Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 12de oktober 1961 ter uitvoering van artikel 15 van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING van de 12de oktober 1961 ter uitvoering van artikel 15 van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerpvolksgezondheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

De bijlagen zijn niet opgenomen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsbesluit verpakte geneesmiddelen, art. 15

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 12de oktober 1961 ter uitvoering van artikel 15 van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen

Enig-artikel

  • I. Het formulier, bedoeld in het eerste lid van artikel 15 van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen wordt ingericht overeenkomstig bijlage A van deze beschikking.

  • II. Het register, bedoeld in het tweede lid van artikel 15 van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen wordt gehouden in de vorm van kaarten, waarvan de inrichting geschiedt overeenkomstig bijlage B van deze beschikking en welke worden bijeengehouden naar de volgorde van de op de kaarten vermelde registratienummeringen.

  • III. De bewaring van het register geschiedt ter Inspectie van de Volksgezondheid in gesloten kasten, waarvan de sleutels berusten bij de Inspecteur.

  • IV. Inschrijving vindt plaats door aantekening op de onder II bedoelde kaarten van de registratienummers, de namen van de geneesmiddelen, de fabrikanten en/of de importeurs, de chemische samenstellingen, de farmacologische classificaties en de data van de verzoeker en inschrijvingen, alsmede door parafering van de inschrijving door de commissie, bedoeld in artikel 5, lid 2 van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening (P.B. 1960, no. 59).

  • V. Doorhaling geschiedt door aantekening op de betreffende kaarten van de data van de doorhalingen en door parafering van de doorhaling door de onder IV genoemde commissie.

  • VI. Slechts rechterlijke ambtenaren, de leden en de secretaris van de onder IV genoemde commissie en degenen, op wier verzoek een geneesmiddel is ingeschreven, mogen inzage hebben van het register. De Inspecteur verstrekt hen desverlangd bovendien afschriften van en uittreksels uit het register. Verzoekers van laatstgenoemde categorie personen dienen voor ieder afschrift of uittreksel betreffende een geneesmiddel een bedrag van 20 cent te betalen, dat wordt gestort in 's Lands kas.

  • VII. De Inspecteur verstrekt de in het eerste lid van artikel 50 van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening genoemde personen en ambtenaren desverlangd of uit eigen beweging zodanige uittreksels uit het register als van belang kan zijn voor hun opsporingswerkzaamheden.

  • VIII. Deze beschikking, welke in het Publicatieblad zal worden opgenomen, treedt in werking met ingang van 1 november 1961.