Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSVERORDENING van de 11de februari 1983 tot wijziging van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen (P.B. 1951, no. 39)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 11de februari 1983 tot wijziging van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen (P.B. 1951, no. 39)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze wijzigingsregeling is opgenomen omdat zij zelfstandige overgangsbepalingen bevat met betrekking tot de wijziging van de Eilandenregeling Nederlandse Antillen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Landsregeling van de Nederlandse Antillen, art. 118
  2. Staatsregeling van de Nederlandse Antillen, art. 88, 89, 91, 92, 96c, 133

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Landsverordening van de 11de februari 1983 tot wijziging van de Eilandenregeling

Artikel 1.

[wijzigt de Eilandenregeling Nederlandse Antillen]

Artikel 2.

  • 1. Bepalingen in landsverordeningen en landsbesluiten houdende algemene maatregelen, betreffende het eilandgebied de Bovenwindse Eilanden of zijn afdelingen zijn totdat zij in verband met de splitsing van het eilandgebied de Bovenwindse Eilanden in drie eilandgebieden zijn aangepast, van overeenkomstige toepassing op de eilandgebieden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. De bevoegdheden die bij de in de vorige volzin bedoelde voorschriften zijn toegekend aan bestuursorganen of aan ambtenaren van het eilandgebied de Bovenwindse Eilanden of van zijn afdelingen worden uitgeoefend door de overeenkomstige bestuursorganen of ambtenaren van de eilandgebieden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

  • 2. Alle op het tijdstip van inwerkingtreding van deze landsverordening binnen het eilandgebied de Bovenwindse Eilanden of zijn afdelingen geldende eilandsverordeningen, eilandsbesluiten houdende algemene maatregelen en beschikkingen van eilandsorganen blijven voor het eilandgebied Saba, het eilandgebied Sint Eustatius, onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten van kracht totdat zij door de aldaar bevoegde organen zijn ingetrokken, gewijzigd of door andere vervangen. De bevoegdheden die bij de in de vorige volzin bedoelde voorschriften zijn toegekend aan bestuursorganen of aan ambtenaren van het eilandgebied de Bovenwindse Eilanden of van zijn afdelingen worden uitgeoefend door de overeenkomstige bestuursorganen of ambtenaren van de eilandgebieden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

    […………………………….]

  • 8. De ambtenaren die op het tijdstip van inwerkingtreding van deze landsverordening in dienst zijn van de afdeling Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten van het eilandgebied de Bovenwindse Eilanden gaan met ingang van dit tijdstip in dezelfde rang en op dezelfde voet over in dienst van het eilandgebied Saba, het eilandgebied Sint Eustatius onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten.

    [……………………………..]

  • 10.

    • 1.

      Met ingang van de datum van inwerkingtreding van deze landsverordening gaan alle rechten en verplichtingen van de afdelingen Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten van het eilandgebied de Bovenwindse Eilanden over op het eilandgebied Saba, het eilandgebied Sint Eustatius onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten, zonder dat daarvoor een nadere akte wordt gevorderd. Ten aanzien van de onroerende zaken zal verandering van de tenaamstelling in de kadastrale leggers plaatshebben. De betrokken bestuurscolleges doen de daartoe nodige opgaven aan de desbetreffende hypotheekbewaarder.

    • 2.

      Wettelijke procedures en rechtsgedingen betreffende de rechten en verplichtingen die ingevolge het bepaalde onder 1 naar het eilandgebied Saba, het eilandgebied Sint Eustatius onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten overgaan, worden met ingang van de dag van inwerkingtreding van deze landsverordening voortgezet door of tegen het eilandgebied Saba, het eilandgebied Sint Eustatius onderscheidenlijk het eilandgebied Sint Maarten.