Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 31ste december 1985 houdende vaststelling van regelen ten aanzien van de aanpassing van in artikel 67, eerste lid van de Samenwerkingsregeling Nederlandse Antillen en Aruba genoemde landsverordeningen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 31ste december 1985 houdende vaststelling van regelen ten aanzien van de aanpassing van in artikel 67, eerste lid van de Samenwerkingsregeling Nederlandse Antillen en Aruba genoemde landsverordeningen
CiteertitelAanpassingsregeling eenvormige landsverordeningen
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Samenwerkingsregeling Nederlandse Antillen en Aruba, art. 67, tweede lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

30-08-1985Nieuwe regeling

31-12-1985

P.B. 1985, no. 190

Zitting 1985-1986-42

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 31ste december 1985 houdende vaststelling van regelen ten aanzien van de aanpassing van in artikel 67, eerste lid van de Samenwerkingsregeling Nederlandse Antillen en Aruba genoemde landsverordeningen

Artikel 1

In deze verordening worden onder eenvormige landsverordeningen verstaan de navolgende landsverordeningen of gedeelten van landsverordeningen van de Nederlandse Antillen, die ingevolge artikel 67, eerste lid, van de Samenwerkingsregeling Nederlandse Antillen en Aruba de status van eenvormige landsverordeningen verkrijgen:

  • a.

    de Rechterlijke Organisatie (P.B. 1965, no. 146);

  • b.

    het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering van de Nederlandse Antillen (P.B. 1931, no. 45);

  • c.

    het Wetboek van Strafvordering voor de Nederlandse Antillen (P.B. 1914, no. 21);

  • d.

    paragraaf 3 van de Advocatenlandsverordening 1959 (P.B.1959, no. 177);

  • e.

    de landsverordening van de 4de maart 1957 houdende regeling van de tuchtrechtspraak over personen, die geneeskunst uitoefenen, zomede over apothekers (P.B.1957, no. 30);

  • f.

    het Faillissementsbesluit 1931 (P.B. 1931, no. 58);

  • g.

    de Regeling Ambtenarenrechtspraak 1951 (P.B. 1951, no. 134);

  • h.

    de Landsverordening op het beroep in belastingzaken 1940 (P.B. 1940, no. 12).

Artikel 2

In de teksten van de eenvormige landsverordeningen vinden met toepassing van de navolgende artikelen de aanpassingen plaats die als gevolg van het verkrijgen van deze hoedanigheid noodzakelijk zijn.

Artikel 3

  • 1. Van de eenvormige landsverordeningen worden een Nederlands-Antilliaanse en een Arubaanse versie vastgesteld.

  • 2. De Nederlands-Antilliaanse versie wordt gevormd door de Nederlands-Antilliaanse tekst, zoals deze op 1 januari 1986 luidt, aangepast overeenkomstig het bepaalde in artikel 4 van deze verordening en met inachtneming van de wijzigingen die voortvloeien uit het verkrijgen van de hoedanigheid van land in het Koninkrijk door Aruba.

  • 3. De Arubaanse versie wordt gevormd door de Nederlands-Antilliaanse tekst, zoals deze op 1 januari 1986 luidt, aangepast overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 4 en 5 van deze verordening en in artikel 5 van de Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur (AB 1985, no. 30) van Aruba.

Artikel 4

Waar zulks voortvloeit uit het gemeenschappelijk stelsel van rechtspraak, als omschreven in de Samenwerkingsregeling Nederlandse Antillen en Aruba, worden aanduidingen en formuleringen in de eenvormige landsverordeningen overeenkomstig aangepast.

Artikel 5

Waar nodig worden in de Arubaanse versie van eenvormige landsverordeningen bepalingen in overeenstemming gebracht met de Staatsregeling van Aruba.

Artikel 6

De citeertitels van de eenvormige landsverordeningen worden, waar nodig, gewijzigd.

Artikel 7

De aangepaste teksten van de eenvormige landsverordeningen worden vastgesteld bij besluit van de Ministeriële Samenwerkingsraad.

Artikel 8

Deze verordening kan worden aangehaald als “Aanpassingsregeling eenvormige landsverordeningen”. Zij treedt in werking op het tijdstip van inwerkingtreding van de Rijkswet van 22 juli 1985 (Stb. 452, no. 102) tot wijziging van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden, houdende losmaking van Aruba uit het staatsverband van de Nederlandse Antillen.