Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

MINISTERIËLE BESCHIKKING met algemene werking van de 9de augustus 2006 ter uitvoering van artikel 4, eerste lid, van de Luchtvaartlandsverordening en de artikelen 5, tweede lid, en 8, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING met algemene werking van de 9de augustus 2006 ter uitvoering van artikel 4, eerste lid, van de Luchtvaartlandsverordening en de artikelen 5, tweede lid, en 8, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Verkeer en Vervoer
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerpverkeer en vervoer

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling vervangt de Beschikking nationaliteits- en inschrijvingskenmerken (P.B. 2003, no. 104) en de Ministeriële Beschikking met algemene werking van de 13de oktober 2003 ter uitvoering van de artikelen 5, tweede lid, en 8, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (P.B 2003, no. 105).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Luchtvaartlandsverordening, art. 4, eerste lid
  2. Landsbesluit toezicht luchtvaart, art. 5, tweede lid, 8, eerste lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Wijziging: P.B. 2008 N. 25

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING met algemene werking van de 9de augustus 2006 ter uitvoering van artikel 4, eerste lid, van de Luchtvaartlandsverordening en de artikelen 5, tweede lid, en 8, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

draagschroefvliegtuig : een vliegtuig dat dynamisch in de lucht kan worden gehouden, voornamelijk ten gevolge van reactiekrachten op ronddraaiende vlakken;

gebruiker van een luchtvaartuig : een natuurlijk persoon of rechtspersoon die ofwel als eigenaar of houder van een luchtvaartuig dit te zijner beschikking heeft en dit onder zijn verantwoordelijkheid laat deelnemen aan het luchtverkeer;

Artikel 2

Het is verboden een luchtvaartuig, dat voor inschrijving in het Nederlands-Antilliaans nationaliteitsregister in aanmerking komt, te bedienen, tenzij:

  • a.

    het luchtvaartuig is ingeschreven overeenkomstig het bepaalde in onderdeel a van paragraaf 4.2.1.1. van de bij deze beschikking behorende bijlage A; en

  • b.

    een bewijs van inschrijving, als bedoeld in deze paragraaf, waarvan het model als bijlage B aan deze beschikking is gevoegd, aan de aanvrager is afgegeven.

Artikel 3

Luchtvaartuigen die aan de vereisten, neergelegd in paragraaf 4.2.1.2. van de bij deze beschikking behorende bijlage A voldoen, komen in aanmerking voor inschrijving in het Nederlands-Antilliaans nationaliteitsregister.

Artikel 4

Bij de aanvraag voor de inschrijving of overschrijving van een luchtvaartuig in het Nederlands-Antilliaans nationaliteitsregister worden de gegevens, vermeld in paragraaf 4.2.1.3 van de bij deze beschikking behorende bijlage A, ingediend.

Artikel 5

Het is verboden een Nederlands-Antilliaans luchtvaartuig te bedienen tenzij het luchtvaartuig voorzien is van nationaliteits- en inschrijvingskenmerken overeenkomstig de vereisten neergelegd in paragraaf 4.3.1.2 van de bij deze beschikking behorende bijlage A.

Artikel 6

De kenmerken worden op het luchtvaartuig aangebracht overeenkomstig het bepaalde in paragraaf 4.3.1.3 van de bij deze beschikking behorende bijlage A.

Artikel 7

De gebruiker van een luchtvaartuig zal, bij het voorzien van het luchtvaartuig met kenmerken, voldoen aan de vereisten omtrent de maat van de kenmerken neergelegd in paragraaf 4.3.1.4 van de bij deze beschikking behorende bijlage A.

Artikel 8

De gebruiker van een luchtvaartuig kan, met inachtneming van het bepaalde in paragraaf 4.3.1.5 van de bij deze beschikking behorende bijlage A, afwijken van de vereisten omtrent de maat, bedoeld in het vorige artikel en de kenmerken op het luchtvaartuig aanbrengen op de plaatsen vermeld in deze paragraaf.

Artikel 9

De gebruiker van een vleugelvliegtuig zal het vliegtuig met kenmerken voorzien op de plaatsen vermeld in paragraaf 4.3.1.6 van de bij deze beschikking behorende bijlage A.

Artikel 10

De gebruiker van een draagschroefvliegtuig zal kenmerken, op de plaatsen vermeld in paragraaf 4.3.1.7 van de bij deze beschikking behorende bijlage A, op het vliegtuig aanbrengen.

Artikel 11

Door de gebruiker van een luchtvaartuig, lichter dan lucht wordt het luchtvaartuig met kenmerken voorzien op de plaatsen vermeld in paragraaf 4.3.1.8 van de bij deze beschikking behorende bijlage A.

Artikel 12

De verkoop van Nederlands-Antilliaanse luchtvaartuigen vindt plaats overeenkomstig het bepaalde in paragraaf 4.3.1.9 van de bij deze beschikking behorende bijlage A.

Artikel 13

Luchtvaartuigen voeren een identificatieplaat mede die aan de vereisten, bedoeld in paragraaf 4.3.1.10 van de bij deze beschikking behorende bijlage A, voldoet.

Artikel 14

De Beschikking nationaliteits- en inschrijvingskenmerken (P.B. 2003, no. 104) wordt ingetrokken.

a.De Ministeriële Beschikking met algemene werking van de 13de oktober 2003 ter uitvoering van de artikelen 5, tweede lid, en 8, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart (P.B 2003, no. 105) wordt ingetrokken.

Artikel 15

Deze beschikking wordt in het Publicatieblad geplaatst.

Artikel 16

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die van de uitgifte van het Publicatieblad, waarin zij geplaatst is.