Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 2de november 1982 ter uitvoering van artikel 10 van het Curaçaosch Luchtvaartbesluit 1935 (P.B. 1935, no. 96)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING van de 2de november 1982 ter uitvoering van artikel 10 van het Curaçaosch Luchtvaartbesluit 1935 (P.B. 1935, no. 96)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Verkeer en Vervoer
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Curaçaosch Luchtvaartbesluit 1935 (P.B. 1935, no. 96), artikel 10

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 2de november 1982 ter uitvoering van artikel 10 van het Curaçaosch Luchtvaartbesluit 1935 (P.B. 1935, no. 96)

Artikel 1

Gehele of gedeeltelijke vrijstelling van het afleggen van examens ter verkrijging van Nederlands-Antilliaanse bewijzen van bevoegdheid en bevoegdverklaringen in bewijzen van bevoegdheid kan worden verleend aan:

  • a.

    houders van een geldig bewijs van bevoegdheid, afgegeven door een lidstaat van de Internationale Burgerluchtvaart Organisatie, met toepassing van het gestelde in de bij deze beschikking behorende Tabellen IA en IIA;

  • b.

    personen, die op grond van een bepaald bewijs van bevoegdheid, een bepaalde bevoegdverklaring of verklaring omtrent theoretische kennis dan wel een bepaald afgelegd theoretisch examen, daarvoor in aanmerking komen, met toepassing van het gestelde in de bij deze beschikking behorende Tabellen IB en IIB.

Artikel 2

  • 1. Deze beschikking, welke in het Publikatieblad zal worden opgenomen, treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Publikatieblad.

  • 2. Met ingang van de in het eerste lid bedoelde datum vervalt de Ministeriële Beschikking van de 16de januari 1980 (P.B. 1980, no. 9) en de ter uitvoering daarvan gegeven voorschriften.

  • 3. De vóór de inwerkingtreding van deze beschikking door of vanwege de Minister van Verkeer en Vervoer, op grond van gehele of gedeeltelijke vrijstelling van het afleggen van examens, afgegeven Nederlands-Antilliaanse bewijzen van bevoegdheid of bevoegdverklaringen in bewijzen van bevoegdheid, behouden hun geldigheid en worden aangemerkt als overeenkomstig deze beschikking afgegeven Nederlands-Antilliaanse bewijzen van bevoegdheid en bevoegdverklaringen in bewijzen en bevoegdheid.

Bijlage

Behorende bij Ministeriële Beschikking dd. 2 november 1982 (P.B. 1982, no. 338).

TABEL 1A

Vrijstelling van luchtvaartexamens te verlenen aan houders van buiten de Nederlandse Antillen afgegeven bewijzen van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaringen, afgegeven op grond van examens, afgenomen volgens I.C.A.O. normen, voorzover deze houders tenminste aan de gestelde Nederlands-Antilliaanse ervaringseisen m.b.t. geldigheid van bewijzen van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaringen voldoen, en voorafgaande aan die examens gedurende tenminste 24 maanden als ingezetene in dat land werden aangemerkt.

Nederlands-Antilliaans bewijs van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaring (en)Buitenlandse bewijzen van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaring(en)Vrijstelling met uitzondering van:
Vliegbewijs „A” (Sportvlieger)Private Pilot Licence afgegeven in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Trinidad & Tobago en ieder ander commercial of Airline Transport Pilot Licence.  
Vliegbewijs B3.Vliegbewijs B3, B2, BI afgegeven in Nederland en overeenkomstige vliegbewijzen afgegeven in het Verenigd Koninkrijk, Trinidad & Tobago.  
Ieder Airline Transport Pilot Licence afgegeven in het buitenland.Voorschriften M Meteorologie M
Commercial en Senior Commercial Pilot Licence, afgegeven in het buitenland indien de houder als zodanig een vliegervaring heeft van ten minste 1,000 vlieguren.Voorschriften M Meteorologie M
Vliegbewijs B1.Vliegbewijs B1 afgegeven in Nederland en overeenkomstige vlieg bewijzen afgegeven in het Verenigd Koninkrijk en Trinidad & Tobago.Practisch examen Type bevoegdheid
Overeenkomstige vliegbewijzen afgegeven in het buitenland, indien de houder als zodanig een vliegervaring heeft van tenminste 2,000 vlieguren, waarvan tenminste 500 uren als gezagvoerder in een meermotorig vleugelvliegtuig voorzien van straalmotoren, dan wel in een vleugelvliegtuig met een maximum start massa van meer dan 5,700 kg.Practisch examen Type bevoegdheid. Voorschriften M Meteorologie M
Bevoegdverklaring blindvliegenBevoegdverklaring blindvliegen afgegeven in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, en Trinidad & Tobago.Practisch examen.
Een in het buitenland afgegeven Airline Transport Pilots licence of een instrument rating in een in het buitenland afgegeven Commercial licence.Practisch examen.
Bevoegdverklaring vliegonderrichtBevoegdverklaring Vliegonderricht afgegeven in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Trinidad & Tobago.  
Flight instructor rating in een in het buitenland afgegeven Commercial of Airline Transport Pilot licence.Voorschriften en practisch examen.
WoordtelegrafistHouders van een bewijs van bevoegdheid als Luchtverkeersleider/Air Traffic Controller. Overeenkomstige buitenlandse bevoegdheid.  
VluchtadviseurHouders van een Nederlands bewijs van bevoegdheid als Vluchtadviseur.  
Houders van een Flight dispatchers licence afgegeven in de Verenigde Staten van Noord Amerika.  

