Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

VERORDENING van den 24sten October 1925, betreffende absint

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingVERORDENING van den 24sten October 1925, betreffende absint
CiteertitelAbsintverordening 1925
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerpvolksgezondheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Het tijdstip van inwerkingtreding van de wijzigingsregeling van 11-9-1997 (P.B. 1997, no. 237) is vastgesteld bij landsbesluit van 25-11-1997 (P.B. 1997, no. 251).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

VERORDENING van den 24sten October 1925, betreffende absint

Artikel 1

Het is verboden absint in te voeren, te vervoeren, te vervaardigen, te verkoopen, af te leveren of ten verkoop of ter aflevering voorhanden te hebben.

Artikel 2

De doorvoer van absint is geoorloofd op den voet van de “Algemeene Verordening I. U. en D. 1908, met dien verstande dat absint, dat zal worden doorgevoerd, in alle aangiften en documenten met name moet worden vermeld.

Artikel 3

  • 1. Met het toezicht op de naleving van het bij of krachtens deze landsverordening bepaalde zijn belast de daartoe bij landsverordening aangewezen ambtenaren van de Belastingdienst. Een zodanige aanwijzing wordt bekendgemaakt in De Curaçaosche Courant.

  • 2. De krachtens het eerste lid aangewezen ambtenaren zijn, uitsluitend voor zover dat voor de vervulling van hun taak redelijkerwijze noodzakelijk is, bevoegd:

    • a.

      alle inlichtingen te vragen;

    • b.

      inzage te verlangen van alle boeken, bescheiden en andere informatiedragers en daarvan afschrift te nemen of deze daartoe tijdelijk mee te nemen;

    • c.

      goederen aan opneming en onderzoek te onderwerpen, deze daartoe tijdelijk mee te nemen en daarvan monsters te nemen;

    • d.

      alle plaatsen, met uitzondering van woningen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de bewoner, te betreden, vergezeld van door hen aangewezen personen;

    • e.

      vaartuigen, stilstaande voertuigen en de lading daarvan te onderzoeken.

  • 3. Zo nodig, wordt de toegang tot een plaats als bedoeld in het tweede lid, onderdeel d, verschaft met behulp van de sterke arm.

  • 4. Met machtiging van de Inspekteur zijn de ambtenaren bevoegd tot onderzoek aan kleding en lichaam van personen die zich van schepen aan de wal begeven.

  • 5. Bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen, kunnen regels worden gesteld met betrekking tot de wijze van taakuitoefening van de krachtens het eerste lid aangewezen ambtenaren.

  • 6. Een ieder is verplicht aan de krachtens het eerste lid aangewezen ambtenaren alle medewerking te verlenen die op grond van het tweede en het vierde lid wordt gevorderd.

Artikel 4

[vervallen]

Artikel 5

  • 1. Overtreding van artikel 1 van deze verordening wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of geldboete van ten hoogste vijfhonderd gulden. Het absint wordt verbeurd verklaard.

  • 2. Indien tijdens het plegen van het feit nog geen twee jaren zijn verloopen sedert een vroegere veroordeeling van den schuldige wegens overtreding van genoemd artikel onherroepelijk is geworden of de opgelegde geldboete is betaald, wordt de overtreding, onverminderd de verbeurdverklaring van het absint gestraft met hechtenis van ten hoogste zes maanden of geldboete van ten hoogste duizend gulden.

  • 3. Het verbeurd verklaarde absint, zoomede de verpakking, wordt vernietigd.

Artikel 6

  • 1. De bij deze verordening strafbaar gestelde feiten worden beschouwd als misdrijven.

  • 2. Op feiten, vallende onder een strafbepaling dezer verordening, zijn niet van toepassing de strafbepalingen, voorkomende in de Algemene Verordening I. U. en D. 1908.

Artikel 7

De verordening kan worden aangehaald onder den titel: “Absintverordening 1925”.

Artikel 8

Deze verordening treedt in werking met ingang van den dag na dien harer afkondiging, met uitzondering van art. 2, dat eerst drie maanden daarna in werking treedt.