Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 26ste november 1959 ter uitvoering van artikel 2 der Vlagverordening (P.B. 1959, 162)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 26ste november 1959 ter uitvoering van artikel 2 der Vlagverordening (P.B. 1959, 162)
CiteertitelVlagreglement
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Het tijdstip van inwerkingtreding van de wijzigingsregeling, dat ligt voor de datum van publicatie - is niet door uitdrukkelijke verlening van terugwerkende kracht vastgesteld.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Vlagverordening, art. 2

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 26ste november 1959 ter uitvoering van artikel 2 der Vlagverordening (P.B. 1959, 162)

Artikel 1

Het voeren van de Nederlands-Antilliaanse vlag gelijktijdig met de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden geschiedt in overeenstemming met de bepalingen van dit reglement op de tijdstippen bij landsbesluit te bepalen.

Artikel 2

  • 1. Bij het voeren van de Nederlands-Antilliaanse vlag aan of op een gebouw gelijktijdig met de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden, is de plaats van de Nederlands-Antilliaanse vlag links aan of op het gebouw.

  • 2. Wanneer de Nederlands-Antilliaanse vlag gelijktijdig met de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden wordt ontplooid in een gehoorzaal, of bij een bijeenkomst, waar een podium voor een spreker is, is de plaats van de Nederlands-Antilliaanse vlag links van de spreker en die van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden rechts van de spreker. Deze regel geldt op overeenkomstige wijze, wanneer beide vlaggen achter de spreker aan de wand worden bevestigd.

  • 3. Wanneer behalve de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden en de Nederlands-Antilliaanse vlag ook de vlag van Aruba wordt gevoerd, is de plaats van de vlag van het Koninkrijk in het midden, die van de Nederlands-Antilliaanse vlag rechts daarvan en die van de Arubaanse vlag links daarvan. De Arubaanse vlag wordt niet gelijktijdig met de Nederlands-Antilliaanse vlag gevoerd zonder dat de Koninkrijksvlag geheven is.

  • 4. De plaatsaanduidingen "rechts" en "links", in de voorgaande leden gebezigd, worden gerekend vanuit het vlaggefront, derhalve met de rug gekeerd naar het gebouw of de muur waarvóór of waartegen de vlaggen zich bevinden.

  • 5. Bij het voeren van verschillende vlaggen, als in dit artikel bedoeld, worden vlaggen en vlaggestokken van zoveel mogelijk gelijke grootte en bewerking gebruikt.

Artikel 3

  • 1. Het gelijktijdig voeren van de Nederlands-Antilliaanse vlag en de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden laat gegeven richtlijnen nopens het gebruik van de oranjewimpel bij laatstgenoemde vlag onverlet.

  • 2. Bij het voeren van de Nederlands-Antilliaanse vlag wordt geen oranjewimpel gebruikt.

Artikel 4

  • 1. Bij het gelijktijdig voeren van de Nederlands-Antilliaanse vlag en de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden wordt laatstgenoemde vlag het eerst gehesen of ontplooid en het laatst neergehaald of weggenomen.

  • 2. Wanneer de Koninkrijksvlag, de Nederlands-Antilliaanse en de Arubaanse vlag gelijktijdig gevoerd worden, wordt de Koninkrijksvlag het eerst, vervolgens de Nederlands-Antilliaanse vlag en de Arubaanse vlag het laatst gehesen of ontplooid en bij het neerhalen of wegnemen van de vlaggen de omgekeerde volgorde in acht genomen."

Artikel 5

Dit landsbesluit, hetwelk kan worden aangehaald als "Vlagreglement" treedt in werking met ingang van de dag na die zijner afkondiging.