Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 24ste april 1951 ter uitvoering van artikel 16 van de Landsverordening op Distilleerderijen (P.B. 1948, no. 119)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 24ste april 1951 ter uitvoering van artikel 16 van de Landsverordening op Distilleerderijen (P.B. 1948, no. 119)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Abusievelijk is bij de wijziging bij P.B. 1959, no. 180 verzuimd om bij het vervallen van artikel 1 en het vernummeren van de artikelen 2 t/m 4 ook de artikelen 5 en 6 te vernummeren.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening op Distilleerderijen (P.B. 1948, no. 119), art. 16

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 24ste april 1951 ter uitvoering van artikel 16 van de Landsverordening op Distilleerderijen (P.B. 1948, no. 119)

Artikel 1

  • 1. De tot de Gouverneur gerichte verzoekschriften, bedoeld in de artikelen 2 en 3 van de Landverordening op Distilleerderijen, worden, vergezeld van de daarbij behorende schetstekeningen, ingediend bij de Inspecteur. De Adjunct-inspecteur der Belastingen op Aruba en de Landsontvanger op de overige eilanden zenden de stukken zo spoedig mogelijk, vergezeld van hun advies, aan de Inspecteur der Belastingen op.

  • 2. De Inspecteur der Belastingen onderzoekt of alle in de verzoekschriften vermelde gegevens overeenkomstig de betrokken artikelen vermeld zijn en of deze met de werkelijke toestand overeenstemmen. Zonodig kan hij het verzoekschrift doen wijzigen of aanvullen.

  • 3. De Inspecteur der Belastingen zendt het verzoekschrift vergezeld van de daarbij behorende bijlagen en zijn advies langs de hiërarchische weg aan de Gouverneur.

Artikel 2

  • 1. De Inspecteur geeft de ambtenaren der belastingen schriftelijk opdracht tot de in artikel 10 der Landsverordening op Distilleerderijen bedoelde ambtelijke verrichtingen.

  • 2. Deze ambtenaren stellen op de rugzijde van het document, houdende een opdracht als bedoeld in het vorige lid, nauwkeurig aantekening omtrent:

    • a.

      aantal en aard der verzegelde, weggevoerde of vernietigde voorwerpen;

    • b.

      wijze van verzegeling;

    • c.

      juiste aanduiding van de plaats waar de voorwerpen zijn opgeborgen alsmede omtrent aantal en aard der voorwerpen.

Artikel 3

  • 1. Wanneer een distilleerderij geheel buiten werking is gesteld, zal de Inspecteur langs de hiërarchische weg hiervan mededeling doen aan de Gouverneur, met vermelding van de door hem, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 10 der Landsverordening op Distilleerderijen getroffen maatregelen.

  • 2. Het bepaalde in het vorige lid is mede van toepassing indien herstelling van werktuigen heeft plaats gehad.

Artikel 5

De Inspecteur der Belastingen stelt de voorschriften vast, welke ter uitvoering van dit landsbesluit door de ambtenaren der belastingen nodig zijn.

Artikel 6

Dit landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die zijner afkondiging.