Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSVERORDENING van de 21ste mei 2008 tot wijziging van de Landsverordening voortgezet onderwijs (P.B. 1979, no. 29)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 21ste mei 2008 tot wijziging van de Landsverordening voortgezet onderwijs (P.B. 1979, no. 29)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerponderwijs
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling is opgenomen omdat zij zelfstandige overgangsbepalingen bevat, die niet voorkomen in de gewijzigde regeling(en).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 21ste mei 2008 tot wijziging van de Landsverordening voortgezet onderwijs (P.B. 1979, no. 29)

Artikel I

[wijzigt de Landsverordening voortgezet onderwijs]

Artikel II

[wijzigt de Landsverordening materieel ambtenarenrecht]

Artikel III

Het Landsbesluit commissies van beroep (P.B. 1986, no. 42) komt te vervallen.

Artikel IV

Voor zover deze landsverordening daarin niet voorziet, alsmede indien nodig in afwijking van het bij of krachtens deze landsverordening bepaalde, kunnen bij ministeriële beschikking met algemene werking voor bepaalde tijd regels worden vastgesteld ten behoeve van een goede invoering van de door deze landsverordening gewijzigde of toege­voegde bepalingen van de Landsverordening voortgezet onderwijs­. Ten behoeve van de goede invoering van de in de eerste volzin bedoelde gewijzigde of toegevoegde bepalingen kan bij ministeriële beschikking met algemene werking voor bepaalde tijd eveneens worden afgeweken van het overigens bepaalde bij of krachtens de in die volzin genoemde landsverordeningen.

Artikel V

  • 1. Scholen en exameninstellingen geven na de invoering bij deze landsverordening van het havo-vwo-nieuwe stijl en het vsbo de niet geslaagde kandidaten alsnog gelegenheid examen oude stijl af te leggen volgens de bij of krachtens de Landsverordening voortgezet onderwijs vastgestelde voorschriften zoals die luidden op 31 juli 2002, met inachtneming van de volgende bepalingen:

    a. in het jaar 2004 wordt voor de laatste maal gelegenheid gegeven tot het afleggen van het eindexamen of het landsexamen voorbereidend wetenschappelijk onderwijs oude stijl. Degenen die in dat jaar dit eindexamen of landsexamen hebben afgelegd en zijn afgewezen, worden in het jaar 2005 voor de laatste maal in de gelegenheid gesteld dit examen als landsexamen af te leggen.

    b. in het jaar 2003 wordt voor de laatste maal gelegenheid gegeven tot het afleggen van het eindexamen of het landsexamen hoger algemeen voortgezet oude stijl. Degenen die in dat jaar dit eindexamen of landsexamen hebben afgelegd en zijn afgewezen, worden in het jaar 2004 voor de laatste maal in de gelegenheid gesteld dit examen als landsexamen af te leggen.

    c. in het jaar 2004 wordt voor de laatste maal gelegenheid gegeven tot het afleggen van het eindexamen of het landsexamen middelbaar algemeen voortgezet. Degenen die in dat jaar dit eindexamen of landsexamen hebben afgelegd en zijn afgewezen, worden in het jaar 2005 voor de laatste maal in de gelegenheid gesteld dit eindexamen of landsexamen af te leggen.

    d. in het jaar 2004 wordt voor de laatste maal gelegenheid gegeven tot het afleggen van het eindexamen beroepsvoorbereidend onderwijs.

    e. in het jaar 2004 wordt voor de laatste maal gelegenheid gegeven tot het afleggen van het examen gericht op het behalen van het diploma hoger algemeen voortgezet onderwijs oude stijl in avond- en dag-avondonderwijs. Degenen die in dat studiejaar dit examen hebben afgelegd en zijn afgewezen, worden in het jaar 2005 voor de laatste maal in de gelegenheid gesteld dit examen af te leggen.

    f. in het jaar 2004 wordt voor de laatste maal gelegenheid gegeven tot het afleggen van het examen gericht op het behalen van het diploma middelbaar algemeen voortgezet onderwijs in avond- en dag-avondonderwijs. Degenen die in dat studiejaar dit examen hebben afgelegd en zijn afgewezen, worden in het jaar 2005 voor de laatste maal in de gelegenheid gesteld dit examen af te leggen.

  • 2. Bij ministeriële beschikking met algemene werking kan worden afgeweken van de op 31 juli 2002 geldende voorschriften die ingevolge het eerste lid blijven gelden, voor zover dit voor een goede gang van zaken noodzakelijk is.

Artikel VI

  • 1. Deze landsverordening treedt in werking met ingang van de dag na die der uitgifte van het Publicatieblad, waarin de afkondiging is geschied en werkt terug tot en met 1 augustus 2000, met uitzondering van:

    a. artikel I, onderdeel B,

    b. artikel I, onderdeel C, voor wat betreft artikel 9;

    c. artikel I, onderdelen F en G,

    d. artikel I, onderdeel M, voor wat betreft artikel 21, derde en zevende lid;

    e. artikel I, onderdelen N, P, Q, R voor wat betreft artikel 32, tweede lid, S t/m U, voor wat betreft artikel 35, vierde lid; en

    f. artikel I, onderdelen V t/m Y, welke in werking treden met ingang van de dag na die der uitgifte van het Publicatieblad, waarin de afkondiging van de landsverordening is geschied en terugwerken tot en met 1 augustus 2002.

  • 2. In afwijking van het eerste lid blijven de bepalingen van de Landsverordening voortgezet onderwijs zoals die luidt op de datum voor de inwerkingtreding van deze landsverordening, van kracht op de leerjaren van het v.w.o. en het h.a.v.o. respectievelijk van het v.s.b.o. die zijn gestart vóór 1 augustus 2000 respectievelijk vóór 1 augustus 2002.