Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT van de 5de februari 1987, no. 8 houdende aanwijzing van het hoofd van de Bedrijfsgeneeskundige Dienst van het eilandgebied Curaçao als de geneeskundige bedoeld in enige bepalingen van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht, de werkliedenverordening 1944, de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Ambtenaren, de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Werknemers en de Pensioenverordening Burgerlijke Landsdienaren 1938, en opdracht van enige andere ingevolge deze wettelijke regelingen te verrichten werkzaamheden aan het genoemde hoofd.

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT van de 5de februari 1987, no. 8 houdende aanwijzing van het hoofd van de Bedrijfsgeneeskundige Dienst van het eilandgebied Curaçao als de geneeskundige bedoeld in enige bepalingen van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht, de werkliedenverordening 1944, de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Ambtenaren, de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Werknemers en de Pensioenverordening Burgerlijke Landsdienaren 1938, en opdracht van enige andere ingevolge deze wettelijke regelingen te verrichten werkzaamheden aan het genoemde hoofd.
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT van de 5de februari 1987, no. 8 houdende aanwijzing van het hoofd van de Bedrijfsgeneeskundige Dienst van het eilandgebied Curaçao als de geneeskundige bedoeld in enige bepalingen van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht, de Werkliedenverordening 1944, de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Ambtenaren, de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Werknemers en de Pensioenverordening Burgerlijke Landsdienaren 1938, en opdracht van enige andere ingevolge deze wettelijke regelingen te verrichten werkzaamheden aan het genoemde hoofd.

Artikel I

De bepalingen van dit landsbesluit zijn uitsluitend van toepassing ten aanzien van werknemers die op Curaçao arbeid in dienst van de Nederlandse Antillen verrichten.

Artikel II

In dit landsbesluit worden met de telkens daarachter geplaatste afkortingen aangeduid:

de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht (P.B. 1964, no. 159 (als LMA, de Werkliedenverordening 1944 (P.B. 1978, no. 376) als WV 1944,

de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Ambtenaren (P.B. 1969, no. 44) als RVVDA, de Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Werknemers (P.B. 1971, no. 85) als RVVDW, en de Pensioenverordening Burgerlijke Landsdienaren 1938 (P.B. 1976, no. 45) als PBL.

Artikel III

De directeur van de Stichting ARBO CONSULTwordt aangewezen als de geneeskundige, bedoeld in de artikelen 10 LMA, 33, lid 2 RVVDA en 32, lid 2 RVVDW.

Artikel IV

De geneeskundige verklaring, bedoeld in de artikelen 9, lid 1, en 20e RVVDA en in artikel 8, lid 1 RVVDW, dient te zijn afgegeven of bekrachtigd door de directeur van de Stichting ARBO CONSULT; het geneeskundig onderzoek, bedoeld in de artikelen 6, lid 1 sub c LMA, 35A, lid 1 RVVDA, en 35, lid 1 RVVDW, wordt aan de genoemde directeur opgedragen.

Artikel V

Indien de geneeskundige verklaring, bedoeld in de artikelen 33, lid 2 RVVDA en 32, lid 2 RVVDW, niet door de directeur van de Stichting ARBO CONSULT is afgegeven, draagt de bevoegde autoriteit de betrokken ambtenaar of werknemer op zich aan een geneeskundig onderzoek door het hoofd van de B.G.D. te onderwerpen, ingeval laatstgenoemde hem heeft medegedeeld of de bevoegde autoriteit zelf van mening is dat daartoe aanleiding bestaat.

In het geval van een ziekte die meer dan drie achtereenvolgende dagen voortduurt of ingeval de verklaring door een buiten de Nederlandse Antillen gevestigde geneeskundige is afgegeven, geeft de bevoegde autoriteit steeds een opdracht als vorenbedoeld. De op grond van zijn onderzoek door de directeur van de Stichting ARBO CONSULT afgegeven verklaring of vastgestelde beoordeling treedt in de plaats van een door een andere geneeskundige afgegeven verklaring.

Artikel VI

Het geneeskundig onderzoek, vereist voor een verklaring, constatering of beoordeling als bedoeld in de artikelen 45A, lid 4 en 98, lid 3 LMA, 1, lid 1, en 8, lid 4 WV 1944, 31B, lid 1 sub d en e, 33, lid 4 en 36, lid 1 RVVDA, 29, lid 1 sub d en e, 32, lid 4, 36, lid 1 en 41, lid 3 RVVDW, en 11, lid 1 sub a PBL, kan worden uitgevoerd en de verklaring, constatering of beoordeling worden opgesteld en afgegeven door de directeur van de Stichting ARBO CONSULT namens de in deze artikelen aangewezen of bedoelde commissies, doch deze verklaring, constatering of beoordeling dient zo spoedig mogelijk door de betrokken commissie te worden bekrachtigd.

Artikel VII

De vrijstelling van dienst, bedoeld in artikel 33, lid 4 RVVDA, en de inactiviteitherstelling, bedoeld in artikel 37 RVVDA, worden gerekend te zijn ingegaan op de dag die door de directeur van de Stichting ARBO CONSULT, zo nodig na overleg met het betrokken hoofd van dienst, daartoe wordt vastgesteld, tenzij de geneeskundige commissie tot een van die van de directeur van de Stichting ARBO CONSULT afwijkende bevinding komt. De directeur van de Stichting ARBO CONSULT geeft van zijn beslissing zo spoedig mogelijk schriftelijk kennis aan de betrokken minister.

Aan degenen op wie artikel 32, lid 4 RVVDW van toepassing is wordt de vrijstelling van dienst door de directeur van de Stichting ARBO CONSULT verleend op de wijze als in lid 5 van dat artikel bedoeld, zo nodig na overleg met het betrokken hoofd van dienst. De inactiviteitherstelling, bedoeld in artikel 37 RVVDW, geschiedt alsdan zo nodig eveneens na overleg met het betrokken hoofd van dienst.

Artikel VIII

De directeur van de Stichting ARBO CONSULT kan de hem bij dit landsbesluit opgedragen werkzaamheden namens hem doen uitvoeren door een andere aan de Stichting ARBO CONSULT verbonden geneeskundige. Indien hij zulks nodig oordeelt, kan hij een onderzoek op kosten van den Lande geheel of gedeeltelijk doen uitvoeren door een of meer niet aan de Stichting ARBO CONSULT verbonden geneeskundigen. De door deze geneeskundige(n) opgestelde verklaringen, constateringen of beoordelingen worden, voor zover zij niet slechts voor intern gebruik door de Stichting ARBO CONSULT bestemd zijn, door de directeur van de Stichting ARBO CONSULT medeondertekend en door hem afgegeven.

Artikel IX

Voor zover in verband met de uitvoering van de sub II genoemde landsverordeningen werkzaamheden zijn opgedragen aan geneeskundigen in dienst van of verbonden aan de Sociale Verzekeringsbank, laat dit landsbesluit zulk een opdracht onverlet.

Artikel X

Dit landsbesluit treedt heden in werking en werkt terug tot en met 1 januari 1987.

Dit landsbesluit zal in het Publicatieblad worden opgenomen. De inhoud ervan zal bij circulaire aan de hoofden van de op Curaçao gevestigde departementen en diensten worden medegedeeld, ten einde deze ter kennis te brengen van het onder hun leiding staande personeel.