Noot: Een type bevoegdheid wordt slechts van een buitenlandse bewijs van bevoegdheid overgenomen indien aan de Nederlands-Antilliaanse bedrevenheids- en ervaringseisen is voldaan, en indien het type als zodanig voorkomt in het Nederlands-Antilliaanse register.

TABEL IIA.

Vrijstelling van luchtvaart-examens, te verlenen aan houders van buiten de Nederlandse Antillen afgegeven Bewijzen van Bevoegdheid c.q. Bevoegdverklaringen van Boordwerktuigkundige en Grondwerktuigkundige, afgegeven op grond van examens, afgenomen volgens de ICAO-normen, voorzover deze houders tenminste aan de gestelde Nederlands-Antilliaanse ervaringseisen m.b.t. geldigheid van Bewijzen van Bevoegdheid c.q. Bevoegdverklaringen voldoen en indien het type vliegtuig/motor als zodanig voorkomt in het Nederlands-Antilliaanse Luchtvaartuigregister.

Nederlands-Antilliaans bewijs van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaringBuitenlandse bewijzen van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaringVrijstelling met uitzondering van:
Boordwerktuig-kundigeBewijs van Bevoegdheid Boord werktuigkundige afgegeven in Nederland.Praktisch examen type Bevoegdheid.
Flight Engineer's licencePer geval vast te stellen theoretisch en/of praktisch examen type Bevoegdheid
Grondwerktuigkundige A, Cat. I en B, Cat. I.Airframe and Powerplant licence afgegeven door F.A.A.Voorschriften (M)
Grondwerktuig-kundige A, Cat. II en Cat. Ill B, Cat. II en Cat. III. C, Cat. I t/m Cat. V.Aircraft Maintenance Engineer's Licence, Type Ratings.Per geval te beoordelen.
Flight Engineer's licencePer geval te beoordelen.

TABEL IB.

Vrijstelling van THEORETISCHE examens op grond van geldig gebleven vliegbewijzen c.q. bevoegdverklaringen of geldig theoretische examen voor vliegbewijs.

Nederlands-Antilliaans bewijs van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaringenPersonen die aanspraak kunnen maken op vrijstellingVrijstelling met uitzondering van:
Ieder vliegbewijs c.q. bevoegdverklaringGeslaagden voor overeenkomstige examens in Nederland.  
Vliegbewijs „A” (Privévlieger)Geslaagden voor het theoretisch examen voor commercial of airline licence transport pilot  
Geslaagden voor een militair of marine vliegbrevetVoorschriften (M)
Geslaagden voor de theoretische examens voor de vliegbewijzen B3 of B 1 in Nederland (Hefschroef-vliegtuigen)Vliegtuigen (M)
Vliegbewijs B 3 (Vleugelvliegtuigen)Geslaagden voor het groot militair brevet c.q. marine brevet in Nederland.Voorschriften (M) Meteorologie (M) Motoren (M)
Geslaagden voor het marinevliegtuig brevet die hun opleiding hebben genoten bij de Rijksluchtvaartschool in Nederland.  
Geslaagden voor de theoretisch examens voor de commercial en airline transport pilot licence van het Verenigd Koninkrijk en Trinidad & Tobago.  
Geslaagden voor de theoretische examens voor de bevoegdverklaring blindvliegen.Vliegtuigen (SM) Motoren (SM) Instrumenten (SM)
Geslaagden voor het Nederlands bewijs van bevoegdheid als boordwerktuigkundige.Voorschriften (SM) Meteorologie(SM) Navigatie (SM)
Geslaagden voor de theoretische examens voor de Nederlands vliegbewijzen B 3 en B 1 (hefschroefvliegtuigen)Vliegtuigen (SM) Motoren (SM)
Vliegbewijs B 1 (vleugelvliegtuigen)Geslaagden voor het theoretisch examen voor Airline Transport Pilots Licence in het Koninkrijk en Trinidad & Tobago.  
Geslaagden voor het bewijs van bevoegdheid als boordwerktuigkundigen in Nederland.Voorschriften (SM) Navigatie (SM) Elektronische Navigatie hulpmiddelen (SM) Meteorologie(SM)
Geslaagden voor het theoretische examen voor het bewijs van bevoegdheid als navigator,Voorschriften (M) Vliegtuigen (SM) Motoren (SM) Instrumenten (M)
Bevoegdverklaring blindvliegenGeslaagden voor het theoretische examen voor het vliegbewijs B 1 en een Airline Transport Pilots licence.  
Geslaagden voor de theoretisch examen voor de bevoegdheid blindvliegen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Trinidad & Tobago.  
Bewijs van bevoegdheid als navigatorGeslaagden voor het theoretische examen voor het vliegbewijs B 1Navigatie (SM) Instrumenten (SM) Astronomische navigatie (SM) Meteorologie (SM)
Bevoegdverklaring vlieg-onderricht in een B3 of B1Houders van een vliegbewijs B 3 of B 1 in de overeenkomstige categorie vliegtuigen  

