofficier.

Artikel 6

Het register als bedoeld in artikel 1 wordt ingericht conform het aan dit landsbesluit gehechte model.

Artikel 7

  • 1. Dit landsbesluit, hetwelk kan worden aangehaald als "Landsbesluit Opkopersregisters", treedt in werking met ingang van de dag na die van zijn afkondiging en werkt terug tot en met 24 November 1956.

  • 2. Met ingang van 24 November 1956 wordt het Besluit van de 1ste Mei 1916 (P.B. 1916, no. 18) tot vaststelling van voorschriften als bedoeld in artikel 459, eerste lid sub 2 van het Wetboek van Strafrecht voor de kolonie Curaçao, geacht te zijn vervallen.

Model van het Opkopersregister, behorende bij het Landsbesluit Opkopersregisters (P.B. 1956, no. 145).

......e bladzijde-waarmerk

Naam en Voornamen van de Opkoper:

Adres van de Opkoper: