Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN VAN DE 23STE NOVEMBER 1966 T.U.V. ARTIKEL 9 LID 2 VAN DE LANDSVERORDENING ZIEKTEVERZEKERING

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN VAN DE 23STE NOVEMBER 1966 T.U.V. ARTIKEL 9 LID 2 VAN DE LANDSVERORDENING ZIEKTEVERZEKERING
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerpsociale zekerheid; volksgezondheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening Ziekteverzekering, art. 9, tweede lid.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN VAN DE 23STE NOVEMBER 1966 T.U.V. ARTIKEL 9 LID 2 VAN DE LANDSVERORDENING ZIEKTEVERZEKERING

Artikel 1

De garantie, bedoeld in artikel 9, tweede lid van de Landsverordening Ziekteverzekering, bestaat uit een aan de Sociale Verzekeringsbank overgelegde verklaring van een onderneming, welke in de Nederlandse Antillen het bankbedrijf uitoefent, waarin deze zich hoofdelijk aansprakelijk stelt voor de nakoming van de verplichtingen van de werkgever op grond van genoemde landsverordening met betrekking tot de verstrekking van tegemoetkoming aan de rechthebbenden.

Artikel 2

De Minister van Sociale Zaken kan bepalen, dat in afwijking van het bepaalde in artikel 1 de garantie van een werkgever, die te zijnen genoege aantoont zijn in artikel 1 bedoelde verplichtingen te allen tijde volledig te kunnen nakomen, zal bestaan uit een aan de Sociale Verzekeringsbank overgelegde verklaring van de werkgever, waarin deze:

  • a.

    de Sociale Verzekeringsbank onherroepelijk machtigt om, indien hij in gebreke mocht zijn een of meer van zijn verplichtingen als voormeld na te komen, zodanige verplichting of verplichtingen op zijn kosten na te komen;

  • b.

    zich verbindt om de uitgaven, welke voor de Sociale Verzekeringsbank voortvloeien uit de gebruikmaking van de aan de bank verleende machtiging, op eerste verzoek daartoe en binnen de daarbij gestelde termijn aan de bank terug te betalen, vermeerderd met:

drie ten honderd (3%) van de totale uitgaven als vergoeding voor administratiekosten van de bank;

zes ten honderd (6%) per jaar van de uitgaven, berekend vanaf de dag dat de uitgaven hadden moeten zijn terugbetaald tot de dag der algehele voldoening daarvan aan de bank.

Artikel 3

  • 1. De Minister van Sociale Zaken en Arbeid kan bepalen, dat in afwijking van het bepaalde in artikel 1 de aldaar bedoelde garantie-verklaring wordt afgegeven door een werkgever ten aanzien van wie artikel 2 toepassing heeft gevonden.

  • 2. Indien een werkgever ten aanzien van wie artikel 2 toepassing heeft gevonden een garantie-verklaring als bedoeld in het vorige lid afgeeft, is hij tevens verplicht een verklaring als bedoeld in artikel 2 over te leggen aan de Sociale Verzekeringsbank ter dekking van zijn uit eerstbedoelde garantie-verklaring voortvloeiende verplichtingen.

Artikel 4

Dit landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van zijn afkondiging en werkt terug tot en met 1 mei 1966.