Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSVERORDENING van de 20ste december 2001 tot aanwijzing van het belastingcontroleorgaan van de Nederlandse Antillen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 20ste december 2001 tot aanwijzing van het belastingcontroleorgaan van de Nederlandse Antillen
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 20ste december 2001 tot aanwijzing van het belastingcontroleorgaan van de Nederlandse Antillen

Artikel 1

In deze landsverordening wordt verstaan onder:

  • a.

    de Stichting: Stichting Overheids Belastingsaccountantsbureau;

  • b.

    de Regering: de Regering van de Nederlandse Antillen;

  • c.

    belastingcontroleorgaan: de instantie die ten behoeve van de Regering de taken of werkzaamheden, bedoeld in artikel 3 van de Statuten van de Stichting, verricht.

Artikel 2

  • 1. Onverminderd de wettelijk opgedragen belastingcontroletaken aan anderen dan de Stichting, wordt de Stichting met uitsluiting van anderen aangewezen om als belastingcontroleorgaan van de Regering op te treden.

  • 2. De financiële afspraken met betrekking tot de vergoeding aan de Stichting voor werkzaamheden verricht ten behoeve van de Regering worden vastgelegd in een overeenkomst tussen de rechtspersoon de Nederlandse Antillen en de Stichting.

  • 3. De overeenkomst, bedoeld in het tweede lid, wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Het voorgaande laat onverlet dat de rechtspersoon de Nederlandse Antillen en de Stichting tussentijds met gemeen overleg deze overeenkomst kunnen wijzigen.

Artikel 3

  • 1. Met het toezicht op de naleving van het bij of krachtens deze landsverordening bepaalde zijn belast de daartoe bij landsbesluit aan te wijzen personen.

  • 2. Een aanwijzing als bedoeld in het eerste lid wordt bekendgemaakt in de Curaçaosche Courant.

  • 3. Bij de uitoefening van hun taak dragen de toezichthoudende personen een legitimatiebewijs bij zich. Desgevraagd tonen zij hun legitimatiebewijs aanstonds. Het legitimatiebewijs bevat een foto van de toezichthoudende persoon en vermeldt in ieder geval diens naam en hoedanigheid.

  • 4. De toezichthoudende personen zijn, uitsluitend voorzover dat voor de uitoefening van hun taak redelijkerwijs noodzakelijk is, bevoegd:

    • a.

      alle inlichtingen te vragen;

    • b.

      inzage te verlangen van alle boeken, bescheiden en andere informatiedragers en daarvan afschrift te nemen of deze daartoe tijdelijk mee te nemen;

  • 5. Zonodig, wordt de toegang tot een plaats als bedoeld in het vierde lid, onderdeel c, verschaft met behulp van de sterke arm.

  • 6. Een ieder is verplicht de in het eerste lid bedoelde personen alle medewerking te verlenen die op grond van het vierde lid wordt gevorderd.

Artikel 4

De benamingen “Belastingaccountantsbureau” en “het Hoofd van het Belastingaccountantsbureau” worden in de bestaande landsverordeningen en de daarop berustende bepalingen vervangen door “Stichting Overheids Belastingaccountantsbureau” respectievelijk “Directeur van de Stichting Overheids Belastingaccountantsbureau”.

Artikel 5

Deze landsverordening treedt in werking met ingang van de dag na die der uitgifte van het Publicatieblad, waarin de afkondiging is geschied en werkt terug tot en met 29 maart 2001.