Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 24ste december 1987 ter nieuwe regeling van de uitgifte van het Publicatieblad en houdende bepalingen inzake de opneming van wettelijke regelingen, Koninklijke Besluiten, landsbesluiten en ministeriële beschikkingen alsmede officiële bekendmakingen in de Curaçaosche Courant

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 24ste december 1987 ter nieuwe regeling van de uitgifte van het Publicatieblad en houdende bepalingen inzake de opneming van wettelijke regelingen, Koninklijke Besluiten, landsbesluiten en ministeriële beschikkingen alsmede officiële bekendmakingen in de Curaçaosche Courant
CiteertitelBekendmakingsbesluit
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling vervangt de notificatie van 26 maart 1846 houdende daarstelling van een publicatieblad (P.B. 1846, no. 3).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-1988Nieuwe regeling

24-12-1987

P.B. 1987, no. 139

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 24ste december 1987 ter nieuwe regeling van de uitgifte van het Publicatieblad en houdende bepalingen inzake de opneming van wettelijke regelingen, Koninklijke Besluiten, landsbesluiten en ministeriële beschikkingen alsmede officiële bekendmakingen in de Curaçaosche Courant

Artikel 1.

Door de Regering wordt voorzien in de uitgifte van het Publicatieblad van de Nederlandse Antillen.

Artikel 2.

Het Publicatieblad zal aan het hoofd voeren:

het jaartal, het wapen van de Nederlandse Antillen, het nummer en het woord “Publicatieblad”.

Artikel 3.

  • 1. In De Curaçaosche Courant worden opgenomen alle officiële berichten en bekendmakingen die Landsorganen aan het publiek willen mededelen.

  • 2. Wanneer in wettelijke regelingen bekendmakingen worden voorgeschreven in het blad waarin van Landswege c.q. van Overheidswege de officiële berichten worden opgenomen geschiedt de bekendmaking in de e Curaçaosche Courant.d

Artikel 4.

De zorg voor de uitgifte van het Publicatieblad en voor de opneming in De Curaçaosche Courant van wettelijke regelingen, Koninklijke Besluiten, landsbesluiten en ministeriële beschikkingen alsmede van officiële bekendmakingen berust bij de Minister van Algemene Zaken,

Artikel 5.

  • 1. De Minister van Algemene Zaken draagt zorg voor de plaatsing in het Publicatieblad van:

    rijkswetten, algemene maatregelen van rijksbestuur , landsverordeningen en landsbesluiten houdende algemene maatregelen.

  • 2. De Minister van Algemene Zaken draagt eveneens zorg voor de plaatsing in het Publicatieblad van ministeriële beschikkingen met algemene werking alsmede van Koninklijke Besluiten, landsbesluiten en ministeriële beschikkingen waarvan plaatsing in het Publicatieblad is voorgeschreven, voorzover die niet in De Curaçaosche Courant dienen te worden bekendgemaakt.

  • 3. De ministeriële beschikking met algemene werking treedt in werking met ingang van het in de beschikking te bepalen tijdstip.

Artikel 6.

De minister van Algemene Zaken voorziet in artikel 5 genoemde wettelijke regelingen, Koninklijke Besluiten, landsbesluiten en ministeriële beschikkingen vóór de plaatsing in het Publicatieblad c.q. De Curaçaosche Courant van het navolgende onderschrift:

„Uitgegeven de (Invullen dagtekening en jaartal)

De Minister van Algemene Zaken,”.

Artikel 7.

  • 1. Dit landsbesluit, dat kan worden aangehaald als „Bekendmakingsbesluit”, treedt in werking met ingang van 1 januari 1988.

  • 2. Met ingang van het in het eerste lid bedoeld tijdstip vervalt de notificatie van 26 maart 1846 houdende daarstelling van een publicatieblad (P.B. 1846, no. 3).