Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIELE BESCHIKKING van de 28ste april 1992 ter indeling en taakstelling detachement bijstand Koninklijke Marechaussee Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIELE BESCHIKKING van de 28ste april 1992 ter indeling en taakstelling detachement bijstand Koninklijke Marechaussee Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba
CiteertitelInstruktie Detachement Bijstand Koninklijke Marechaussee Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba
Vastgesteld doorMinister van Justitie
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Politieregeling (P.B. 1962, no. 64), artikel 4, eerste lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

22-05-199215-04-1991Nieuwe regeling

28-04-1992

P.B. 1992, no. 49

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIELE BESCHIKKING van de 28ste april 1992 ter indeling en taakstelling detachement bijstand Koninklijke Marechaussee Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

Indeling

Artikel 1

Met ingang van 15 april 1991 wordt het in de Bijlage I genoemde detachement van de Koninklijke Marechaussee, hierna te noemen het detachement, tijdelijk en voor niet langer dan een periode van drie jaren, in het kader van militaire bijstand ter strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde, ingedeeld bij het Korps Politie Nederlandse Antillen.

Samenstelling

Artikel 2

  • 1.

    het detachement bestaat uit:

    • a.

      een stafgroep van drie leden, te weten

      • -

        één detachementscommandant,

      • -

        één hoofd inwendige dienst en

      • -

        één administrateur,

zoals nader aangeduid in de hieraan gehechte Bijlage I;

  • b.

    een operationele eenheid groep van zeventien leden, te weten

    • -

      één brigadecommandant,

    • -

      één plaatsvervangend brigadecommandant,

vijftien rechercheurs,

zolas aangeduid in de hieraan gehechte Bijlage I.

  • 2.

    De personele samenstelling van het detachement, zoals aangegeven in de aan deze beschikking gehechte Bijlage I, kan na overleg met het Plaatselijk Hoofd van Politie te Sint Ma

Taakstelling

Artikel 3

  • 1.

    Het onder artikel 2, eerste lid, onderdeel b, bedoelde onderdeel van het detachement is in het algemeen belast met het verlenen van bijstand op het gebied van de justitiële politiedienst aan het Korps Politie Nederlandse Antillen in de eilandgebieden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

Het verricht zijn taak in ondergeschiktheid aan het Bevoegd Gezag in de Nederlandse Antillen en in overeenstemming met de in de Nederlandse Antillen geldende rechtsregels nopens de taak en de bevoegdheden der politie en zal niet worden ingezet anders dan voor taken behorende tot die van de justitiële politie onder het gezag en de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie.

  • 2.

    Het onder artikel 2, eerste lid, onderdeel a, bedoelde onderdeel van het detachement is belast met administratieve taken op het gebied van het ondersteunende beheer en van de rechtspositie, mede in de lijn van de relatie met het commandement van het Wapen der Koninklijke Marechaussee.

Verdere indeling

Artikel 4

Het in artikel 2, eerste lid, onderdeel b, bedoelde onderdeel van het detachement wordt verder ingedeeld uitsluitend bij de Justitiële Dienst van het Korpsonderdeel Sint Maarten, konform het organogram aangegeven in de aan deze beschikking gehecht Bijlage II en overigens konform beschikking van het Plaatselijk Hoofd van Politie te Sint Maarten genomen in overeenstemming met de Procureur-Generaal.

Verrichting van werkzaamheden en taakbeschrijving

Artikel 5

Verrichting van werkzaamheden en taakbeschrijving

  • 1.

    De leden van de onderdelen van het detachement, zoals bedoeld in artikel 2, dienen hun werkzaamheden naar behoren te verrichten, konform de funktie-beschrijving aangegeven in de aan deze beschikking gehechte Bijlage III.

  • 2.

    Het in artikel 2, eerste lid, onderdeel b, bedoelde onderdeel van het detachement verricht zijn taak bijzonderlijk in overeenstemming met het gestelde in het Wetboek van Strafvordering van de Nederlandse Antillen en eandere regelingen van strafvorderlijke aard, zoals de Politieregeling (P.B. 1962, no. 64) en uitvoeringsvoorschriften, waaronder in het bijzonder de Ministeriële Beschikking van 6 april 1959, tot vaststelling van de instruktie voor het Korps Politie Nederlandse Antillen betreffende het aanwenden van geweld en het gebruik van wapenen (P.B. 1959, no. 43)

Artikel 6

Deze beschikking treedt in werking met ingang van heden en werkt terug tot en met 15 april 1991.

Citeertitel

Artikel 7

Deze beschikking welke in het Publicatieblad zal worden opgenomen kan worden aangehaald als: “Instruktie Detachement Bijstand Koninklijke Marechaussee Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba”.