Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

BESCHIKKING van de 8ste November 1949, no. 3721, houdende een regeling ter tegemoetkoming in de huishuurkosten aan officieren en onder-officieren, die op de voorwaarden van het Koninklijk Nederlands-Indonesisch-Leger bij de Landmacht Nederlandse Antillen dienen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingBESCHIKKING van de 8ste November 1949, no. 3721, houdende een regeling ter tegemoetkoming in de huishuurkosten aan officieren en onder-officieren, die op de voorwaarden van het Koninklijk Nederlands-Indonesisch-Leger bij de Landmacht Nederlandse Antillen dienen
CiteertitelRegeling Huishuurvergoeding officieren en onderofficieren L.N.A. 1949
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpvolkshuisvesting en woningbouw
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

BESCHIKKING van de 8ste November 1949, no. 3721, houdende een regeling ter tegemoetkoming in de huishuurkosten aan officieren en onder-officieren, die op de voorwaarden van het Koninklijk Nederlands-Indonesisch-Leger bij de Landmacht Nederlandse Antillen dienen

Artikel I

In afwijking van het militair tarief no. 36 (Huisvesting van het Koninklijk Nederlands-Indonesisch-Leger de volgende regeling vast te stellen:

Artikel 1

Aan de officieren en onder-officieren, die op de voorwaarden van het Koninklijk Nederlands-Indonesisch-Leger bij de Landmacht Nederlandse Antillen dienen, kan op hun verzoek, een tegemoetkoming in de huishuurkosten worden verleend, met inachtneming van de hierna volgende bepalingen.

Artikel 2

De tegemoetkoming in artikel 1 bedoeld wordt toegekend, indien de wettelijk toegelaten huurwaarde van het ongemeubileerde perceel meer bedraagt dan 12 ½% van het totaal bedrag, dat alhier maandelijks aan grondbezoldiging, vermeerderd met regionale toeslag en eventuele duurtetoeslag door betrokkene wordt genoten en bedraagt

100% van de eerste vijftig gulden,

50% van de tweede vijftig gulden, en

25% van de derde vijftig gulden,

waarmede het bedrag der vorenbedoelde huurwaarde 12 ½% van voormeld maandelijks inkomen overtreft.

Artikel 3

Bij het vaststellen der tegemoetkoming geldt als maximum der huurwaarde de blijkens overgelegde kwitanties werkelijk betaalde huur, van welke voor officieren ten hoogste een bedrag van £ 250,- per maand en voor onderofficieren ten hoogste een bedrag van £ 150,- per maand als basis wordt genomen.

Artikel 4

De tegemoetkoming wordt alleen uitbetaald bij inlevering van de huurkwitantie. De huurkwitanties worden opgelegd bij de Controleur der Militaire Administratie, die op verzoek van de betrokkene een bewijs van ontvangst afgeeft.

Artikel 5

De tegemoetkoming wordt toegekend met ingang van de eerste van de maand waarin de woning wordt betrokken, tenzij de omstandigheden, welke aanleiding geven tot het toekennen van de tegemoetkoming, zich eerst in de loop van een maand voordoen, in welk geval de tegemoetkoming ingaat op de datum, waarop deze omstandigheden zich voordoen.

Artikel 6

Indien de betrokken officier of onderofficier een burgerlijke- of militaire landswoning ter bewoning wordt toegewezen, vervelt de tegemoetkoming met ingang van de dag waarop de woning beschikbaar wordt gesteld.

Eveneens vervalt de tegemoetkoming, indien de betrokkene de hem toegewezen woning niet betrekt.

Artikel 7

De Commandant Landmacht Nederlandse Antillen treft de nodige uitvoeringsbepalingen ter verzekering van een juiste uitvoering van deze regeling.

Artikel 8

Deze regeling kan worden aangehaald als „Regeling Huishuurvergoeding officieren en onderofficieren L.N.A. 1949”.

Artikel II

Te bepalen, dat deze beschikking, welke in het Publicatieblad zal worden opgenomen, in werking treedt met ingang van de dag na die harer afkondiging en terugwerkt tot en met 1 Januari 1949.