Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT van de 8ste oktober 1982, no. 10, houdende de instelling van een stuurgroep die aan de bestrijding en de voorkoming van misdaad in de Nederlandse Antillen richting dient te geven

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT van de 8ste oktober 1982, no. 10, houdende de instelling van een stuurgroep die aan de bestrijding en de voorkoming van misdaad in de Nederlandse Antillen richting dient te geven
CiteertitelLandsbesluit stuurgroep misdaadbestrijding
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpopenbare orde en veiligheid
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Aangezien een inwerkingtredingsbepaling in dit besluit ontbreekt, is het krachtens artikel 26 van de Staatsregeling van de Nederlandse Antillen in werking getreden met ingang van de dertigste dag na die van de afkondiging. Het publicatieblad waarin dit besluit is geplaatst, is uitgegeven op 13-10-1982.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT van de 8ste oktober 1982, no. 10, houdende de instelling van een stuurgroep die aan de bestrijding en de voorkoming van misdaad in de Nederlandse Antillen richting dient te geven

Artikel 1

  • 1. Er is een stuurgroep die belast is met het doen van voorstellen, het treffen van voorzieningen en verder met alle overige werkzaamheden in de ruimste zin des woords, die kunnen bijdragen tot op gerichte wijze bestrijden en voorkomen van misdaad in de Nederlandse Antillen.

  • 2. Tot de taak van de stuurgroep behoort meer in het bijzonder:

    • a.

      het signaleren van de probleemgebieden met betrekking tot de toename van de criminaliteit in de Nederlandse Antillen;

    • b.

      het rangschikken van de probleemgebieden naar volgorde van belangrijkheid en het stellen van prioriteiten dienaangaande;

    • c.

      het adviseren van de Raad van Ministers met betrekking tot de bestrijding en de voorkoming van misdaad in de Nederlandse Antillen;

    • d.

      het in opdracht van de Raad van Ministers zorgdragen voor het opzetten, begeleiden, financieren en bemannen van projecten op het terrein van de bestrijding en voorkoming van misdaad;

    • e.

      het evalueren op gezette tijden van de resultaten van de projekten en het bijsturen daarvan indien nodig;

    • f.

      het entameren van alle overige zaken die direkt of indirekt verband houden met de taken onder a t/m e omschreven.

Artikel 2

  • 1. De stuurgroep bestaat uit ten hoogste twaalf leden.

  • 2. De Gouverneur benoemt en ontslaat de leden en hun plaatsvervangers op voorstel van de Raad van Ministers, voor de duur van vijf jaar. Van de leden, zomede hun plaatsvervangers, dienen steeds drie woonachtig te zijn in ieder van de eilandgebieden Curaçao, Aruba, Bonaire en de Bovenwindse Eilanden.

  • 3. De Raad van Ministers wijst uit de leden een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter aan.

  • 4. Aan de stuurgroep wordt door de Raad van Ministers een sekretaris toegevoegd, die geen lid van de stuurgroep is.

Artikel 3

De leden van de Raad van Ministers kunnen de vergaderingen van de stuurgroep bijwonen. Ieder lid van de Raad kan zich doen vertegenwoordigen door een door hem aan te wijzen ambtenaar of ambtenaren.

Artikel 4

De stuurgroep vergadert tenminste vier maal per jaar.

Artikel 5

De adviezen van de stuurgroep kunnen vanaf de dertigste dag na het uitbrengen daarvan door de stuurgroep openbaar worden gemaakt, tenzij de Raad van Ministers voordien schriftelijk heeft bericht dat het landsbelang zich daartegen verzet.

Artikel 6

  • 1. In elk eilandgebied wordt door de Raad van Ministers een werkgroep van ten hoogste elf leden ingesteld, welke door de stuurgroep bij de uitoefening van haar taak wordt ingeschakeld. De betrokken werkgroep neemt bij haar werkzaamheden de door de stuurgroep gegeven richtlijnen en aanwijzingen in acht.

  • 2. In iedere eilandelijke werkgroep heeft steeds één lid van de stuurgroep zitting die daartoe door de stuurgroep voor een periode van vijf jaar wordt aangewezen. De krachtens artikel 9 aangewezen coördinator is voor de duur van vijf jaar ambtshalve lid van die werkgroep. De overige leden van iedere werkgroep worden op de voordracht van het betrokken bestuurscollege door de Raad van Ministers voor de duur van vijf jaar benoemd.

Artikel 7

De stuurgroep brengt jaarlijks vóór 1 april verslag uit over haar werkzaamheden aan de Raad van Ministers.

Artikel 8

De stuurgroep is in het belang van een richtige uitoefening van haar taken bevoegd tot het inschakelen van deskundigen.

Artikel 9

De Raad van Ministers stelt een coördinator ter beschikking van de stuurgroep. Aan de coördinator kan voor zijn werkzaamheden door de Raad van Ministers een vergoeding worden toegekend. Het bepaalde in artikel 11, eerste lid, eerste volzin, is op hem van overeenkomstige toepassing.

Artikel 10

  • 1. De coördinator heeft onder meer tot taak het in opdracht van de stuurgroep opzetten en begeleiden van projekten, het verzorgen van de correspondentie, het maken van kostenramingen en het samenbrengen van personen en instanties om tot een goede samenwerking op het gebied van de bestrijding en de voorkoming van de misdaad te kunnen geraken.

  • 2. De coördinator neemt bij de vervulling van zijn taak de aanwijzingen van de stuurgroep in acht.

Artikel 11

  • 1. De leden en de sekretaris van de stuurgroep genieten een vergoeding voor reis- en verblijfkosten overeenkomstig de betreffende voor ambtenaren geldende regeling. Voor het bijwonen van vergaderingen genieten de leden van de stuurgroep een afzonderlijke door de Raad van Ministers vastgestelde vergoeding.

  • 2. De sekretaris geniet voor zijn werkzaamheden een door de Raad van Ministers vast te stellen vergoeding.

Artikel 12

Dit landsbesluit, hetwelk kan worden aangehaald als "Landsbesluit stuurgroep misdaad-bestrijding", zal in het Publicatieblad worden opgenomen.