Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 27ste oktober 1960 ter uitvoering van artikel 446 van het Wetboek van Koophandel van de Nederlandse Antillen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 27ste oktober 1960 ter uitvoering van artikel 446 van het Wetboek van Koophandel van de Nederlandse Antillen
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Bij P.B. 1960, no. 200 horen 2 bijlagen. Deze bijlagen zijn niet opgenomen in deze bundel.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Wetboek van Koophandel van de Nederlandse Antillen, artikel 446 lid 3

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 27ste oktober 1960 ter uitvoering van artikel 446 van het Wetboek van Koophandel van de Nederlandse Antillen

Artikel 1

Voor de toepassing van dit landsbesluit wordt onder een schip verstaan een schip groter dan 20 m3 bruto inhoud, varende met een zeebrief van de Nederlandse Antillen.

Artikel 2

  • 1. Als dagboek (logboek), aan boord van schepen mag alleen worden gebezigd een stevig ingebonden boek, hetwelk de ambtenaar te wiens overstaan in de Nederlandse Antillen de monstering geschiedt, of in Nederland, Suriname of Nederlands Nieuw-Guinea het bevoegde gezag, of buiten het Koninkrijk een Nederlandse consulaire ambtenaar, blad voor blad heeft genummerd en gewaarmerkt.

  • 2. Op de eerste bladzijde van het dagboek wordt door de in het vorige lid bedoelde ambtenaar een gedagtekende verklaring gesteld, houdende dat het dagboek blad voor blad is genummerd en gewaarmerkt door de ondertekenaar der verklaring; daarbij worden tevens het aantal bladzijden van het dagboek en de ambtelijke hoedanigheid van de ondertekenaar vermeld.

Artikel 3

Door de in het vorige artikel vermelde ambtenaar te wiens overstaan in de Nederlandse Antillen de monstering geschiedt, wordt ten bate van, ‘s Lands kas wegens de werkzaamheden, ten aanzien van elk dagboek, f 5,-- in rekening gebracht.

Artikel 4

  • 1.

    De dagboeken voor schepen moeten zijn ingericht overeenkomstig de modellen, welke als bijlagen bij dit landsbesluit zijn gevoegd, voor zover bij de volgende artikelen afwijking niet is toegestaan.

  • 2.

    Voor het scheepsdagboek van een door mechanische kracht voortbewogen schip geldt model bijlage I.

Voor het scheepsdagboek van een zeilschip geldt model bijlage II.

Voor het machine-dagboek van een schip, hetwelk door mechanische kracht wordt voortbewogen, geldt model bijlage III.

Artikel 5

Voorbeelden van bladzijden van voorgeschreven modellen voor de dagboeken worden door de Inspecteur voor de Scheepvaart op verzoek van de reder van de kapitein tegen kostprijs verstrekt.

Artikel 6

  • 1. In het scheepsdagboek voor een schip moet op de daarvoor volgens het model bestemde plaats worden opgenomen een afschrift van het certificaat van minimum uitwatering. Daarbij wordt tevens opgegeven de gemiddelde diepgang van het schip bij aflading tot het middelpunt van het uitwateringsmerk.

  • 2. Het in het vorige lid bepaalde geldt tevens voor een schip, waarvoor een certificaat voor de houtvaart is uitgereikt.

Artikel 7

De in de modellen opgenomen bladwijzer mag met andere dan de in het model vermelde onderwerpen worden aangevuld.

Artikel 8

  • 1. In het scheepsdagboek voor schepen mogen afwijkingen van het vastgestelde model worden aangebracht mits dientengevolge de aard van het dagboek naar het oordeel van de Inspecteur voor de Scheepsvaart niet te veel verandert.

  • 2. Op schepen waarvan de reizen niet langer duren dan 48 uur en op schepen, uitsluitend gebruikt voor de lokale vaart, mag, mits de inhoud van de bladzijden 1 t/m 6 van het model bijlage I wordt opgenomen, een dagboek van eenvoudiger inrichting worden gebezigd; een en ander in overleg met de Inspecteur voor de Scheepvaart.

Artikel 9

Het machine-dagboek kan naar behoefte worden ingericht, mits de bladzijden 1 t/m 3 van het model en tevens de in het model aangegeven kolommen, voor zover toepasselijk, daarin worden opgenomen; een en ander in overleg met de Inspecteur voor de Scheepvaart.

Artikel 10

Dit landsbesluit treedt in werking tegelijk met de landsverordening van de 31ste oktober 1958 (P.B. 1958, no. 152) tot wijziging van het Wetboek van Koophandel van de Nederlandse Antillen en het Wetboek van Strafrecht van de Nederlandse Antillen.