Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 27ste februari 2008, ter uitvoering van artikel 22, zevende lid, van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1985, no. 43)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 27ste februari 2008, ter uitvoering van artikel 22, zevende lid, van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1985, no. 43)
CiteertitelGeen
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerponderwijs
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling vervangt het Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 3de april 1984 (P.B. 1984, no. 2) ter uitvoering van artikel 21, zevende lid, van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1979, no. 27).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen, art. 22, zevende lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 27ste februari 2008, ter uitvoering van artikel 22, zevende lid, van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1985, no. 43)

Hoofdstuk I

College- en inschrijfgeld

Artikel 1
  • 1. Voor het bijwonen van het onderwijs aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen zijn studenten voor elk studiejaar:

    • a.

      collegegeld verschuldigd ten bedrage van NAF. 2.500,- (tweeduizendvijfhonderd gulden);

    • b.

      inschrijfgeld verschuldigd ten bedrage van NAF. 500,- (vijfhonderd gulden).

  • 2. De studenten worden in de gelegenheid gesteld het college- en inschrijfgeld gedurende het betreffende studiejaar in termijnen te betalen. Het aantal termijnen wordt door de rector magnificus vastgesteld.

Artikel 2

De betaling van het college- en inschrijfgeld dient te geschieden door middel van storting van het voorgeschreven bedrag op een rekening van de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Aan de betrokkene wordt een bewijs van storting verstrekt.

Artikel 3
  • 1. Van de betaling van het college- en inschrijfgeld zijn vrijgesteld:

    • a.

      studenten die aan deze, een Nederlandse, of buitenlandse instelling van wetenschappelijk onderwijs zijn gepromoveerd;

    • b.

      studenten, die voor het betrokken studiejaar in het genot zijn van een studietoelage, toegekend op grond van een internationale overeenkomst, die mede van toepassing is verklaard op de Nederlandse Antillen.

  • 2. In bijzondere gevallen kan de rector magnificus in overeenstemming met de raad van toezicht, gehele of gedeeltelijke vrijstelling verlenen van de betaling van college- en inschrijfgeld.

Artikel 4

Indien, in een gegeven studiejaar voor het bijwonen van onderwijs aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen, voor twee of meer studenten uit hetzelfde gezin college- en inschrijfgeld zijn verschuldigd, is voor dat jaar slechts voor de oudste student uit het gezin het volledige college- en inschrijfgeld verschuldigd. Voor elk jonger gezinslid is voor dat studiejaar 75% van het college- en inschrijfgeld verschuldigd.

Artikel 5
  • 1. Indien de student wegens ziekte of wegens andere bijzondere omstandigheden, onafhankelijk van zijn wil, zulks ter beoordeling van de rector magnificus van de Universiteit van de Nederlandse Antillen of door een door hem in te stellen commissie waarin ten minste de decaan van de betreffende faculteit zitting heeft, gedurende ten minste zes maanden van het studiejaar het onderwijs niet heeft kunnen bijwonen dan wel in de loop van het studiejaar is overleden, wordt voor elk van de maanden waarin hij het onderwijs niet heeft kunnen bijwonen, een tiende gedeelte van het college- en inschrijfgeld aan hem respectievelijk aan zijn erfgenamen terugbetaald.

  • 2. Indien de student wegens militaire dienstplicht het onderwijs gedurende meer dan drie maanden van het betrokken studiejaar niet heeft kunnen bijwonen, wordt hem voor elk van die maanden een tiende gedeelte van het college- en inschrijfgeld terugbetaald.

  • 3. De terugbetaling op grond van de in de voorgaande leden bedoelde gevallen vindt, indien de belanghebbende terugbetaling verzoekt, behoudens in bijzondere gevallen ter beoordeling van de rector magnificus, plaats aan het einde van het studiejaar. Bij de berekening van het terug te betalen bedrag blijven gedeelten van een maand alsmede de maanden juli en augustus buiten beschouwing.

Artikel 6

De rector magnificus kan aan degenen die anders dan ter voorbereiding van het examen of een gedeelte daarvan, dat aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen wordt afgenomen, enkele colleges wensen te volgen, daartoe telkenmale voor een studiejaar toestemming verlenen. In een zodanig geval bedraagt het college- en inschrijfgeld een vierde van het college- en inschrijfgeld voor elk collegium dan wel voor elk uur praktische oefeningen per week, waartoe hij toegelaten wordt, per studiejaar, met dien verstande dat het collegegeld per studiejaar ten hoogste NAF. 2.500,- (tweeduizend vijfhonderd gulden) en het inschrijfgeld ten hoogste NAF. 500,- bedraagt.

Hoofdstuk II

Examengeld

Artikel 7
  • 1. Voor het afleggen van elk bachelorexamen alsook voor elk masterexamen is de student een examengeld van NAF. 500,- (vijfhonderd gulden) verschuldigd.

  • 2. De betaling van het examengeld geschiedt op de in artikel 2 bepaalde wijze.

Artikel 8

Indien de student voor één der in artikel 7 genoemde examens is afgewezen is hij voor de eerste herhaling geen examengeld verschuldigd.

Artikel 9

Indien de student wegens ziekte of wegens andere bijzondere omstandigheden zulks ter beoordeling van de rector magnificus, in het studiejaar, waarin het examengeld door hem is betaald, niet in de gelegenheid is geweest de examens of het tentamen als bedoeld in artikel 7 af te leggen, of indien de student in de loop van het studiejaar is overleden alvorens het examen of het tentamen af te leggen, wordt het examengeld aan het einde van het studiejaar aan hem respectievelijk aan zijn erfgenamen terugbetaald.

Artikel 10

De rector magnificus kan, de raad van toezicht gehoord, in bijzondere gevallen afwijken van de bepalingen in dit landsbesluit, voor zover toepassing ervan, gelet op het belang dat deze bepalingen beogen te beschermen en het doel dat zij trachten te bereiken, zal leiden tot een onbillijkheid van overwegende aard.

Hoofdstuk III

Slotbepalingen

Artikel 11

Het Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 3de april 1984 (P.B. 1984, no. 2) ter uitvoering van artikel 21, zevende lid, van de Landsverordening Universiteit Nederlandse Antillen (P.B. 1979, no. 27) wordt ingetrokken.

Artikel 12
  • 1. Dit landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van de uitgifte van het Publicatieblad waarin het geplaatst is en werkt terug tot en met 1 september 2006.

  • 2. In afwijking van artikel 1 en artikel 6 bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2006/2007: NAF. 1.750,- (éénduizendzevenhonderdvijftig gulden).