Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSVERORDENING van de 6de november 1986 ter uitvoering van artikel 113 van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 6de november 1986 ter uitvoering van artikel 113 van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen
CiteertitelUitvoeringsbesluit Eilandenregeling Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze landsverordening vervangt het Uitvoeringsbesluit Eilandenregeling Bonaire en Bovenwindse Eilanden (P.B. 1951, no. 117).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Eilandenregeling Nederlandse Antillen, art. 113

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 6de november 1986 ter uitvoering van artikel 113 van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen

Artikel 1

  • 1. De leden van de eilandsraad van een eilandgebied van de inwonerklasse 0 -10.000 genieten per jaar een schadeloosstelling van f. 4.000,-- en een tegemoetkoming in de kosten van f. 1.000,--.

  • 2. De leden van de eilandsraad van een eilandgebied van de inwonerklasse 10.000 tot 25.000 genieten per jaar een schadeloosstelling van f. 8.000,-- en een tegemoetkoming in de kosten van f. 1.750,--.

  • 3. De leden van de eilandsraad van een eilandgebied van de inwonerklasse 25.000 tot 50.000 genieten per jaar een schadeloosstelling van f. 12.000,-- en een tegemoetkoming in de kosten van f. 2.500,--.

  • 4. De schadeloosstelling en de tegemoetkoming in de kosten worden verhoogd met het percentage, waarmede de bezoldigingen van ambtenaren die overeenkomen met de in dit artikel genoemde bedragen, in verband met de stijging van het prijsindexcijfer van de gezinsconsumptie, sedert het tijdstip van inwerkingtreding van deze landsverordening worden aangepast.

  • 5. De maandelijkse uitbetaling van de schadeloosstelling en de tegemoetkoming in de kosten wordt naar boven afgerond op hele guldens.

Art. 2

  • 1. De gedeputeerden van een eilandgebied van de inwonerklasse 0 - 10.000 genieten per jaar een toelage van f. 64.000,--.

  • 2. De gedeputeerden van een eilandgebied van de inwonerklasse 10.000 - 25.000 genieten per jaar een toelage van f. 75.000,--.

  • 3. De gedeputeerden van een eilandgebied van de inwonerklasse 25.000 - 50.000 genieten per jaar een toelage van f. 85.000,--.

  • 4. De toelage wordt verhoogd met het percentage, waarmede de bezoldigingen van ambtenaren die overeenkomen met de in dit artikel genoemde bedragen, in verband met de stijging van het prijsindexcijfer van de gezinsconsumptie, sedert het tijdstip van inwerkingtreding van deze landsverordening worden aangepast.

  • 5. De maandelijkse uitbetaling van de toelage wordt naar boven afgerond op hele guldens.

Artikel 2A

De gedeputeerden ontvangen, ter bestrijding van representatie- en andere kosten, per jaar een buitengewone toelage van 6 % van hun toelage als genoemd in artikel 2.

Artikel 3

  • 1. De eilandsverordeningen verbinden niet dan nadat zij behoorlijk zijn afgekondigd.

  • 2. De afkondiging heeft plaats door openbare kennisgeving van nederlegging der eilandsverordening, ter lezing voor een ieder, gedurende drie maanden, ten kantore van de Gezaghebber. De openbare kennisgeving van nederlegging geschiedt door aanplakking te daartoe bestemder plaatse en door opneming, zo mogelijk, in een of meer nieuwsbladen.

    Indien de eilandsverordening aan goedkeuring van de Gouverneur is onderworpen, wordt van de goedkeuring in de afkondiging melding gemaakt.

  • 3. De afgekondigde eilandsverordeningen worden door de zorg van de Gezaghebber tegen betaling der kosten algemeen verkrijgbaar gesteld en toegezonden aan het gerecht in eerste aanleg en het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba, alsmede aan het openbaar ministerie bij dat gerecht en bij dat Hof.

  • 4. Het oorspronkelijke stuk wordt ten kantore van de Gezaghebber bewaard.

Artikel 4

  • 1. De eilandsbesluiten, houdende algemene maatregelen, verbinden niet dan nadat zij behoorlijk zijn afgekondigd.

  • 2. De afkondiging geschiedt op de wijze als in het tweede lid van artikel 3 voorgeschreven voor eilandsverordeningen.

  • 3. Het derde en vierde lid van artikel 3 zijn van overeenkomstige toepassing.

  • 4. Waneer geen ander tijstip is vastgesteld, treden de afgekondigde eilandsbesluiten, houdende algemene maatregelen, in werking met ingang van de tiende dag na die van de afkondiging.

Artikel 5

De bekendmakingen en mededelingen, vanweg het bestuur van het eilandgebied te doen, niet zijnde eilandsverordeningen of eilandsbesluiten, houdende algemene maatregelen, worden aangeplakt te daartoe bestemder plaatse en opgenomen, zo mogelijk, in een of meer nieuwsbladen.

Artikel 6

  • 1. Deze landsverordening kan worden aangehaald als „Uitvoeringsbesluit Eilandenregeling Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten”

  • 2. Zij treedt in werking met ingang van de eerste dag van de maand volgende op die waarin zij wordt afgekondigd.

  • 3. Met ingang van het in het tweede lid bedoeld tijdstip vervalt het Uitvoeringsbesluit Eilandenregeling Bonaire en Bovenwindse Eilanden (P.B. 1951, no. 117).