Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 1ste september 2004, houdende vaststelling van de indicatoren met betrekking tot transacties in verband met het afnemen van financiële diensten, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel d, van het Landsbesluit aanwijzing financiële diensten melding ongebruikelijke transacties (P.B. 2000, no. 120) (Beschikking indicatoren ongebruikelijke transacties inzake fiduciaire diensten)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 1ste september 2004, houdende vaststelling van de indicatoren met betrekking tot transacties in verband met het afnemen van financiële diensten, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel d, van het Landsbesluit aanwijzing financiële diensten melding ongebruikelijke transacties (P.B. 2000, no. 120) (Beschikking indicatoren ongebruikelijke transacties inzake fiduciaire diensten)
CiteertitelBeschikking indicatoren ongebruikelijke transacties inzake fiduciaire diensten
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Het Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 7de augustus 2000 ter uitvoering van artikel 1, onderdeel a, onder 9, van de Landsverordening melding ongebruikelijke transacties (Landsbesluit aanwijzing financiële diensten melding ongebruikelijke transacties) (P.B. 2000, no. 120) wordt bij Landsverordening van de 26ste oktober 2009 tot wijziging van de Landsverordening melding ongebruikelijke transacties (P.B. 2009, no. 65) ingetrokken.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening melding ongebruikelijke transacties, art. 10, eerste lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

06-11-2004Nieuwe regeling

01-09-2004

P.B. 2004, no. 74

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 1ste september 2004, houdende vaststelling van de indicatoren met betrekking tot transacties in verband met het afnemen van financiële diensten, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel d, van het Landsbesluit aanwijzing financiële diensten melding ongebruikelijke transacties (P.B. 2000, no. 120) (Beschikking indicatoren ongebruikelijke transacties inzake fiduciaire diensten)

Artikel 1

Met betrekking tot de transactie in verband met het afnemen van financiële diensten, bedoeld in , bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel d, van het Landsbesluit aanwijzing financiële diensten melding ongebruikelijke transacties (P.B. 2000, no. 120), inzake fiduciaire diensten, worden de indicatoren vastgesteld zoals opgenomen in bijlage bij deze beschikking.

Artikel 2

  • 1.

    Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van het Publicatieblad waarin het geplaatst is.

  • 2.

    Deze beschikking wordt met bijlage in het Publicatieblad geplaatst.

  • 3.

    Deze beschikking kan worden aangehaald als: Beschikking indicatoren ongebruikelijke transacties inzake fiduciaire diensten.

Bijlage

Bijlage behorende bij de MINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 1ste september 2004, houdende vaststelling van de indicatoren met betrekking tot transacties in verband met het afnemen van financiële diensten, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel d, van het Landsbesluit aanwijzing financiële diensten melding ongebruikelijke transacties (P.B. 2000, no. 120) (Beschikking indicatoren ongebruikelijke transacties inzake fiduciaire diensten)

Indicatoren fiduciaire diensten

Voor alle indicatoren geldt dat melding verplicht is van transacties of voorgenomen transacties;

1. MELDING VERPLICHT:

A.Transacties die aan politie of justitie worden gemeld:

Transacties die in verband met witwassen en/of de financiering van terroristische activiteiten aan politie of justitie worden gemeld, moeten ook aan het Meldpunt worden gemeld.

B.Contante transacties

Alle contante transacties die het bedrag van NAF. 10.000 of de tegenwaarde daarvan in vreemde valuta te boven gaan waarbij de persoon die de meldingsverplichting heeft direct of indirect betrokken is.

2. MELDING VERPLICHT INDIEN DE FINANCIËLE DIENSTVERLENER OORDEELT DAT EEN OF VAN DE VOLGENDE SITUATIES VAN TOEPASSING ZIJN:

A.Vermoedelijke witwastransacties of financiering terrorisme:

Transacties waarbij aanleiding is om te veronderstellen dat ze verband kunnen houden met witwassen en/of de financiering van terroristische activiteiten en/of andere criminele activiteiten.

B.Ontduiken grensbedrag:

Voorkeur van de cliënt voor transacties onder het grensbedrag waarbij aanleiding is om te veronderstellen dat deze daarmee melding wil voorkomen.