Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 17de februari 2003 ter uitvoering van artikel 1, eerste lid, onderdeel e, van de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 17de februari 2003 ter uitvoering van artikel 1, eerste lid, onderdeel e, van de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

15-03-200301-01-1998Nieuwe regeling

17-02-2003

P.B. 2003, no. 30

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 17de februari 2003 ter uitvoering van artikel 1, eerste lid, onderdeel e, van de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden

Artikel 1

Op de werknemers in dienst van het Algemeen Pensioenfonds van de Nederlandse Antillen, be-doeld in artikel 2 van de Landsverordening APNA, is de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden van overeenkomstige toepassing.

Artikel 2

Dit landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van de uitgifte van het Publicatieblad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 1998.

NOTA VAN TOELICHTING

behorende bij het Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 17de februari 2003 ter uitvoering van artikel 1, eerste lid, onderdeel e, van de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden.

Door de verzelfstandiging van het Algemeen Pensioenfonds van de Nederlandse Antillen (hierna: APNA) is de Landsverordening materieel ambtenarenrecht (P.B. 1964, no 159) met ingang van 1 januari 1998 niet meer van toepassing op het personeel van dat pensioenfonds. Aan de Landsverordening APNA waarmee de verzelfstandiging van het APNA is gerealiseerd, ligt mede het uitgangspunt ten grondslag dat met die verzelfstandiging de rechtspositie van het personeel van dat fonds in principe gelijk zou blijven aan die van landsambtenaren. Zo is de pensioenregeling die voor landsambtenaren geldt, na de verzelfstandiging van het APNA ook voor het personeel van dat pensioenfonds blijven gelden. Die pensioenregeling is thans neergelegd in de Pensioenlandsverordening overheidsdienaren.

Voor gepensioneerde landsambtenaren gelden regels met betrekking tot het verlenen van tegemoetkoming in ziektekosten. Het betreft de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden. Omdat het personeel van het APNA door de verzelfstandiging van het APNA de hoedanigheid heeft verloren van ambtenaar in de zin van de Landsverordening materieel ambtenarenrecht, is de regeling niet meer automatisch van toepassing op het gepensioneerde personeel van dat pensioenfonds. Bij de verzelfstandiging van het APNA is evenwel niet beoogd dat de toepasselijkheid van de zojuist genoemde regeling zou komen te vervallen.

Om te bereiken dat de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden voor het gepensioneerde personeel van het verzelfstandigde APNA geldt, is het nodig dat de regeling van overeenkomstige toepassing wordt verklaard als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel e, van die regeling. Met het onderhavige ontwerplandsbesluit wordt daar in voorzien.

Vanaf 1 januari 1998 is het APNA doorgegaan met het inhouden van premie op het loon van de eigen werknemers conform artikel 5 van de Regeling tegemoetkoming ziektekosten overheidsgepensioneerden, welke premie het APNA vervolgens heeft afgedragen aan het Fonds Ziektekosten Overheidsgepensioneerden. Onderhavige voorziening werkt dan ook terug tot en met 1 januari 1998.