Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 21ste juni 1999 ter uitvoering van artikel 7, eerste lid, van de Landsverordening omzetbelasting 1999 (P.B. 1999, no. 43) (Beschikking vrijstelling omzetbelasting interinsulaire leveringen)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 21ste juni 1999 ter uitvoering van artikel 7, eerste lid, van de Landsverordening omzetbelasting 1999 (P.B. 1999, no. 43) (Beschikking vrijstelling omzetbelasting interinsulaire leveringen)
CiteertitelBeschikking vrijstelling omzetbelasting interinsulaire leveringen
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerpbelastingen

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening omzetbelasting 1999, art. 7, eerste lid

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

31-07-199921-03-1999Nieuwe regeling

21-06-1999

P.B. 1999, no. 99

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 21ste juni 1999 ter uitvoering van artikel 7, eerste lid, van de Landsverordening omzetbelasting 1999 (P.B. 1999, no. 43) (Beschikking vrijstelling omzetbelasting interinsulaire leveringen)

Artikel 1

Voor de toepassing van deze beschikking wordt onder interinsulaire levering verstaan een levering als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de Landsverordening omzetbelasting 1999 (P.B. 1999, no. 43).

Artikel 2

Een interinsulaire levering wordt door de ondernemer aangetoond door middel van zijn administratie.

Artikel 3

De ondernemer is verplicht met betrekking tot een interinsulaire levering waarover een vrijstelling van omzetbelasting is verlangd te overleggen:

  • a.

    een betalingsbewijs;

  • b.

    een kopie van de uitgereikte faktuur die aan de bij of krachtens de Landsverordening omzetbelasting 1999 gestelde eisen voldoet alsmede het adres, de woonplaats en het CRIB-nummer van de afnemende ondernemer;

  • c.

    het vervoersdocument waaruit blijkt, dat de goederen het desbetreffend eilandgebied feitelijk hebben verlaten met dien verstande dat indien de goederen vervoerd worden door of in opdracht van de afnemer volstaan kan worden met een kopie van het vervoersdocument;

  • d.

    een getekende verklaring van de afnemer waarin deze aangeeft dat hij de goederen in het kader van zijn onderneming heeft aangekocht.

Artikel 4

De ondernemer is verplicht, alvorens een interinsulaire levering te verrichten, zich bij de Inspecteur ervan te overtuigen, dat de afnemer eveneens bij de Inspecteur als ondernemer bekend is.

Artikel 5

De voor vrijstelling van omzetbelasting in aanmerking komende interinsulaire leveringen, dienen vermeld te worden op het aangiftebiljet onder de omschrijving "onbelaste prestaties" onder bijvoeging van de in artikel 3 van deze beschikking bedoelde bescheiden.

Artikel 6

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die van de uitgifte van het Publicatieblad, waarin het geplaatst is en werkt terug tot en met 21 maart 1999.

Artikel 7

Deze beschikking kan worden aangehaald als: Beschikking vrijstelling omzetbelasting interinsulaire leveringen.