Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSVERORDENING van de 22ste november 1985 houdende regelingen van tijdelijke aard inzake de uitbreiding, verbetering en/of vernieuwing van hotels en andere gelegenheden tot verblijf en ontspanning

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 22ste november 1985 houdende regelingen van tijdelijke aard inzake de uitbreiding, verbetering en/of vernieuwing van hotels en andere gelegenheden tot verblijf en ontspanning
CiteertitelLandsverordening renovatie hotels
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 22ste november 1985 houdende regelingen van tijdelijke aard inzake de uitbreiding, verbetering en/of vernieuwing van hotels en andere gelegenheden tot verblijf en ontspanning

Artikel 1

Deze landsverordening verstaat onder “bedrijf” een onderneming tot exploitatie van hotels en andere gelegenheden tot verblijf en ontspanning, welke gericht is op de bevordering van het vreemdelingenbezoek aan de Nederlandse Antillen en welker uitbreiding, verbetering en/of vernieuwing een investering vergt van tenminste f. 300.000,-- in de eilandgebieden Aruba of Curaçao dan wel van tenminste f. 50 000,-- in een der overige eilandgebieden.

Artikel 2

Aan een bedrijf, zoals bedoeld in artikel één, kan voor de duur van ten hoogste twee jaren vrijstelling van invoerrecht en/of ontheffing van economische heffing worden verleend bij invoer van goederen bestemd voor haar uitbreiding, verbetering en/of vernieuwing.

Artikel 3

  • 1. De Gouverneur verklaart, in overleg met het bestuurscollege van het eilandgebied alwaar het bedrijf gevestigd is, of de in artikel 2 genoemde vrijstelling en/of ontheffing verleend zal worden.

  • 2. Het verzoek daartoe dient door of namens belanghebbende schriftelijk tot de Gouverneur te worden gericht.

Artikel 4

  • 1. De verklaring in het voorgaande artikel geschiedt bij landsbesluit.

  • 2. Aan de vrijstelling kunnen voorwaarden worden verbonden.

Artikel 5

De verklaring mag alleen worden afgegeven indien het bedrijf niet kan worden aangemerkt als een bedrijf in de zin van artikel 1, eerste lid sub b, van de Landsverordening ter bevordering van bedrijfsvestiging en hotelbouw (P.B. 1953, no. 194).

Artikel 6

Voor zover deze landsverordening niet anders bepaalt, zijn de bepalingen van de Landsverordening ter bevordering van bedrijfsvestiging en hotelbouw (P.B. 1953, no. 194) van overeenkomstige toepassing.

Artikel 7

Deze landsverordening, welke kan worden aangehaald als “Landsverordening renovatie hotels”, treedt in werking met ingang van de dag na die van haar afkondiging, werkt terug tot en met 1 januari 1983 en vervalt op een nader bij landsbesluit te bepalen tijdstip.