Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

Aanschrijving ter uitvoering van artikel 39, eerste lid, onderdeel i, van de Algemene landsverordening Landsbelastingen. (P.B. 2001, no. 89) inzake ziektekostenpremies betaald door (gewezen) werkgevers c.q. pensioenfondsen ten behoeve van gepensioneerden.

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingAanschrijving ter uitvoering van artikel 39, eerste lid, onderdeel i, van de Algemene landsverordening Landsbelastingen. (P.B. 2001, no. 89) inzake ziektekostenpremies betaald door (gewezen) werkgevers c.q. pensioenfondsen ten behoeve van gepensioneerden.
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerpbelastingen

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Niet alle gegevens over de onstaansbron van de regeling zijn compleet.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene landsverordening Landsbelastingen. (P.B. 2001, no. 89), art. 39, eerste lid, onder i

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Aanschrijving ter uitvoering van artikel 39, eerste lid, onderdeel i, van de Algemene landsverordening Landsbelastingen. (P.B. 2001, no. 89) inzake ziektekostenpremies betaald door (gewezen) werkgevers c.q. pensioenfondsen ten behoeve van gepensioneerden.

Conform artikel 6, derde lid, onderdeel e, van de Landsverordening op de Loonbelasting 1976 (P.B. 1975, no. 254) worden de kosten die de werkgever ten behoeve van de werknemer maakt in verband met geneeskundige behandeling en verpleging, alsmede aanspraken van de werknemer op vrije geneeskundige behandeling en verpleging en op tegemoetkoming in ziektekosten, niet tot het loon gerekend.

Onder werknemer in de zin van voornoemde landsverordening (artikel 2, eerste lid) wordt verstaan de natuurlijke persoon die tot een inhoudingsplichtige in dienstbetrekking staat of van een inhoudingsplichtige loon geniet uit vroegere dienstbetrekking van hemzelf of van een ander. Het begrip werkgever zoals genoemd in artikel 6, derde lid, onderdeel e wordt in meergenoemde landsverordening niet als zodanig gedefinieerd.

Inmiddels hebben mij verscheidene signalen bereikt dat continuering van ziektekostendekking voor vele werknemers bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd een groot probleem is. Van vele (gewezen) werkgevers zijn er vragen aan de belastingdienst voorgelegd wat de fiscale gevolgen zijn indien de premiebetaling van ziektekosten voor hun rekening wordt genomen. In deze wordt gedacht aan het onbelast vergoeden van ziektekostenpremies aan de gepensioneerden door (gewezen) werkgevers c.q. pensioenfondsen.

Gelet op de noodzaak pensioenfonds, die bereid zijn ziektekostenpremies ten behoeve van gepensioneerden voor hun rekening te nemen. van de geschetste problematiek keur ik vooruitlopend op een wetswijziging goed, dat onder het begrip werkgever de zin van artikel 6, derde lid, onderdeel e mede moet worden verstaan een gewezen werkgever c.q. een voor een oplossing

Deze aanschrijving treedt met ingang van haar dagtekening in werking.