Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

MINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 10de februari 1998 ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij financiële dienstverlening (P.B. 1996, no. 23)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 10de februari 1998 ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij financiële dienstverlening (P.B. 1996, no. 23)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening identificatie bij financiële dienstverlening (P.B. 1996, no. 23), art. 1, onder b, onder 5, 6 en 7, 2, vierde lid, 3, tweede lid, 4, tweede en derde lid, 5, vijfde lid

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 10de februari 1998 ter uitvoering van de Landsverordening identificatie bij financiële dienstverlening (P.B. 1996, no. 23)

Artikel 1

In deze beschikking wordt onder "Landsverordening" verstaan: de Landsverordening identificatie bij financiële dienstverlening (P.B. 1996, no. 23).

Artikel 2

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, onderdeel b, onder 5, van de Landsverordening wordt bepaald op vijfentwintighonderd gulden per jaar indien het een periodieke premie betreft, en op vijfduizend gulden indien het een eenmalige premie betreft.

Artikel 3

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, onderdeel b, onder 6, van de Landsverordening wordt bepaald op twintigduizend gulden.

Artikel 4

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, onderdeel b, onder 7, van de Landsverordening wordt bepaald op twintigduizend gulden.

Artikel 5

Vrijstelling van artikel 2, eerste lid, van de Landsverordening wordt verleend indien als cliënt optreedt:

  • a.

    een onderneming of instelling als bedoeld in artikel 2, vierde lid, onder a, van de Landsverordening;

  • b.

    een natuurlijke persoon of rechtspersoon die is aangesloten bij een effectenbeurs die lid is van de Fédération Internationale des Bourses de Valeurs, en die is gevestigd in een lid-staat van de Europese Gemeenschappen, of een staat, niet-zijnde een lid-staat van de Europese Gemeenschappen, die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, of Aruba, Australië, Bahrein, Canada, HongKong, Japan, Jemen, Koeweit, Niew Zeeland, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten van Amerika, of Zwitserland;

  • c.

    een onderneming of instelling waaraan door de bevoegde autoriteiten van een lid-staat van de Europese Gemeenschappen, of een staat, niet-zijnde een lid-staat van de Europese Gemeenschappen, die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, of van Aruba, Australië, Bahrein, Canada, HongKong, Japan, Jemen, Koeweit, Niew Zeeland, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten van Amerika, of Zwitserland, vergunning is verleend voor de uitoefening van het bedrijf van kredietinstelling, beleggingsinstelling, levensverzekeraar, effectenbemiddeling of vermogensbeheer.

Artikel 6

De gegevens die in het uittreksel dan wel het identificatie-document, bedoeld in artikel 3, tweede lid, van de Landsverordening moeten zijn opgenomen, zijn:

  • a.

    van de rechtspersoon: de rechtsvorm, de statutaire naam, de handelsnaam, het volledige adres, de plaats van vestiging, land van zetel, en indien de rechtspersoon bij een Kamer van Koophandel en Nijverheid, of soortgelijke instantie, is geregistreerd, het registratienummer en het land of eilandgebied waarin een zodanige Kamer, of soortgelijke instantie, is ingesteld;

  • b.

    van alle gemachtigden en vertegenwoordigers: de naam, de geboortedatum en het document aan de hand waarvan identificatie heeft plaatsgevonden.

Artikel 7

Als staat in de zin van artikel 4, tweede en derde lid, en artikel 5, vijfde lid, van de Landsverordening worden aangewezen: de lidstaten van de Europese Gemeenschappen, de staten, niet-zijnde een lid-staat van de Europese Gemeenschappen, die partij zijn bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, Aruba, Australië, Bahrein, Canada, HongKong, Japan, Jemen, Koeweit, Nieuw Zeeland, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten van Amerika, en Zwitserland.

Artikel 8

  • 1. Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die van de uitgifte van het Publicatieblad waarin deze wordt geplaatst.

  • 2. Deze beschikking zal in het Publicatieblad worden geplaatst.