Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

Ministeriële Beschikking van 29 juni 1961 tot vaststelling van een instructie voor de ambtenaren van aanmonstering en vaststelling van een model monsterrol

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingMinisteriële Beschikking van 29 juni 1961 tot vaststelling van een instructie voor de ambtenaren van aanmonstering en vaststelling van een model monsterrol
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Verkeer en Vervoer
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

De bijlage ontbreekt.

Een bepaling over de inwerkingtreding ontbreekt in de wijzigingsregeling van 1-9-1986 (P.B. 1986, no. 122). Aangenomen is dat zij in werking is getreden met ingang van de dag nadat zij in het Publicatieblad is opgenomen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsbesluit monstering schepelingen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Ministeriële Beschikking van 29 juni 1961 tot vaststelling van een instructie voor de ambtenaren van aanmonstering en vaststelling van een model monsterrol

§ 1. Taak van de ambtenaar van aanmonstering

I

In overleg met de Minister van Sociale Zaken en van Economische Zaken de navolgende instructie vaste te stellen voor de ambtenaren van aanmonstering.

Artikel 1

De ambtenaar van aanmonstering is inzonderheid belast met:

  • a.

    het opmaken van de monsterrol;

  • b.

    het afgeven van een eerste monsterboekje;

  • c.

    het houden van een register van de door hem opgemaakte monsterrollen;

  • d.

    het verstrekken van gegevens ten behoeve van het Centraal Register Monsterboekjes aan de Inspecteur voor de Scheepvaart in de Nederlandse Antillen.

§ 2. De Monstering

Artikel 2

De ambtenaar van aanmonstering maakt een staat van de bemanning (monsterrol) op van ieder onder Nederlandse vlag varend schip metende meer dan 50 kubieke meters bruto-inhoud, hetwelk niet langs de kusten vaart, overeenkomstig een model als onder II van deze beschikking aangegeven.

Artikel 3

De ambtenaar van aanmonstering eist overlegging van een schriftelijke door of namens de Gezaghebber afgegeven vergunning alvorens de aan- of afmonstering plaats te doen vinden. Deze bepaling is echter niet van toepassing op personen van Nederlandse nationaliteit in de Nederlandse Antillen geboren.

Artikel 4

De ambtenaar van aanmonstering vult op verzoek van partijen het in artikel 2 bedoelde model met andere bepalingen aan, mits deze noch afwijken van de met de schepelingen gesloten arbeidsovereenkomsten, noch deze aanvullen.

Artikel 5

De ambtenaar van aanmonstering gaat niet over tot het opmaken van de monsterrol, alvorens:

  • a.

    de door de reder met de schepelingen schriftelijk gesloten arbeidsovereenkomsten aan hem zijn overgelegd;

  • b.

    hij er zich van heeft vergewist dat de sub a bedoelde overeenkomsten door partijen ondertekend zijn en de schepelingen de inhoud daarvan hebben begrepen;

  • c.

    de schepelingen hem een geldig monsterboekje, benevens een geldige geneeskundige verklaring van geschiktheid voor de zeevaart, hebben getoond.

§ 3. De monsterrol

Artikel 6

De ambtenaar van aanmonstering maakt de monsterrol in duplo op en vermeldt, onverminderd hetgeen overigens is voorgeschreven, daarop:

  • a.

    de naam van het schip, met vermelding van de bruto-inhoud;

  • b.

    de met het schip te maken reis of reizen;

  • c.

    de namen van de reder, van de kapitein en van de schepelingen;

  • d.

    de nationaliteit van de schepelingen, hun geboortedatum en leeftijd, de hoedanigheid in welke iedere schepeling aan boord dienst zal doen en wie hunner de rang van officier zullen hebben en de overeengekomen gages.

Artikel 7

De ambtenaar van aanmonstering neemt in de monsterrol een verklaring op, waaruit blijkt dat de schepelingen de inhoud der door hen ondertekende arbeidsovereenkomsten hebben begrepen en voegt gewaarmerkte afschriften van de arbeidsovereenkomsten en eventuele collectieve arbeidsovereenkomsten als bijlagen aan de monsterrol.

§ 4. Ontvangst en verantwoording vergoedingen

Artikel 8
  • 1. De ambtenaar van aanmonstering berekent voor zijn verrichtingen een vergoeding overeenkomstig het in artikel 12 van het Landsbesluit monstering schepelingen (P.B. 1960, 201) opgenomen tarief. Hij geeft van iedere aan hem gedane betaling aan de belanghebbende een door hem ondertekende kwitantie af, waartoe hij een doorlopend genummerd kwitantieboek gebruikt, waarvan het origineel wordt afgescheurd en het duplicaat in het kwitantieboek blijft.

  • 2. Hij stort de door hem ontvangen gelden regelmatig in 's Lands kas, met dien verstande dat de aanwezige gelden het bedrag van f 250,- niet te boven mogen gaan.

  • 3. Hij bezigt voor het administreren van de door hem ontvangen en gestorte gelden een eenvoudig kasboek.

II

Het model monsterrol vast te stellen overeenkomstig de bijlage bij deze beschikking.

III

Te bepalen dat deze beschikking in het Publicatieblad zal worden ogenomen.