Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 26ste juli 1960 ter uitvoering van artikel 43 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no. 83)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 26ste juli 1960 ter uitvoering van artikel 43 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no. 83)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerpsociale zekerheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering, art. 43

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 26ste juli 1960 ter uitvoering van artikel 43 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no. 83)

Artikel 1

Voor de toepassing van artikel 42 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no. 83) worden, zolang zij binnen de Nederlandse Antillen wonen, met Nederlanders gelijkgesteld niet-Nederlanders, die na het bereiken van de twintigjarige leeftijd gedurende tenminste vijftien jaren al dan niet onafgebroken binnen de Nederlandse Antillen hebben gewoond, mits zij gedurende de vijf aan het bereiken van de 65-jarige leeftijd onmiddellijk voorgaande jaren onafgebroken binnen de Nederlandse Antillen hebben gewoond.

Artikel 2

Voor toepassing van de artikelen 40 en 41 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no. 83) wordt met het wonen binnen de Nederlandse Antillen gelijkgesteld:

  • a.

    het wonen in het voormalige Nederlands-Indië;

  • b.

    het wonen in Indonesië, voorzover dit heeft plaats gevonden voordat de betrokkene na 27 december 1949 Indonesië voor de eerste maal metterwoon heeft verlaten mits de betrokkene op 27 december 1949 in Indonesië woonde en het bedoelde metterwoon verlaten vóór 28 december 1964 heeft plaats gevonden;

  • c.

    het wonen in Indonesië van een gehuwde of gehuwd geweest zijnde vrouw, die zelf niet, doch wier echtgenoot onderscheidenlijk gewezen echtgenoot, wel op 27 december 1949 in Indonesië woonde, gedurende de tijd, dat zij dezelfde woonplaats had als haar echtgenoot onderscheidenlijk gewezen echtgenoot vóórdat deze na 27 december 1949 Indonesië voor de eerste maal metterwoon heeft verlaten, mits zij Indonesië vóór 28 december 1964 metterwoon heeft verlaten;

  • d.

    het wonen buiten de Nederlandse Antillen gedurende de tijd dat de betrokkene als Nederlander terzake van buiten de Nederlandse Antillen verrichte arbeid wedde of loon genoot ten laste van de Nederlandse Antillen, terwijl hij niet geacht kon worden blijvend buiten de Nederlandse Antillen te wonen;

  • e.

    het wonen buiten de Nederlandse Antillen van de gehuwde of gehuwd geweest zijnde vrouw gedurende de tijd, dat haar echtgenoot aan de onder d gestelde voorwaarden voldeed en zij dezelfde woonplaats als haar echtgenoot onderscheidenlijk gewezen echtgenoot had, alsmede het wonen buiten de Nederlandse Antillen van de vrouw, wier overleden echtgenoot op de dag van zijn overlijden aan de onder d gestelde voorwaarden voldeed, gedurende zes maanden of een door de Minister van Sociale Zaken te bepalen langere termijn na vorenbedoelde dag.

Artikel 3

Voor de toepassing van artikel 42 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering (P.B. 1960, no. 83) wordt het wonen binnen de Nederlandse Antillen gelijkgesteld:

  • a.

    het wonen buiten de Nederlandse Antillen van een Nederlander, die terzake van buiten de Nederlandse Antillen verrichte arbeid wedde of loon geniet ten laste van de Nederlandse Antillen, terwijl hij niet geacht kan worden blijvend buiten de Nederlandse Antillen te wonen;

  • b.

    het wonen buiten de Nederlandse Antillen van de echtgenote van een Nederlander, als bedoeld onder a, alsmede het wonen buiten de Nederlandse Antillen van een vrouw, wier overleden echtgenoot op de dag van zijn overlijden aan de onder a gestelde voorwaarden voldeed, gedurende zes maanden of een door de Minister van Sociale Zaken te bepalen langere termijn na vorenbedoelde dag.

Artikel 4

Dit landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die zijner afkondiging.