TABEL IIB

Vrijstelling van theoretische examens voor Boordwerktuigkundige en Grondwerktuigkundige op grond van geldig gebleven bewijzen van Bevoegdheid, Bevoegdverklaringen of geldig gebleven theoretische examens van door of vanwege de Directeur van het Departement van Luchtvaart erkende scholen.

Nederlands-Antilliaans bewijs van bevoegdheid c.q. bevoegdverklaringenPersonen die aanspraak kunnen maken op vrijstellingVrijstelling met uitzondering van:
BoordwerktuigkundigeGeslaagden voor de theoretische examens Grondwerktuigkundige A, B en C, mits met Bevoegdverklaring meermotorige vliegtuigen.Per geval Te beoordelen
Grondwerktuig-kundige A, B en CGeslaagden voor de theoretische examens Grondwerktuigkundige.Per geval Te beoordelen
Geslaagden voor de theoretische examen Grondwerktuigkundige, B en C, buiten de Nederlandse Antillen.

Noot: Resultaten van theoretische examens blijven geldig tot 24 maanden na . datum. Binnen deze tijd dient de aanvrager aan de gestelde ervaringseisen voor uitreiking van het Bewijs van Bevoegdheid te hebben voldaan.

Tabel IIB

Met betrekking tot het veRlenen van gehele of gedeeltelijke vrijstelling van het examen voor het Bewijs van bevoegdheid Grondwerktuigkundige is de vrijstelling voor elk vak door middel van „-“ aangegeven terwijl voor het vak waarin wel examen afgelegd dient te worden een „X” staat aangegeven:

Bevoegdheid verklaring VakReeds in bezit zijnde Bevoegdverklaring
AIAIIAIIIBIBIIBIIICICIICIIICIVCV
AIVoorschriften Vliegtuig Motoren Instrumenten Elektrische Installaties_ _ _ _ __ X X _ __ X X _ __ X _ X X_ X _ X X_ X _ X X _ X X _ __ X X _ __ X X X __ X X X __ X X X _
AIIVoorschriften Vliegtuigen Motoren Instrumenten Elektrische Installaties_ X X X X_ _ _ _ __ X X _ __ X _ X X_ X _ X X_ X _ X X_ X _ X X_ X X X X_ X X X X_ X X X __ X X X X
AIIIVoorschriften Vliegtuigen Motoren Instrumenten Elektrische Installaties_ X X X X_ X X _ X_ _ _ _ __ X X X X_ X _ X X_ X _ X X_ X X _ X_ X X X X_ X X X X_ X X X X_ X X X X
BIVoorschriften Vliegtuigen Motoren Instrumenten Elektrische Installaties_ _ X X X_ X X X X_ X X _ __ _ _ _ __ X _ X X_ X _ X X_ X X _ __ X X X __ X X X __ X X X __ X X X X
BIIVoorschriften Vliegtuigen Motoren Instrumenten Elektrische Installaties_ X X X X_ _ X X __ X X X X_ _ X X X_ _ _ _ __ X X X __ X X X X_ X X X X_ X X X X_ X X X __ X X X X
BIIIVoorschriften Vliegtuigen Motoren Instrumenten Elektrische Installaties_ X X X X_ X X X X_ X X X X_ X X X X_ X X X X_ _ _ _ __ X X X X_ X X X X_ X X X X_ X X X __ X X X X
CIVoorschriften Vliegtuigen Instrumenten zonder elektronische hulp- apparatuur_ _ X_ _ X_ _ X_ X X_ X X_ X X_ _ __ X X_ X X_ X X_ X X
CIIVoorschriften Vliegtuigen Instrumenten en stuurautomaten met elektronische hulpapparatuur_ _ X_ _ X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ _ __ X X_ X X_ X X
CIIIVoorschriften Vliegtuigen Klimaat-regeling_ _ X_ _ X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ _ __ X X_ X X
CIVVoorschriften Vliegtuigen Elektrische Installaties_ _ X_ _ X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ _ __ X X
CVVoorschriften Vliegtuigen Communicatie-, navigatie- en identificatie Installaties_ _ X_ _ X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ X X_ _ _

Noot: Aan degene die in het bezit is van een geldige Bevoegdverklaring AII, AIII, BII of BIII en in aanmerking wenst te komen voor en Bevoegdverklaring voor een andere type vliegtuig of motor in dezelfde categorie, kan vrijstelling van het gehele examen worden verleend op grond van een met goed resultaat gevolgde en door of vanwege de Directeur van het Departement van Luchtvaart aanvaarde cursus van de fabrikant van het betreffende type vliegtuig of motor.