Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 21ste augustus 1961 houdende richtlijnen voor de kredietverlening door de Lands Radio- en telegraafdienst

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING van de 21ste augustus 1961 houdende richtlijnen voor de kredietverlening door de Lands Radio- en telegraafdienst
CiteertitelRichtlijnen voor de kredietverlening door de Lands Radio-en telegraafdienst
Vastgesteld doorMinister van Verkeer en Vervoer
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-05-1963Art. 11

04-04-1963

P.B. 1963, no. 68

onbekend
29-08-1961Nieuwe regeling

21-08-1961

P.B. 1961, no. 139

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 21ste augustus 1961 houdende richtlijnen voor de kredietverlening door de Lands Radio- en telegraafdienst

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

diensten: het verzenden van telegrammen, het beschikbaar stellen van (radio) telefoonverbindingen, zomede elke andere vorm van diensten welke de Lands Radio- en telegraafdienst in de uitoefening van zijn bedrijf verleent;

directeur: de Directeur van de Lands Radio- en telegraafdienst ;

kredietverlening: het verlenen van diensten, zonder dat hiervoor contant wordt betaald;

maandrekening: een verzamelrekening van alle in een maand aan een gebruiker verleende diensten.

Artikel 2

Krediet mag worden verleend aan alle overheidsinstanties, waaronder mede te verstaan de Koninklijke Marine en soortgelijke — niet onder bestuur van land of eiland ressorterende — koninkrijksinstanties.

Artikel 3

Krediet mag eveneens worden verleend aan alle op de Antillen gevestigde en in het handelsregister ingeschreven particuliere zaken of bedrijven, mits deze zich niet in staat van faillissement bevinden of bevonden hebben, dan wel surséance van betaling hebben aangevraagd. Hiertoe kan voor hen een maandrekening worden geopend.

Artikel 4

Krediet mag eveneens worden verleend aan telefoonabonnees, die vanuit hun huis interlocale of internationale telefoongesprekken willen voeren of telegrammen wensen te verzenden. Voor zover zij geen maandrekeninghouder zijn, dienen de kosten van deze gesprekken of telegrammen één of enkele dagen daarna bij eerste aanbieding van de kwitantie terstond te worden voldaan, bij in gebreke blijven waarvan de directeur het recht heeft deze personen van verdere kredietverlening uit te sluiten.

Artikel 5

Alle personen die niet telefonisch doch zelf telegrammen op de aannamekantoren aanbieden of doen aanbieden, dan wel vanuit deze kantoren interlocale of internationale telefoongesprekken willen voeren en geen maandrekening hebben, dienen contant te betalen, ook al zijn deze personen telefoonabonnee.

Artikel 6

Onder de in het vorige artikel opgenomen bepaling vallen niet die personen, zaken of bedrijven, welke, ofschoon geen maandrekening hebbende, hiervoor wel op grond van artikel 3 in aanmerking komen.

Artikel 7

De kredietverlening dient te worden opgeschort dan wel beëindigd, indien een rekening binnen een tijdsverloop van een maand na verzending nog niet is voldaan.

Artikel 8

Personen, zaken of bedrijven, welke op grond van de bepalingen van deze richtlijnen niet voor een maandrekening in aanmerking komen, kunnen tegen storting van een door de directeur vast te stellen waarborgsom, telegrammen in afrekening of gesprekken in afrekening voeren.

Artikel 9

Bij het aanbieden/voeren van telegrammen c.q. gesprekken in afrekening zoals in het vorige artikel bedoeld, blijft de waarborgsom volledig als garantie dienen en behoren de rekeningen of kwitanties op normale wijze te worden voldaan als bij de gewone maandrekeninghouders. De rekeningen mogen dan echter niet later dan een maand na de maand waarop zij betrekking hebben worden voldaan, bij in gebreke blijven waarvan het krediet wordt opgeheven en de vordering verrekend met de waarborgsom.

Artikel 10

In alle gevallen waarin door het vorenstaande niet wordt voorzien, beslist de directeur, die eveneens in bijzondere gevallen, zulks te zijner beoordeling, een uitzondering op de hiergegeven richtlijnen kan toestaan.

Artikel 11

Deze regeling, welke kan worden aangehaald als „Richtlijnen voor de kredietverlening door de Lands Radio-en telegraafdienst" geldt voor wat de kredietverlening aan particulieren betreft, voorshands uitsluitend voor de dienst op de eilanden Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten en wel met ingang van de datum van bekendmaking in het Publicatieblad.