Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

MINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 15de maart 2010 ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij dienstverlening

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 15de maart 2010 ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij dienstverlening
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Inwerkingtredingdatum bepaald bij P.B. 2009, no. 66, hierbij is de inwerkingtredingdatum nog niet bepaald

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening identificatie bij dienstverlening artikel 1, eerste lid, onderdeel b, onder 5, 6, 7, 11, 13, artikel 2, vierde lid, artikel 3, eerste lid en tweede lid, artikel 4, tweede en derde lid, artikel 5, vijfde lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 15de maart 2010 ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij dienstverlening

Artikel 1

In deze beschikking wordt onder "Landsverordening" verstaan: de Landsverordening identificatie bij dienstverlening.

Artikel 2

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, onder 5, van de Landsverordening wordt bepaald op NAF. 2.500,- per jaar indien het een periodieke premie betreft, en op NAF. 5.000,- indien het een eenmalige premie betreft.

Artikel 3

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, onder 6, van de Landsverordening wordt bepaald op NAF. 20.000,-.

Artikel 4

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, onder 7, van de Landsverordening wordt bepaald op NAF. 20.000,-.

Artikel 5

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, onder 11, van de Landsverordening wordt vastgesteld op NAF. 20.000,-.

Artikel 6

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, onder 13, van de Landsverordening wordt bepaald op NAF. 20.000,-.

Artikel 7

Vrijstelling van artikel 2, eerste lid, van de Landsverordening wordt verleend indien als cliënt optreedt:

  • a.

    een onderneming of instelling als bedoeld in artikel 2, vierde lid, onder a, van de Landsverordening;

  • b.

    een natuurlijke persoon of rechtspersoon die is aangesloten bij een effectenbeurs die lid is van de Fédération Internationale des Bourses de Valeurs en die niet gevestigd is in een land dat niet voldoet aan tenminste 10 van de door de Financial Action Task Force (FATF) voorgestelde kern-aanbevelingen.

Artikel 8

Als document in de zin van artikel 3, eerste lid, onder d, van de Landsverordening wordt aangewezen het origineel van een geldige verblijfsvergunning, vergezeld van een geldig paspoort. In geval de orginele verblijfsvergunning respectievelijk het geldig paspoort niet kan worden overlegd, kan onder overlegging van en verklaring van de bevoegde autoriteiten ter zake worden volstaan met een kopie van deze documenten.

Artikel 9

De gegevens die in het uittreksel dan wel het identificatie-document, bedoeld in artikel 3, tweede lid, van de Landsverordening moeten zijn opgenomen, zijn:

  • a.

    van de rechtspersoon: de rechtsvorm, de statutaire naam, de handelsnaam, het

volledige adres, de plaats van vestiging, land van zetel, en indien de rechtspersoon bij een Kamer van Koophandel en Nijverheid, of soortgelijke instantie, is geregistreerd, het registratienummer en het land of eilandgebied waarin een zodanige Kamer, of soortgelijke instantie, is ingesteld;

  • b.

    van alle gemachtigden en vertegenwoordigers: de naam, de geboortedatum en het document aan de hand waarvan identificatie heeft plaatsgevonden.

Artikel 10

Als staat in de zin van artikel 4, tweede en derde lid, en artikel 5, vijfde lid, van de Landsverordening worden aangewezen de leden van de Financial Action Task Force (FATF) voorzover zij voldoen aan tenminste 10 van de door de FATF voorgestelde kern-aanbevelingen.

Artikel 11

De Ministeriële Beschikking met algemene werking van de 10de februari 1998 (P.B. 1998, no. 19) ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij financiële dienstverlening wordt ingetrokken.

Artikel 12

  • 1. Deze beschikking treedt in werking met ingang van het tijdstip waarop de Landsverordening van de 26ste oktober 2009 (P.B. 2009, no. 66) tot wijziging van de Landsverordening identificatie bij financiële dienstverlening in werking treedt.

  • 2. Deze beschikking wordt in het Publicatieblad geplaatst.

Bijlage

Toelichting behorende bij de MINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 15de maart 2010 ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij dienstverlening

Artikelen 7 en 10

Volgens de nieuwe procedures van de FATF zal een land dat 10 of meer Non Compliant of Partially Compliant ratings heeft voor de “Key and Core” (=kern) FATF aanbevelingen in hun Mutual Evaluation rapport automatisch in aanmerking komen voor plaatsing op een review lijst van de International Co-operation Review Group (ICRG) van de FATF. Het betreft een Mutual Evaluation rapport van de FATF, het IMF of een FRSB (FTAF Regional Style Body). Zie tevens het FATF document “Third Round of AML/CFT Mutual Evaluations & Procedures (April 2009). De kern FATF Aanbevelingen zijn: 1, 3, 4, 5, 10, 13, 23, 26, 35, 36, 49 en Speciale Aanbevelingen I, II , III, IV en V.

De toezichthouders op de naleving van de Landsverordening identificatie bij dienstverlening zullen, wanneer en voorzover een lijst beschikbaar of openbaar is, deze openbaar maken op een door hen te bepalen wijze. Deze review lijst zal uiteindelijk kunnen leiden tot nieuwe zwarte lijst van de FATF of tot publieke waarschuwingen.